Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kent yaşamına Müfit Aydın bakışı: Rahatsız eden her şey çevre sorunu

Köşe Yazısını Dinle

Tanıklık ettiğimiz için biliyoruz… Siyaset öncesi Bursa’nın başarılı bürokratları arasındaydı. Başarısı, vatandaşla sıcak diyaloğu ve çözüm bulma yöntemiydi.

Üstelik…

Bursa İl Çevre Müdürü olarak görev yaptı. Emeklilik sonrası Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak birikimlerini kent için kullandı.

Sonra…

Siyaset dönemi 7 Haziran 2015 seçiminde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmasıyla başladı. O seçimde olmadı, ama 1 Kasım 2015’te yenilenen seçimde listedeydi ve AK Parti Bursa Milletvekili seçildi.

24 Haziran 2018’de ikinci kez AK Parti Bursa Milletvekili seçilirken, TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili olarak da görev üstlendi.

Dün…

AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’ı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Alpaslan’la birlikte Olay Medya’da konuk ettik. Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın odasında yazar arkadaşlarımızla birlikte sohbet ederken uzmanı olduğu konuyu sorduk:

“Bursa’nın en önemli çevre sorunu nedir?”

Deneyimli bürokrat ve deneyimli siyasetçi olarak çerçeveyi geniş tuttu:

“İnsanları rahatsız eden her şey çevre sorunudur.”

Örnekleri sıraladı:

“Hayvan popülasyonu, yeşil alanlar, trafik, gürültü kirliliği, hepsi çevre sorunu.”

Şunu vurguladı:

“Bursa kısa sürede devasa gelişince sorunlar yumak haline geldi.”

Dikkat çektiği şu:

“Eskiden mahallelerde otomobil sahibi olanlar çok azdı. Şimdi neredeyse her evde yaşayan sayısı kadar önünde otomobil olunca otopark sorunu doğdu.”

Bu durumun…

Önemli bir çevre sorunu olduğunu, binaların altının otopark olması için yasal düzenleme yapıldığını anımsatıp çarpıcı rakamlarla karşılaştırma yaptı:

“2003 yılında Bursa’da trafiğe çıkan 279 bin araç varken bugün 1 milyon 100 bini aştı.”

Acı gerçeği de anımsattı:

“Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı büyüyen bir şehirde yeni alan ya da yol açmak çok da kolay değil.”


“Müsilaj sorunu dünyayı ilgilendiriyor”

Açıkça söylemek gerekirse… Çevrenin değerini toplum olarak geç öğrendik, ama yeni nesil bilinçli yaklaşıyor.

Nitekim…

AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın da deneyimli çevre bürokratı olarak, “Gençlerimizin iyi yetişmesiyle çok iyi geleceğimiz olduğuna inanıyorum” dedi.

Son dönemin gündemine bakışı şu:

“Su kirliliği ve müsilaj ciddi çevre sorunu. Üstelik sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sorunu.”


Tam 27 yıldır Bursa’da lösemili çocuklar için çırpınıyorlar: LÖDER

Kanser, lösemi, hematoloji… Hep korkutan hastalıklar. Hele çocuklar olunca herkes etkileniyor, ama bu hastalar yalnız değiller.

Bu alanda…

1994 yılında kurulan LÖDED var. Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği 27 yıldır lösemili çocuklara yardım için çırpınıyor.

Fakat…

Bursa’nın derneği olmasına karşın, Bursa’dan gereken desteği alamıyor. Uzanan eli de, yönetim kurulu üyeleri Özgür İde Acarbabacan ve Ebru Koçanalı ile ziyarete gelen LÖDER Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş anlattı:

“Bursa’nın hayırseveri Sayın Sabahattin Gazioğlu Uludağ Üniversitesi’nde Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kök Hücre Nakil Hastanesi yaptırdı. Ayrıca, Görükle’de Hasta Konukevi yaptırdı.”

Beklentisi şu:

“Her yıl 200’e yakın çocuğa onkoloji ve hematoloji teşhisi konuyor. Eskiden kök hücre için başka kentlere gidilirken, artık, Bursa’da yapabiliyoruz. Gönüllülerimiz var, ama Bursa’nın da desteğini bekliyoruz.”


Aşı sayesinde Covid’i rahat geçiriyor

Siyasetçiler… Gün içinde çok yere gidiyor, çok kişiyle görüşüyor, temas sağlıyorlar. O nedenle, salgın için potansiyel oluşturuyorlar.

Nitekim…

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, kırgınlık hissetmesi üzerine yaptırdığı testin pozitif çıktığını duyurdu.

Bir de şansı var:

Aşılarını olduğu için, Covid’i hafif ve ayakta geçiriyor.


Orhangazi’nin çarşısında, sanayi sitesinde, köylerinde erken seçimi sordu

Uzun yıllardır tanıyoruz… CHP İl Başkanı İsmet Karaca kitlelerin önüne çıkıp coşturan siyasetçi değil, ama bire bir siyasette çok başarılı.

Bunu da…

Saha çalışmalarında vatandaşa yaklaşımı ile sergiliyor.

Nitekim…

Saha çalışmalarında tempoyu arttırırken, çarşamba günkü İznik programının ardından dün Orhangazi’deydi. Bir bölümüne Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın da katıldığı Orhangazi turunda caddeleri ve çarşıları dolaştı, girdiği dükkanlarda esnafla konuştu, sanayi sitesine gidip sorunları dinledi.

Dahası…

İlçe merkeziyle yetinmeyip Orhangazi’nin köylerine gitti, çiftçileri ve üreticileri dinledi, köy meydanlarındaki kahvehanelerde sohbetlere katıldı.

Sonra da…

Yaptığı temaslardan ve görüşmelerden çıkardığı izlenimini paylaştı:

“Gittiğimiz her yerde insanlar erken seçimi ve değişimi konuşuyorlar.”


Üniversitede ‘bağ bozumu’ zamanı

Bursa Uludağ Üniversitesi öğrenci sayısı yanında alanıyla da büyük. Görükle Kampusu’nda tarım da, üretim de yapılıyor.

Bu kapsamda…

Prof. Dr. Kamil Dilek döneminde oluşturulan üzüm bağları belki de kampusun en görkemli bölgesi oldu. Dahası, BUÜ bağlarında üzümler toplanmaya başlanmasıyla birlikte bağ bozumu zamanı da geldi.

Nitekim…

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz bağ bozumuna tanıklık etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X