Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kentin doğusuna plan huzuru: 100 bin kişinin mağduriyeti sona eriyor

1990’lı yılların başlarında… Yakın Çevre Yolu gündeme geldiğinde, maliyet kadar geçtiği yerlerin bedeli de önemliydi. O dönem, Büyükşehir ve Yıldırım belediyeleri bunu şuyulandırma olarak bilinen imar düzenlemesi yoluyla aştı.

Kimilerinin yerlerine karşılık yeni yer gösterildi, kimilerinin payları başka değerlemeyle başkalarına ait gayrimenkullerle birleştirildi.

Fakat…

Açılan davalar üzerine mahkeme şuyulandırmayı 1990’lı yılların sonunda iptal etti. Fakat davayı kazanan vatandaşın karşısına eski tapusunun olduğu yerde düzenlemeye göre verilmiş ruhsatlarla başka yapılar çıktı, geri de dönülemedi.

Bunun üzerine…

Yakın Çevre Yolu’nun doğusu için mera yasasında özel bir düzenleme yapıldı ve yasaya eklenen maddelerle sorun çözüldü. Fakat, ilk başta yapılan uygulamanın getirdiği kargaşa kaldı.

Çünkü…

Planların olmadığı ve hukuki kargaşanın yaşandığı süreçte bölge plansız olarak hızla yapılaştı, yeni mahalleler ortaya çıktı.

İşte…

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz bir süredir bu sorunu çözmeye odaklandı. Ankara’da yaptığı görüşmelerde Bursa milletvekillerinin desteğini alarak sorunu çözecek maddelerin yasaya eklenmesini sağladı.

Dün de…

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay’la birlikte yaklaşık 100 bin kişinin mağdur olduğu Arabayatağı, Çınarönü, Ulus, Mevlana, Şirinevler, Hacivat, Yavuz Selim bölgesinin tam ortasındaki Çınarönü’nde esnaf ziyaretleri yaparken gündem hep buydu.

İşte o ziyaretin bir bölümüne biz de katıldık ve Başkan Yılmaz’ı izledik.

Çay molası sohbetimizde…

“Bölgenin imar planı geçen dönem yapıldı, biz de uygulamasını yapıyoruz. Fakat plan tekrar bozulmamalı, bunu önlemeye yönelik çalışıyoruz” diyerek soruna işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz şunu söyledi:

“Planın uygulanamaması vatandaşı mağdur ettiği gibi, kentsel gelişimi engelliyor. Bu mahallelerde okul alanı bulamıyoruz, park yapamıyoruz.”

Ardından…

“Bu bölgedeki mahallelerde planda tescil edilmiş yapıları fiili duruma göre revize ediyoruz” dedi ve hedefini açıkladı:

“30 yıla yakın devam eden bu problemi bu dönem çözeceğiz. Şehrin doğusu plan huzuru bulacak.”

 

Bire bir değer yok, ödeme kolaylığı var

Ankara Yolu’nun altındaki 7 mahalleyi ilgilendiren plan sorunu çözümünde gelinen noktayı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz önemli buluyor.

Söylediği şu:

“Vatandaşımızla tek tek konuşup ne istediklerini soruyoruz. Eskiyi verip aynısını almanın mümkün olmadığını vatandaş artık biliyor.

Bulunan çözüm şu:

“Planla yapı farkı nedeniyle ortaya çıkan bir bedel farkı var. Vatandaş bunu kabul ediyor, ama 2 yılda ödemeyi ağır buluyordu. Biz de meclis kararıyla ödeme süresini 10 yıla çıkardık.”

 

Mevlana Mahallesi yerinde dönüşümü için büyük uzlaşma: yüzde 90

Çınarönü Mahallesi ziyaretleri sırasında çay molası verdiğinde Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a şunu sorduk:

“Bu bölgede kentsel dönüşümün önü nasıl açılacak?”

O da…

Şubat ayında çıkan yasaya Bursa’nın isteğiyle eklenen maddelerin “çözüm için en önemli adım” olduğunu anımsatıp şunu söyledi:

“Biz bir yandan fiili duruma göreve yapı tespitlerini revize ederken, bir yandan da vatandaşla görüşüp uzlaşıyoruz.”

Ardından…

“Mevlana Mahallesi’nde ‘yerinde dönüşüm’ modeliyle 750 konut projemiz var” dedi ve şunu açıkladı:

“Hak sahiplerinin yüzde 30’yla görüşmeler tamamlandı ve yüzde 90 gibi büyük bir oranda uzlaşma sağlandı. Diğer hak sahipleriyle de görüşmelerimiz devam ediyor.”

Memnun olduğu noktayı tekrarladı:

“Vatandaşımız da fedakarlık yapması gerektiğini anladı. Görüşmelerin hızlı gitmesi ve uzlaşma oranının yüksek olması bundan.”

Şunu da ekledi:

“Tabi ki bu durum bize moral ve umut veriyor.”

 

Çınarönü esnafına yapacaklarını anlattı

Şimdilerde… Alternatif yollar arttı, ama yıllar önce Vakıfköy’e ulaşmak için, Ankara Yolu’nda Çevik Kuvvet Polis Müdürlüğü karşısındaki yola girilirdi.

O girişte artık günden güne gelişip büyüyen Çınarönü Mahallesi var.

Dün de…

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay birlikte Çınarönü Mahallesi esnafını ziyaret ettiler.

Ziyarette…

Yılmaz önümüzdeki süreçte bölgeye ve Yıldırım’a yapacağı hizmetleri, Erbay da hükümetin hizmetlerini ve yardımlarını anlattı.

 

Türkiye’nin en beğenilen ilk 100 oteli arasında Bursa’dan Mercure var

Listeyi… Hürriyet gazetesinin dünkü sayısında “2020 Otelpuan Ödülleri Sahiplerini Buldu” başlığıyla Otelpuan.com adlı turizm sitesi yayınladı.

Site…

Farklı dönemlerde konaklama yapan otel misafirlerinin bıraktıkları yorumlardan yola çıkarak Türkiye genelinde oteller listesi oluşturdu.

İşte…

Değerlendirme sonuçlarına göre oluşturulan Türkiye’nin en beğenilen ilk 100 oteli listesinde Bursa’dan yalnızca Mercure Bursa The Plaza Thermal&Spa Hotel var.

Açıkçası…

Hizmete gireli 3 yıl olmadan Türkiye’nin en beğenilen ilk 100 oteli arasında yer almak, bunu da otel misafirleri memnuniyetiyle elde etmek Mercure için büyük bir başarı.

Çekirge Caddesi üzerinde panoramik manzarası, konaklama ve restoran hizmetleri yanında, doğal sıcak suyuyla kaplıca turizmi için de Bursa’ya hizmet eden Mercure Bursa için bu ödül moral oldu.

Dahası…

Turizmin en sıkıntılı döneminde gelen ödül, daha fazlası için motive etti.

 

Karton taraftar geleneği siyasi destekle başladı

Süper Lig yolundaki Bursaspor, aradan sonra ilk maçını 20Haziran’da Ankara deplasmanında Keçiörengücü’yle oynayacak.

İşte…

Bu maça hazırlanan futbolcuları ziyaret eden milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Esgin, Refik Özen, Ahmet Kılıç ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz seyircisiz maçlar nedeniyle kampanya başlattılar.

Bu kapsamda…

Fotoğraflarını taşıyan karton taraftar maketlerini Bursaspor’a teslim ettiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X