Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kentin geleceği: Gençlik vizyonu 260 proje arasından ödül getirdi!

Köşe Yazısını Dinle

Organizasyonu… Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği yaptı. Genç Dostu Şehirler adıyla Ankara Ticaret Odası’nın kongre ve fuar merkezi Congresium Ankara’daki konferans ve sergi yanında bir de proje yarışması ödül töreni vardı.

Yarışmaya…

Türkiye Belediyeler Birliği’ne üye 242 belediye 260’tan fazla projeyle katıldı. Bunlar arasından, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dijital uygulaması Gençlik Kulübü dijital alanda ödüle layık görüldü.

22 belediye ödül kazanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu anlamlı ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Aslında…

Aktaş’ın gençlik vizyonunu yansıtan projenin şubat ayında tanıtımı yapılırken Başkan Danışmanı Ferhat Murat’ın heyecanını anımsıyoruz. Özgün projenin yasal hakları da Büyükşehir’de.

O vizyon…

Salı akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden Genç Dostu Belediye ödülü getirdi.

Fuarda da…

Neredeyse tüm belediyeler ilgilenip nasıl entegre olabileceklerini sordular. Başkan Aktaş da paylaşımcı olup isteyen belediyeye projeyi açacağını söyledi.

Proje…

15-29 yaş aralığındaki genç kuşağı kapsıyor. Dahası, genç kuşakla Büyükşehir Belediyesi’nin sürekli iletişim halinde olmasını sağlıyor. Hatta, gençlere belediye hizmetlerinin doğrudan anlatılabildiği bir platform oluşturuyor.

Yine…

Gençlerin havuz ve sosyal tesisler gibi Büyükşehir tesislerinden yararlanabilmeleri için de çatı kabul ediliyor.

Ayrıca…

Bu kuşağa genç olmanın ayrıcalıkları hissettiriliyor. Bu da esnaftan yabancı dil kursuna kadar her alanda markalarla yapılan indirim anlaşmaları ile sağlanıyor. Burfaş tesisleri de indirim kapsamında.

Bazı markalar yüzde 60’a kadar indirimi yapıyor, ama yüzde 5’te kalan da var.

İşte…

Cep telefonlarında bu uygulamayı kullanan gençlerin sayısı 51 bin 900’ü geçti. Yıl sonuna kadar 100 bin kullanıcı hedefleniyor.

 

Etkinliklere katılan BuAn kazanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül getiren Büyükşehir özgün projesi Gençlik Kulübü uygulamasını kullanabilmenin tek kriteri var: Bursa’da yaşamak.

Yanı sıra…

Uygulama aracılığıyla Büyükşehir etkinliklerine katılan gençlere BuAn veriliyor. Puan benzeri uygulamada, gençler biriktirdikleri BuAn’ları sosyal tesislerde harcayabiliyorlar.

Uygulamayı indirenler anında 4 GB internet kazanıyor.

 

Gençlik Kulübü’ne ‘şehrim için fikrim var’ diyen 1500 öneri geldi

Gerçi… Salı akşamı ödüllü proje oldu, ama Bursa Büyükşehir Belediyesi özgün projesi olan Gençlik Kulübü aynı zamanda iletişim kanalı.

Bu yolla da…

15-29 yaş kuşağının yönetişim yoluyla yönetime katılımları sağlanıyor.

Nitekim…

51 bin 900 kullanıcıyı aşan Gençlik Kulübü uygulamasında Şehrim İçin Bir Fikrim Var bölümü yer alıyor. Gençlere Bursa’yı nasıl yönetecekleri sorulan bölümde, yönetime katılım yanında düşünceleri öğreniliyor.

İşte…

Bu soruya mart ayından bu yana 1500’den fazla öneri geldi. Üstelik gelen önerilerin büyük bölümü proje özelliği taşıyor.

Gelen son öneri bizim de ilgimizi çekti:

Gönderen genç, pandemi sürecini anımsatarak “Belediye otobüslerindeki duracak ve ineceğim butonlarının temassız hale getirilmesini” öneriyor.

Kulağımıza…

Burulaş’ın öneri üzerinde çalışmaya başladığı geldi.

 

BTÜ 4 Ekim’de yüz yüze başlıyor

Bursa Uludağ Üniversitesi yeni eğitim dönemine 1 Ekim’de yüz yüze başlayacak. Bursa Teknik Üniversitesi Senatosu kararı sonrası Rektör Prof. Dr. Arif Karademir öğrencilere çağrıyı yaptı:

“4 Ekim 2021 Pazartesi günü yerleşkelerimizde buluşmak dileğiyle.”

Bu arada…

Rektör Hoca ayrıca “Kendi sağlığınız, toplumumuzun sağlığı ve yüz yüze öğretimin sürdürülebilmesi için aşı olun” mesajı verdi.

 

Büyük Zafer’in 99. yılında Zafer treniyle 2023 dakikalık yolculuk

Projeyi… Mutlu Çınar dostumuzun başkanı olduğu Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği geliştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu destek verirken, AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı öncülük üstlendi.

Türkiye’nin en genç Büyükşehir Belediye Başkanı olan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katkısıyla da yaşama geçti.

Proje…

Atatürk döneminde 1 kez düzenlenen Zafer Treni seferini, Büyük Zafer’in 99, yılında tekrarlamayı hedefliyor.

1922 yılı imasıyla 29 Ağustos Pazar günü saat 19.22’de Ankara’dan yola çıkacak Zafer Treni yolculuğu Türkiye’nin 2023 hedefi imasıyla 2023 dakika sürecek.

Programda…

Polatlı-Duatepe, Eskişehir Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Afyon-Kocatepe Şehitliği’nde sabah namazı, Dumlupınar Şehitliği ve Zafertepe’de 30 Ağustos kutlaması var.

 

İYİ Parti’nin en heyecanlısı Zafer’e gitti

Babası Ahmet Sevinç eski gazeteci ve dostumuz. Hidayet Sevinç’le İYİ Parti kuruluş sürecinde tanıştık. Kurucu İl Yönetimi’nde görev alması yanında, Genel Merkez’in sosyal medya hesaplarını Bursa’dan yönetti.

O süreçte…

İYİ Parti’nin en heyecanlısı gördüğümüz Hidayet Sevinç istifasını verdi ve Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi’nin Ankara’daki kurucuları arasına katıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X