Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kentin orta yerinde ormanı anlatan ve öğreten çok özel tesis gün sayıyor

Köşe Yazısını Dinle

İlkokul yıllarımızdı… Her yıl mutlaka, Çekirge Caddesi üzerindeki Orman Müzesi’ni ziyarete sınıf gezisi olarak götürülürdük.

O yıllarda…

Bir bölümü Orman Bölge Müdürlüğü olarak kullanılan tarihi ahşap yapıda ormana dair bilgiler öğrenir, sergilenen görsellerden ormanı tanımaya çalışır, geziye rehberlik eden görevlileri can kulağıyla dinlerdik.

Sonrasında…

Gazeteci olarak da Çekirge Caddesi üzerindeki binaya çok gittik. Her gittiğimizde de Orman Müzesi’ni gezmekten büyük keyif aldık.

Ne var ki…

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü kendisine çok yakışan bu tarihi konaktan İstanbul Caddesi üzerinde yapılan modern binaya geçince müzeden de ayağımız kesildi.

Bilmiyoruz, okullar hâlâ gezi düzenliyorlar mı, ama gördüğümüz şu:

Bizim çocukluğumuz bahçeli evlerde geçmişti. Her mahallenin dutluğu vardı, köşe başlarında çınarlar yükselirdi. Şimdiki çocukların büyük bölümü bahçeli ev kavramını bilmiyorlar. Bahçeyi, toprağı, bitkileri, meyveyi, sebzeyi ne yazık ki televizyonda izliyorlar.

Pek çoğu hiç orman görmeden büyüyorlar.

İşte…

Bugünün talihsiz çocukları başta olmak üzere, ormanı tanımak ve orman yaşamını öğrenmek isteyenler için çok özel bir tesis yapılıyor.

İstanbul Caddesi üzerinde yer alan Bursa Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binası bahçesinin bir bölümü Ormancılık ve Tanıtım Merkezi olarak düzenlendi.

Bu amaçla…

Bahçenin köşesine, mimarisiyle tam bir orman köşkü inşa edildi.

Ahşap mimarinin en güzel örneğinin sergilendiği iki katlı orman köşkünün giriş katı hemen hemen tamamlandı. Ancak ikinci katında düzenleme çalışmaları devam ediyor. Tesisin çevre düzenlemesinde de yapılacak az bir iş kaldı.

Orman Genel Müdürlüğü’nün desteklediği proje, kentin ortasında ormanı ve orman yaşamını anlatan farklı bir merkez olarak hizmet verecek.

Aynı zamanda, örnek bir eğitim tesisi olarak da Bursa’ya hizmet verecek.

 

Deniz salyası açıklaması: Kirlilik değil, ekolojik

Gemlik Körfezi’nde 1,5 ay önce beyaz köpükle ortaya çıkan, bu hafta sarı balçık gibi denizi kaplayan deniz salyası her yeri sardı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise şu açıklamayı yaptı:

Deniz suyu üzerinde yeşil, sarı, kırmızı, kahverengi veya beyaz renkte görülen plankton çoğalmaları kapalı koylar ve körfezlerde karşımıza çıkıyor.

Gemlik, Mudanya ve Karacabey açıklarında görülen plankton çoğalmaları deniz kirliliği olmayıp, doğal ekolojik olay olarak tanımlanıyor.

 

Sarıgül’ün Bursa mesajı: Anlayışlı, uzlaşmacı, adaletli olacağız

Gördüğümüz şu… Mustafa Sarıgül’ün yüksek enerjisi ve sempatisi, Türkiye Değişim Hareketi teşkilatına heyecan olarak yansımış.

Öyle ki…

TDP kadroları, ilk seçimde iktidar olacakları inancını heyecana dönüştürmüşler. O heyecana, Bursa’ya gelen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de mesajlarıyla destek verdi.

Şu sözleri de Sarıgül’ün Bursa’dan verdiği mesaj oldu:

“Kutuplaşmaya ve gerginliğe son vereceğiz. Anlayışlı, uzlaşmacı, adaletli olacağız.”

Doğruları millete anlatma görevi üstlendiklerini vurgulayan Sarıgül, güçlü ve emin adımlarla yürüyüşlerini sürdürdüklerini belirtti.

Değişimin şifrelerini de açıkladı:

“Sokakta-evde güvencesi olmayan kadınlarımız için değişim istiyoruz. Gençlerimiz için değişim istiyoruz. Sağlık çalışılanlarımız için değişim istiyoruz. Girişimcilerimiz için değişim istiyoruz.”

 

Bursa Milletvekili Erkan Aydın da Covid oldu

Kuşkusuz… Her gün çok sayıda görüşme ve ziyaret yapan siyasetçiler kolay bulaşıp hızlı yayılan Covid 19 mutantı virüse yakalanma riski taşıyorlar.

Nitekim…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın çarşamba akşamı testinin pozitif çıktığını duyurarak evinde kendi karantinasını başlattı.

Aynı şekilde…

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz da ailece pozitif oldukları için karantinaya girdi.

 

Huzurevi’ndeki her anne için bir üniversite öğrencisine burs verdiler

Bu pazar Anneler Günü… Ne var ki, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi nedeniyle bir arada olamadan kutlanacak.

Buna karşın…

Balkantürk Eğitim Vakfı yönetim kurulu, çok özel bir karar aldı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ndeki 48 anne için eğitim bursu verdi. Böylece, Huzurevi’ndeki her anne için bir üniversite öğrencisi burs buldu.

Bu anlamlı gün öncesi Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret eden Balkantürk Eğitim Vakfı Başkanı Aytuğ Onur, pandemi nedeniyle ziyaret yasağı olduğu için, annelere verilmek üzere burs kartları ve Anneler Günü çiçeklerini BBB Huzurevleri Vakfı Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya ile BBB Huzurevi Şube Müdürü İbrahim Karaman’a teslim etti.

Özel günü daha da anlamlı hale getiren BEV Başkanı Onur’un davranışı, Huzurevi sakini anneleri çok duygulandırdı.

 

Zabıta, vatandaş için alışverişte

Genelde… Zabıtanın sokak satıcıları ve esnafla düzen sağlamak adına tartışmaları gündeme gelir.

Bu kez…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başlattığı projeyle, evinden çıkamayan ihtiyaç sahipleri Beyaz Masa’yı aradıklarında, siparişlerini zabıtalar mahalle bakkalından alıp eve teslim ediyorlar.

Böylece…

Sokağa çıkamayan yaşlılar ihtiyaçlarına kavuşurken, mahalle bakkalına destek veriliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X