Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kentin tam göbeğinde yeni bir Şehir Hastanesi: Acemler’de ışık göründü

Bu dönem… Koronavirüsle birlikte hastanelerin önemi arttı. Büyük kampuslar olarak kentin batısında Şehir Hastanesi, doğusunda Yüksek İhtisas ve Eğitim Hastanesi yoğunluğu göğüslerken, kapatılan Bursa Devlet Hastanesi’nin eksikliği ciddi anlamda hissedildi.

Nitekim…

Bursa halkının imece yöntemi çalışmasıyla yapılan Bursa Devlet Hastanesi, ilk adı Memleket Hastanesi olarak yeniden sisteme dönmeye hazırlanırken, buluşma noktası gibi olduğu için kentin göbeği kabul edilen Acemler’deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin inşaatına da 2017’de başlandı.

Aslında…

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi özellikleriyle farklı bir hastane.

Dahası…

Kentin tam göbeğindeki yeni bir Şehir Hastanesi olarak da görülebilir.

Çünkü…

250’şer yataklı genel, onkoloji, kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak toplam 750 yatak planlandı, ama hastanenin projesi yatak sayısını 1.100’e kadar çıkabilecek şekilde hazırlandı.

O bakımdan…

Yatak sayısı olarak hemen hemen Şehir Hastanesi kapasitesine sahip.

Babasının adını taşıyan hastane için hayırsever katkısı olarak Bursa iş dünyasının önemli ismi Celal Sönmez 5 yıl önce 50 milyon lira bağış yaptı. Sönmez temel atma töreni sırasında bağışı 60 milyon liraya çıkardı.

Ne var ki…

Sağlık Bakanlığı’nın ödenek sorunu olmadığını sık sık açıklamasına karşın müteahhit sorunları nedeniyle inşaat durdu. Müteahhidin tasfiyesinden sonra 24 Temmuz’da yeni ihale yapıldı.

Bu kez de…

Askı sürecinin son günü gelen itiraz üzerine işlemler yeniden durdu ve yeni müteahhitle sözleşme imzalanamadı.

İşte…

Kamu İhale Kurumu yaptığı inceleme sonunda o itiraza red kararı verdi.

Böylece, dev hastanede tünelin ucundaki ışık görünmüş oldu.

Bu durumda…

Sağlık Bakanlığı’nın 10 gün içinde yeni müteahhitle sözleşme imzalanıp işe yeniden başlanması bekleniyor.

800 gün süresi olan inşaatın bitiş hedefi 2024 başı.


Hastanelerin boş alanları yoğun bakıma dönüyor

Artan koronavirüs vakaları hastanelerde yatak sorununa yol açıyor. Giderek büyüyen bu açık servis yataklarının korona hastaları için kullanılmasıyla aşılıyor, ama yoğun bakım yatağı açığının kapatılması kolay olmuyor.

Nitekim…

Bursa’daki kamu hastanelerinde günlük 10-15 yeni yoğun bakım yatağı gereksinimi nedeniyle hastanelerin boş alanları yoğun bakıma dönüştürülüyor.

Bunun için de…

Bursa iş dünyası hayırsever desteği sağlıyor.

Bu ortamda siyaset de zor… Gelecek, 2021’de ‘erken seçim’ bekliyor

Tam da… Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız’a sohbet ediyorduk. Televizyon ekranında, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun koronaya yakalandığı ve evde karantina sürecinin başladığı altyazısı o anda geçti.

Yıldız da genel tabloyu aktardı:

“Bu ortamda siyaset yapmak çok zor. Parti olarak sürekli sokaktayız.  Esnafımızı ziyaret ediyoruz, sokakta insanlarımızı dinliyoruz. Fakat sıkıntı büyük, siyaset konuşulamıyor.”

Nedeni şu:

“Ya taziyesi, ya hastanede yatan hastası var. Siyasete vakit ayıramıyorlar.”

Yıllardır…

Bursa siyasetine yer alan deneyimli isim olarak gözlemi şu:

“Çarşı-pazarda işler kötü. Gerçi palyatif tedbirlerle iş kotarılmaya çalışılıyor, ama böyle gitmeyeceği belli.”

Beklentisi de şu:

“2021 yılında erken seçim olabileceği görülüyor. Hazırlığımızı buna göre yapıyoruz.”

1071 mahalleye başkan ve yönetim

Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız’la sohbet ederken, teşkilatlanma kapsamında yürüttükleri çalışmalar için şunu söyledi:

“İlçe ve il kongrelerimizi yaptık. İl Kadın Kollarımız atandı ve 50 asıl, 50 yedekle yönetimini tamamladı. Şimdi sıra mahallere geldi.”

Şunu açıkladı:

“Bursa’nın 1.071 mahallesinde de başkan ve yönetim oluşturacağız. Gelecek Partisi her mahallede olacak.”


Bursa Yıldırımspor’un büyük yürüyüşünün sonu Süper Lig olmaz mı?

Yıllarca… Bursaspor’da yöneticilik yapmış iş insanı Ekrem Senal satın aldığı Yıldırım Belediyespor’la bugün Bursa Yıldırımspor olarak futbolda büyük yürüyüşü başlattı.

Yıldırım takımı gibi algılansa da, Minareliçavuş’ta güzel bir kamp tesisi olan, maçlarını da burada oynayan Bursa Yıldırdımspor geçen yıl kısa adı BAL olan Bölgesel Amatör Ligi’nde şampiyon olup 3. Lig’e çıktı.

Şu anda 3. Lig’teki tek Bursa takımı olarak 4. Grup’ta mücadele ediyor.

Üstelik…

Liderle arasında 2 puan fark var ve bu yıl da 2. Lig’e çıkması bekleniyor,

İşte…

Bu futbol yürüyüşünün hedefini, Senal gibi Bursaspor yönetimlerinde görev yapan Bursa Yıldırımspor Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Öztürk kulübün şık formasını armağan ederken açıkladı.

“Nereye gitsek, her ilçenin takımı olduğunu ve Bursa’nın geri kaldığını görüyoruz. Bizim yürüyüşümüz Süper Lig olamaz mı?”

Yunuseli Havaalanı’nda arabalı konser

Bildiğimiz kadarıyla… Bazı Avrupa ülkeleri ve Amerika’da açık alanda araç içinden konser ya da sinema izlenebilen organizasyonlar var.

Fakat…

Bursa’da bu organizasyon ilk kez 4 Aralık’ta Yunuseli Havaalanı’nda yapılacak. Saat 20.00’d6e başlayacak ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin’in konuk olacağı arabalı konseri Büyükşehir Belediyesi organize ediyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X