Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kentleşmeye yeni kavram: İtibarlı şehirler geleceği de şekillendiren şehirlerle olacak!

Köşe Yazısını Dinle

Onu … İtibar Enstitüsü Başkanı olarak Türkiye genelindeki çalışmalarıyla tanıdık. Türksat’ın da  Anadolu’daki altyapı çalışmalarını yürütüyordu. Ardından, önce AK Parti İl Yönetim Kurulu’na girdi, sonra AK Parti Mudanya İlçe Başkanı oldu.

Orhan Samast…

Zaten sahada çalışan isimdi, şimdilerde siyasetçi kimliğiyle sahaya çıkıyor ve AK Parti’nin Mudanya adayları arasında anılıyor. İtibar Enstitüsü Başkanı olarak vizyoner bakış ortaya koymaya da devam ediyor.

Örneğin…

Mimar-Mühendis Dergisi ocak sayında yayınlanan yazısında, Türkiye’nin kentleşme hedeflerine yeni kavram getirdi:

İtibarlı şehirler.

Önce şu tespiti yapıyor:

“Paradigmaların değiştiği, ekonomik rekabetin şehirler üzerinden yaşandığı bir dönemdeyiz. Dünyada  2.7 milyon şehir, 3 bin büyükşehir, 455 metropolitan şehir rekabet halinde.”

Düşüncesi şu:

“Şehirler arası rekabetin giderek artacağını, fark yaratabilen ve itibarını yöneten şehirlerin rekabette avantajlı olacağını söylemek mümkün.”

Dikkat çektiği şu:

“Bu rekabette kazanan şehirler, dünyadaki değişiklikleri kavrayan ve uygulayan şehirler olacak.”

Bu noktada…

“Şehirler arasındaki ekonomik, sosyal ve çevresel rekabetin ölçülmesiyle adeta şehirler ligi oluştu” deyip, Amerika’da yapılan İtibarlı Şehirler Araştırması’nda her yıl sıralamanın değiştiğini vurguluyor.

Bunu da rekabetin göstergesi olarak yorumlarken, “şirketlerde olduğu gibi, ülkeler ve şehirler de belli bir itibara sahip” diyor.

Günümüzde…

Şehirlerin çevreci teknoloji uygulamalarıyla, ülkelerin de stratejileriyle sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini düşünüyor.

Bakışı da şu:

“İtibarlı şehirler geleceğin şehirleri olacağından; teknolojiyi kullanan, çevreye duyarlı, yaşanabilir şehirler oluşturmak için şehirlerimizin itibarına yatırım yapmamız gerekiyor.”

Hedefi de gösteriyor:

“Gelecek şehirlerde şekillenecek.”

 

Çocuk Mahkemesi’ni Adalet Bakanı açacak

Haberi… Bir dönem Olay’da birlikte çalıştığımız arkadaşımız, meslektaşımız, Adalet Bakanlığı Basın Müşaviri İlker Uykal’dan öğrendik.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 19 Ocak Cuma günü Bursa’ya geliyor.

Üstelik…

Yeni dönemde, adalet reformu hedefleri arasında çok önemsenen bir açılış için geliyor.

Bakan…

O gün, Yakın Çevre Yolu üzerindeki Bölge Adliye Mahkemesi binasında, Türkiye’nin ikinci Çocuk Mahkemesi’ni açacak.

 

Yalçın kararını bugün veriyor, Bursa’yı çok farklı bir seçim bekliyor

Pazar günü… 2007-2013 yılları arası AK Parti İl Başkanlığı yapan, 2 kez Büyükşehir ve 1 kez de milletvekili adayı olmasına karşın AK Parti’nin kenarda bıraktığı Sedat Yalçın’la ilgili önemli bir gelişmeyi duyurduk.

O gelişme…

Yeniden Refah Partisi’nin, genel başkan düzeyinde Büyükşehir Adaylığı önermesiydi.

Açıkçası…

Pazar gününden beri Bursa siyaset kulisleri bu öneriyi konuşuyor. Sedat Yalçın ise kararını bugün iletecek.

Bu süreçte…

Yalçın’ı arayanlardan biri CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’di.

İki dost olarak konuşmalarında, “İl Başkanlığı yaptığım partiye zarar verecek hareket içinde olmam” vurgusu yapan Yalçın şu mesajı verdi:

“Kişilerle gündemim olmaz. Bursa’nın meselelerini konuşalım. çözümleri anlatalım. Dünyada şehirleri bekleyen riskleri anlatalım. Farklı seçim kampanya olsun, toplum bilgilensin.”

 

İYİ Parti’den Zafer’e bir aday daha

İYİ Parti’den… Ferit Gürsoy’u Yıldırım Adayı yapan Zafer Partisi bu kez, Osmangazi için bir isme davet götürdü.

O isim…

Pandemi döneminde sokak hayvanlarına yardım eden DOHADERN Başkanı olarak tanıdığımız, İYİ Parti’de bir dönem İl Başkanvekilliği yapan Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş oldu.

İl kongresi sonrası İYİ Parti’den istifa eden Ateş, halen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a danışmanlık yapıyor.

 

Kırat’ta sıkı takip: Küpeli’den sonra Gültekin Uysal da Bursa’ya geldi

Geçen hafta… Demokrat Parti Genel Başkan Adayı olarak Cenk Küpeli teşkilat buluşması için Bursa’ya geldi. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da Bölge Toplantısı için DP İl Başkanlığı’ndaydı.

DP Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan’ın yanı sıra Balıkesir, Kütahya, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Eskişehir, Çanakkale, Düzce il başkanlarının katıldıkları toplantıdaş, Bursalı FGİK Üyesi Ahmet Okur da hazır bulundu.

Uysal…

Toplantıda yaptığı konuşmada önce Bursa’ya mesaj verdi ve Büyükşehir dahil tüm ilçelerde aday çıkaracaklarını söyledi. Kesinleşen 8 ilçe başkanını da önümüzdeki günlerde tanıtacaklarını açıkladı.

Mart ayında büyük kongre yapılacağını da söyledi.

Konuşmasında…

Demokrat Parti-Adalet Partisi-Doğru Yol Partisi-Demokrat Parti çizgisinde geçen 78 yılı anımsatıp, “yeniden şahlanış” çağrısı yaptı.

 

CHP Nilüfer’de nabız tutuyor

Önce… Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’i açıklayan CHP geçen hafta 8 ilçenin adaylarını duyurdu.

Bir yandan…

Aday belirleme çalışmaları sürerken, CHP’li belediyelerle ilgili karar en sona kaldı.

İşte…

O kararı etkileyecek süreç de başladı. CHP Genel Merkezi görevlendirmesiyle Bursa’ya gelen Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu hem Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’le görüştü, hem Nilüfer’in nabzını tuttu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X