Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kılıçdaroğlu Bozbey’i şimdiden açıkladı: Bursa’da fırsatı kaçırdık, telafi edeceğiz

Köşe Yazısını Dinle

Aralarında… Uzun yıllar öncesine dayanan dostluk var. Turhan Tayan 1991 seçiminde DYP Bursa Milletvekili seçilip DYP Grup Başkanvekili olduğunda Kemal Kılıçdaroğlu da koalisyon ortağı SHP’nin SSK Genel Müdürü’ydü.

Diyalogları o dönem başladı.

Dahası…

Günümüzde Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet veren, ama yıllarca İkinci SSK Hastanesi olarak bilinen Şevket Yılmaz SSK Hastanesi’nin programa girmesi ve inşaatın bitmesi Kılıçdaroğlu sayesindeydi.

2011 seçiminde…

3 dönem milletvekilliği sonrası kendi yaşamına çekilen eski dostu Turhan Tayan’ı bir gece telefonla arayıp CHP Milletvekili Adaylığı önerdi.

İşte…

30 yıllık bu dostluk, Kılıçdaroğlu’nun yoğun Bursa programı sırasında özel ziyarete dönüştü.

Yaklaşık 1 ay önce planlanan ziyaret için Bademli’deki evine gelişinde Kılıçdaroğlu’nu bahçe girişinde karşılayan Tayan memnuniyetini dile getirdi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da ziyarette Kılıçdaroğlu’na eşlik etti.

Ziyaret öncesi…

Katıldığı iki açılış töreninde 2019 yerel seçiminde CHP Bursa Büyükşehir Adayı olan Mustafa Bozbey’i, şimdiden “gelecek seçimin CHP Adayı” açıklayan Kılıçdaroğlu, kısa sohbette de sözü Bursa seçimine getirdi.

Örneğin…

“Bursa’da fırsatı kaçırdık, ama mutlaka telafi edeceğiz” derken, önümüzdeki yerel seçime yönelik iddia ortaya koydu.

Beklentisini de söyledi:

“Herkesin desteğini, gayretini, ilgisini istiyorum ve bekliyorum. Sizlerin de sahada olmanız gerekiyor. Başarmak için kenetlenmeliyiz.”

Şunu özellikle vurguladı:

“Ben Bursa’yı kazanmayı çok istiyorum, alacağımıza inanıyorum.”

Ardından da…

Bugüne kadar yaptığı hizmetler için Tayan’a teşekkür ederken, geçen yaz vefat eden abisi için de başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu daha sonra CHP eski Milletvekili Kemal Demirel’in evine geçip yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle geçmiş olsun dileğini iletti.

 

Dostlarını açıkladı, soruları cevapladı

Bursa programında… 1050 Konutlar bölgesindeki bir esnaf ziyareti sırasında tepkiyle karşılaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sivil toplum örgütleriyle BAOB’daki buluşmasında kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmasında…

Türkiye’nin ekonomik tablosuna değinirken “Dostlarımızın kim olduğunu soruyorlar. Dostlarımız çiftçilerimiz, esnafımız” dedi.

Sonra da…

STK temsilcilerinin sorularını cevapladı. İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Mustafa Bozbey’e de yanında yer verdi.

 

Bu siyasi rekor: Büyükataman’ın MHP Genel Sekreterliği’nde 10. yılı

1980 öncesi… Öğretmenlik yaptığı yıllardan İsmet Büyükataman’ı tanıyoruz. Bursa’da Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı, bir dönem kısa adı MİSK olan Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun Eğitim Dairesi’nde görev aldı.

1983 sonrası MHP İl Başkanı olarak siyasete girdi, 2007’de ilk kez MHP Bursa Milletvekili oldu. 2011, 2015 Haziran ve 2015 Kasım seçimleri ardından 2018’de beşinci kez seçildi.

Bu süreçte…

8 Kasım 2009’da MHP Genel Başkan Yardımcısı oldu. 19 Haziran 2011’de de Cihan Paçacı’nın yerine MHP Genel Sekreterliği görevini üstlendi.

Geçen hafta…

MHP Kurultayı’nda Merkez Yönetim Kurulu Aday Listesi’nde, Semih Yalçın’ın ardından ikinci sırada adının olması tesadüf değil, Bahçeli’nin tercihi ve işaretiydi.

Dün de…

MHP Genel Sekreterliği’ni bir kez daha emanet ederken; Büyükataman da bu görevde onuncu yılını tamamlayıp siyasi rekora ulaştı.

 

Sinan Gülgeç DP’de İl Başkanı adayı

Son dönem… Eski iktidar günlerinin çok uzağında olan Demokrat Parti’nin en vefalıları araştırması yapılsa, hiç kuşku yok ki Sinan Gülgeç ilk sıralarda yer alır.

İşçi Komisyonu ile başladığı siyasette DP İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Sinan Gülgeç, partinin yeniden canlanması için “il kongresinin acilen toplanması gerektiğini” söyledi ve İl Başkanı Adayı olduğunu açıkladı.

 

Avrupa’nın göbeğindeki Bosna Hersek’e Türkiye 30 bin aşıyla el uzattı

Bosna Hersek’te… Farklı bir yönetim yapısı var. Sırp Milorad Dodik ile Hırvat Zeljko Komsiç ve Müslüman Şefik Caferoviç ülkeyi Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi adıyla dönüşümlü yönetiyorlar.

Sekizer aylık dönüşümde şu an Dodik görev yapıyor.

Geçen hafta…

Dodik, Komsiç ve Caferoviç birlikte Türkiye’ye geldiler. Otoyol yatırımıyla ilgili imza protokolü yanında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki yemekte Dodik acı gerçeği açıkladı:

“Avrupa’nın göbeğindeki Bosna Hersek’e maalesef Avrupa ülkeleri aşı vermedi.”

İşte…

Bu konuşmadan sonra gelişen süreci, TBMM Bosna Hersek Dostluk Grubu Başkanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen açıkladı:

“Avrupa ülkeleri aşı vermediği için aşılama yapamayan Bosna Hersek’e, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 30 bin aşı gönderip insanlık dramının önüne geçtik.”

 

Aile ziyaretine geldi, toplantı yaptı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk zaman zaman Bursa’da yaşayan ablasını ziyarete geliyor.

Bu kez…

Aile ziyaretinin yanı sıra, bir de önemli toplantıya katıldı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ve AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’le birlikte kadın kooperatifleri konusunda atılan adımlar gözden geçirilirken, yeni uygulamalar için ilk adımlar atıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X