Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kılıçdaroğlu cumartesi geliyor: Gündüz ilçe gezisi, gece düğün!

Hafta sonu… CHP’nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri içinde Genel Merkez’de düzenlenen örgüt toplantısı vardı. Pazar günü Ankara’da yapılan toplantıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu il başkanlarına konuşmasında gündemdeki konularla ilgili bakışını anlatıp mesajlar verdi.

Ardından…

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş pazartesi günü CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Görüşmede…

1.-yazi-icin-chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu,-il-baskani-hnuseyin-akkus,-il-yoneticileri.jpgAkkuş öncelikle Bursa’yı anlatıp parti örgütü hakkında bilgi verdi. Sonra da yaklaşan yerel seçimlere yönelik karşılıklı olarak görüşler görüş paylaşıldı.

Özellikle…

Gemlik ve Gürsu adaylarını belirledikten sonra 24 Haziran seçiminin gündeme gelmesiyle ilçelerde aday belirleme sürecinin kesildiğini anlattı. Şimdilerde ilçe başkanlarıyla görüşerek yeni bir süreci başlattıkları bilgisini verdi.

Dönüş yolunda konuştuğumuzda, adaylıklar konusunda profil çizmekten özellikle kaçınan Akkuş görüşmeyi tek cümleyle özetledi:

“Sayın Genel Başkanımızla düşüncelerimiz örtüşüyor.”

Bununla birlikte…

Görüşme sırasında ortaya çıkan bir programın da ön bilgisini verdi:

“Cumartesi akşamı Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in kızını evlendirdiği düğünü var. Genel Başkanımız da Bozbey Başkanımızın bu mutlu gününe katılmak için Bursa’ya gelecek.”

Bu noktaya…

“Düğün için özel olarak gelmesi, Genel Başkanınızın Bozbey’e verdiği değeri gösteriyor. O nedenle, bence önemli” dedi ve yeni gelişmeyi aktardı:

“Geldiğinde bazı ilçelere yönelik program yapabilir miyiz diye konuştuk, Genel Başkanımız da kabul etti. Eğer o gün uygun olursa gündüz Gemlik ve Orhangazi ilçe örgütlerimizi ziyaret edeceğiz.”

Şunu da vurguladı:

“Cumartesi gündüz programında, yetiştirebilirsek İznik ilçesine ziyareti de planlıyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Bu süreçte Genel Başkanımızı Bursa’mızda daha fazla ağırlayacağız. Kendisiyle başka programlar da planlıyoruz. Yani Bursalılar Sayın Kılıçdaroğlu’nu bu dönem daha fazla görecekler.”

 

Kılıçdaroğlu’nun Osmangazi planı: Erkan Aydın

 

2.-yazi-icin-erkan-aydin-001.jpgCHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, pazar günü yapılan il başkanları toplantısının ardından dün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü ve akşam Bursa’ya döndü.

Dönüş yolunda…

Kılıçdaroğlu’nun Osmangazi’ye bakışını sorunca şunu söyledi:

“2014’de Erkan Aydın sergilediği yüksek performansla Osmangazi’yi kazanabileceğini gösterdi. Genel Başkanımız da Osmangazi’nin Erkan Aydın’la kazanılabileceğini düşünüyor.”

Şunu da ekledi:

“Genel Başkan oy getirip seçimi kazanacak adaylar istiyor.”

 

İYİ Parti’de Birol Mumcu ve Yahya Bahadır’a Ankara daveti

 

3.-yazi-icin-birol-mumcu-ve-yahya-bahadir.jpgRevizyon kararı tam da 30 Ağustos günü alındı. Toplanan İYİ Parti MYK’sı, 24 Haziran’daki aday adaylıkları nedeniyle il yönetimlerinde boşalmalar olduğu için teşkilat revizyonu yolunu seçti.

Kararın en önemli maddesini ise 81 il Başkanı ve il yönetimlerine istifa çağrısı oluşturdu.

Bu kapsamda…

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Bayram Kazancı ertesi gün Meral Akşener’in isteğiyle alınan MYK kararına uyup yönetimiyle birlikte istifa etti.

Sonrasındaysa Bursa’da ilginç bir süreç gözlemledik.

Bir yanda…

Bazı il başkanları gibi Kazancı ve ekibi yeniden atanmayı bekliyordu. İlçelerin büyük bölüm ise Selçuk Türkoğlu ile çalışma isteği sergiliyordu.

Çekişme…

İl başkanlığı için adı öne çıkan Türkoğlu’na yönelik, siyasette pek de görmediğimiz sertleşmeye dönüşünce İYİ Parti Genel Merkezi farklı bir yol seçti.

Nitekim…

3 Mayıs’ta il yönetim kurulu içindeki oylamada Bayram Kazancı ile yarışan Dr. Yahya Bahadır ile partinin Kurucu İl Yönetim Kuru Üyesi olan Birol Mumcu bugün için Ankara’ya çağırıldılar.

Mumcu ve Bahadır’a daveti bizzat Teşkilat Başkanı Koray Aydın yaptı.

 

Erdem Saker’den öneri var: Mudanya Yolu’na zeytin ormanı

 

4.-yazi-icin-erdem-saker.jpgDile kolay… 35 yıla yakın süre DSİ Bölge Müdürü olarak doğup büyüdüğü ve çok sevdiği Bursa’ya hizmet etti. Defalarca Genel Müdürlük ve Müsteşarlık teklif edildiği halde Bursa’dan ayrılmadı.

1994-1999 döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm deneyim, teknik bilgi ve aşkını ortaya koyup Bursa için çalıştı.

Erdem Saker her an Bursa’yı yaşayan ve Bursa için üreten insanlar sıralaması yapılsa ilk sırada yer alır.

Nitekim…

Mudanya Yolu’nda yanan ormanın yerine arazinin yeniden ağaçlandırılacağı bu sütunlarda Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın tarafından açıklandığında telefonla aradı.

Ormanın aynı ağaçlarla yenilenmesini doğru bulmuyor ve “Zeytin Ormanı” öneriyor. Böyle yapıldığında da, Mudanya’nın zeytin bölgesi olmasıyla tam bir uyum sağlanacağını söylüyor.

Anayasa’daki  “Yanan ormanların yerine yeni orman yetiştirilir, başka çeşit tarım yapılamaz” maddesinin getirdiği bağlayıcı hükme karşı da şöyle düşünüyor:

“Evet, zeytin üreten bir ağaçtır ama 4 bin yıldır da bu toprakları kaplayan çok değerli bir doğal örtüdür. O formül aşılır.”

 

Ertuğrul Seyhan’a vefa

 

1972 yılında Bursa İl Milli Eğitim Müdürü olduğunda 36 yaşındaydı. 42 yaşına kadar kaldığı görevde ilkokulsuz köy bırakmadı. 9 ortaokula 12, 3 liseye 9 yeni lise ekledi. Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin, Bursa Anadolu Lisesi’nin, Uludağ Üniversitesi ve Tıp Fakültesi’nin açılışlarında emeği var.

Ertuğrul Seyhan yaşamını yitirdiğinde, 31 Ocak 2018 günü bu sütunlarda “Efsane Milli Eğitim Müdürü” diye anmıştık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Özlüce’de yeni yapılan okula Ertuğrul Seyhan Anadolu Lisesi adını vererek vefa gösterdi.

Okulun açılışı 17 Eylül’de.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X