Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kılıçdaroğlu giderken hedefi gösterdi: Bursa’yı istiyorum!

Dikkat çekmeyecek gibi değil… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 hafta arayla 2 kez Bursa’ya geldi. İlkinde CHP’nin oy sorunu yaşadığı İnegöl ve Orhaneli’nde toplantılar yaptı, ikincisinde oy deposu gibi olan Nilüfer ve Mudanya’da açılışlara katıldı.

Biz de…

Kılıçdaroğlu’nun bu ilgisinin nedenini CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’e sorduk. Şunu söyledi:

“Genel Başkanımız Bursa’yı gerçekten istiyor. Son gelişinde kendisini uğurlarken ‘Bursa’yı istiyorum, bunun için ne gerekiyorsa yap’ dedi.”

Bir genel başkan “istiyorum, ne gerekiyorsa yap” diyorsa, bu her yerde talimat kabul edilir. O nedenle, Özdemir’e verilen talimatı yerine getirmek için ne yapacağını sorduk.

Cevabı yine Kılıçdaroğlu üzerinden verdi:

“Parti örgütüyle yemekteki konuşmasında ‘CHP’li nasıl olunur, kimler CHP’lidir’ sorularını irdelerken ‘Delege işlerini problem edinenler CHP’li değildir, uzak dursunlar’ dedi.”

Şunu ekledi:

“Biz de dedikodularla ilgilenmeden partimizi büyüterek sonuca ulaşmak istiyoruz. Neler planladığımızı kendisine ayrıntılı şekilde anlattım.”

Şunu vurguladı:

“Özellikle 9 belediyeyi kazanabileceğimizi, bu potansiyelimizin olduğunu söyledim. Hedefimizi kendisi de onayladı.”

Ardından…

“Benden bir şey daha istedi” dedi ve şunu açıkladı:

“Genel Başkanımız Bursa ile özel şekilde ilgileniyor. Gösterdiği hedefe ulaşabilmemiz için bize destek veriyor. O nedenle de ‘Beni bize oy vermeyen kitlelerle buluştur” dedi.”

Sonra da şu bilgiyi verdi:

“Bursa’ya gelmeden önce, Genel Merkez’de programın bilgisini verirken ‘CHP için çalışıyoruz. Fakat 10 saat dışa yönelik çalışıyorsak, 1 saat de örgüte ayırmak gerektiğine inandığımı’ ifade ettim.”

Şunun altını çizdi:

“Çünkü partisini seven kitlenin morale ihtiyacı var. Bu nedenle örgüt yemeğini programa aldığımı da söyledim.”

Devam etti:

“Nitekim yemekteki konuşmasına başlarken ‘Prensip olarak bu tür yemeklere katılmıyorum, ama İl Başkanımız gel dedi ben de geldim’ dedi.”

 

Çağrışan’da kara üzüm ve Niksarlılar gecesi

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geride bıraktığımız hafta sonu gerçekleşen programlarında kamuoyuna yansımayan bölümler vardı.

Örneğin…

Mudanya’dan kent merkezine gelirken, yolda üzüm cenneti Çağrışan’a girdi. Köy kahvesinde oturup köylülerle sohbet ederken de Çağrışan’ın ünlü kara üzümünden yedi.

Gece ise…

Örgüt yemeğinden çıktıktan sonra Yalova Yolu üzerindeki bir salonda Niksarlılar Gecesi’ne katılıp İstanbul’a hareket etti.

 

İYİ Parti Bursa teşkilatını henüz kuramadı: İl Başkanı kim olacak?

 

Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti seçmende oluşan beklentiyle hızlı bir başlangıç yaptı. Ankara’da partinin kurulları yönetimi oluştu, Genel Merkez binası miting gibi katılımla açıldı.

Ne var ki…

20 gün önce “Bu hafta sonuna kadar Bursa teşkilatı atanacak” denmesine karşın, İYİ Parti Bursa İl Başkanı henüz belli değil. O nedenle il Yönetim Kurulu yok, ilçe teşkilatları atanamıyor.

Gecikmenin nedeni bilinmiyor, fakat kulislerde bazı söylentiler dolaşıyor.

Örneğin…

Genel Başkan Akşener’in daha MHP’deyken birlikte yürüdüğü ve Türkiye’de hareketin öncülerinden olan Yüksel Yılmaz’ı partinin İl Başkanı atamak istediği konuşuluyor.

Buna karşın…

Teşkilat Başkanı olarak görev üstlenen Koray Aydın’ın, okul arkadaşı olduğu bilinen Zafer Milli’yi İl Başkanı görmek istediği söyleniyor.

Bu kilitlenme üzerine de “Hep MHP’li olmasın, dışarıdan bir isim atansın” diyerek Diş Hekimi Tahsin Bulut’u önerenler olduğu da kulağımıza geldi.

 

Edebali’den sakal sürprizi

 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi 2001’de AK Parti Nilüfer Teşkilat Başkanı olduğundan beri tanırız. Bu süreçte, kutsal topraklara gittiği dönemler dahil kendisini hiç sakallı ya da bıyıklı görmedik.

Önceki gün…

Gökdere’deki imar düzenlemesi için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte protokol imzaladıkları fotoğrafta hafif sakallı Edebali karşımıza çıkınca şaşırdık.

Böylece…

Büyükşehir ve Gürsu’dan sonra sakallı üçüncü belediye başkanı oldu.

 

Diyarbakır’dan gelen 120 şehit yakını ve gazi Bursa’da ağırlandı

 

İlk temas temmuz ayında kuruldu. Diyarbakır’da bulunan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği yönetimi, AK Parti Mudanya İlçe Sosyal İşler Başkanı Şenol Kul’la temas kurdular.

ANAP’ta Mehmet Gedik’in il Başkanlığı döneminde il Gençlik Kolları Başkanı olan ve gençlik siyaseti tarafından efsane başkan kabul edilen Kul, çağrıya kulak verip Diyarbakır’a 10 bin bayrak gönderdi.

Böylece…

Bursa ile Diyarbakır’daki şehit aileleri ve gaziler arasında hem yakınlaşma oldu, hem de diyalog başladı.

Bu yakınlaşma önceki gün tatlı bir sürprize dönüştü.

Çanakkale’ye gitmek üzere otobüslerle Diyarbakır’dan yola çıkan 120 şehit yakını ve gazi Bursa’da mola verdi. Konukları öğle yemeğinde Şenol Kul’la birlikte ağırlayan TSE Başaraştırmacısı Mustafa Karaman ve Resul Baykara ihtiyaç sahipleri için de yardım da gönderdiler.

Bunun üzerine…

Diyarbakır Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç tarafından Mustafa Karaman, Feridun Baykara ve Şenol Kul’a teşekkür plaketi verildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X