Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kılıçdaroğlu hedefi gösterdi: Bursa’da belediyeyi kazanıp sıçrama yapacağız!

Köşe Yazısını Dinle

İstek… CHP İl Başkanı İsmet Karaca’dan geldi. Son dönem, milletin sesi sloganıyla “hemen seçim” mitingleri başlatma kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yoğun programına karşın Bursa’nın isteğini kabul etti.

Bunun üzerine…

CHP Genel Merkezi’nde dün saat 17.00’de başlayıp 1 saate yakın süren görüşmeye İl Başkanı İsmet Karaca ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey katıldılar.

Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan yurt dışında bulunduğu için görüşmeye Başkan Yardımcısı Zeynep Serintürk girerken, CHP Bursa milletvekillerinden Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık ile Parti Meclisi Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve İl Başkan Yardımcısı Baran Güneş de eşlik ettiler.

Çıkışta…

CHP İl Başkanı İsmet Karaca’yı arayıp, Kılıçdaroğlu’nun CHP örgütüne ve belediyelerine mesajını öğrenmek istedik.

Şu bilgiyi verdi:

Çalışmalarımızı anlatıp Bursa’yla ilgili bilgi vermek istedik. Belediye başkanlarımız da çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptılar. Çok memnun oldu.”

Şöyle devam etti:

Her bilgiyi, her çalışmayı Genel Başkanımız ilgiyle dinledi ve ‘Yaptığınız tüm saha çalışmalarını yakından izliyorum, her adımınızı biliyorum’ dedi. Yenilenen İl Başkanlığı binamızın da hayırlı olmasını diledi.”

Kendisinin…

Şu an Bursa’da zafere odaklandık” dediğini vurguladıktan sonra “Genel Başkanımız çalışmalarımızdan çok memnun” dedi ve şunu aktardı:

Ocak ayının ilk haftasında Sayın Kılıçdaroğlu’nu Bursa’da ağırlayacağız. Programı 1-2 gün uzatabilirsek, İnegöl ve Yenişehir için de program yapacağız.”

Genel sohbet havasında geçen görüşmedeki mesajı açıkladı:

Bizlere, ‘Bursa’yı kazanacağız. Hem belediye seçimini alacağız, hem Cumhurbaşkanı seçiminde büyük sıçrama olacağını görüyorum’ dedi.”

Ankara’da ‘deniz çalıştayı’ buluşması

Fotoğrafa bakarken… Rahmetli Ekrem Barışık’ın1982 yılında Bursa Belediye Başkanı atandığında; sonradan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Dışişleri Bakanı ve CHP Genel Başkanı olan Murat Karayalçın’ın danışmanlığıyla Emirkoop’u kurduğu günleri anımnsadık

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz dün eski dostu Karayalçın’la Ankara’da buluşup Deniz Çalıştayı’na davet etti.

Bursa için kooperatiflerle ilk konut planlamasını yapan Karayalçın’ın deneyimleriyle çok katkısı olur.

Bir salgının tanıklığı… Pandemi süreci röportajlar yapıp kitaplaştırdı

Açıkçası… Toplum olarak okuma alışkanlıklarımız az, ama yazma isteığimiz daha da az.

Özellikle…

Batı kültüründeki ailenin anı defteari geleneği bizim toplumumuzda yok. Hatta bu nedenle uluslararası bazı ihtilaflı konularda belge sıkıntısı bile yaşanıyor.

İşte…

Bu anlayışı adeta değiştiren çalışmaya Mudanya Belediye Kültür Şube Müdürü Sevgi Ursavaş imza attı.

Bunu da…

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi eşi eşi Prof. Dr. Ahmet Ursavaş’la birlikte pandemi süreci gözlemlerini kayıt altına alarak yaptı. Yaşanmışlıklar ve gözlemlerin yanı sıra, pek çok kişiyle yaptığı pandemi röportajlarını kitapta topladı.

Ortaya da…

Salgının insanlara ve günlük yaşama yansımalarını birinci ağızlardan anlatan bir belgesel çıktı.

Zamanın İzinde Tanıklıklarım adını verdiği kitabın editörlüğünü Gazeteci Rabia Deniz, kapak tasarımını Pelin Kavlak yaptı.

Fofofest’in bittiği gün, gelecek yıl hazırlığı başladı

Bursa’yı… Uluslararası takvimde temsil eden ve Bursa markası olarak bu yıl 11. kez düzenlenen Fotofest yoğun bir haftalık etkinliklerin ve sergilerin ardından sona erdi.

Ne var ki…

11. Fotofest’in sona erdiği akşam, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar yönetiminde yapılan değerlendirme toplantısıyla 2022’deki 12. Fotofest için kollar sıvandı.

Tasarruf mu, güvenlik riski mi? Sokak lambaları 45 dakika az yanıyor

Kararı… Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verdi. Verirken de, “gün ışığından azami yararlanmak” için cadde ve sokak aydınlatmalarında yeni düzenleme yapıldı. Elektrik dağıtım şirketleri de hemen uygulamaya başladı.

Buna göre…

Cadde ve sokak aydınlatma armatürleri 15 dakika geç yanıp 30 dakika erken södürülecek ve bu 45 dakikayla enerji tasarrufu yapılacak.

Ne var ki…

Tasarruf önemli olmakla birlikte, cadde ve sokak aydınlatmasındaki 45 dakika beraberinde bazı güvenlik riskleri getiriyor.

Nitekim…

Dün saat 18.00 civarında İzmir Caddesi/Karacabey Yolu’nda çektiği fotoğrafı gönderen dostumuz şu uyarıda bulundu:

Ana yolda aydınlatma armatürleri yanmıyor. Bu durum sokaklar için daha tehlikeli. Hatta, trafik güvenliği için risk oluşturduğu gibi asayiş için de ciddi problem.”

Değer mi, anlayamadık.

Bursalı genç atlet Berke Akçam’a büyük onur

Önce… Temmuz ayında 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda 400 metre engelli yarışını kazanıp Avrupa Şampiyonu oldu. Sonra ağustos ayında 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonluğu’na ulaştı.

Başarılarını 2 Eylül günü bu sütunlardan duyurduğumuz Bursalı genç atlet Berke Akçam bu kez Sırbistan’da düzenlenen Balkan Atletizm Galası’nda Yükselen Yıldız ödülüne layık görüldü.

Bizler de gururlandık.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X