Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kılıçdaroğlu sordu: Covid’in yoksul kesimlerdeki etkisi Bursa’da ne oldu?

Görüşme… CHP Parti Meclisi toplantısından sonra CHP Genel Merkezi’nde oldu. Salgın önlemleri nedeniyle Genel Merkez ziyaretçilere kapalı olduğu için de yaklaşık 1 saat sürdü.

PM’nin Bursalı genç üyesi Gamze Pamuk Ateşli’yi kabul eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sıcak bir diyalog halinde geçen görüşmede önce Bursa’yı sordu:

“Bursa işçi nüfusunun yoğun olduğu bir ilimiz. İzlediğim kadarıyla salgın sürecinde fabrikaların bir bölümü üretime devam etti. Bu Covid salgını işçileri nasıl etkiledi? Salgına karşı neler yapıldı, şu an durum nasıl?”

Ardından…

Bursa’nın ilçelerini merak etti, ilçelerle ilgili tek tek sorular yöneltti.

Sorularına…

Ateşli’nin verdiği cevaplar üzerine bir de değerlendirme yaptı:

“Covid dünyayı etkileyen, sınıfsal ayrım yapmaksızın herkese bulaşan bir virüs. Fakat şunu da görüyoruz: Covid’den sınıfsal olarak yoksul kesimler daha fazla etkileniyor.”

Şu sorunun altını özellikle çizdi:

“Covid’in yoksul kesimlerdeki etkisi Bursa’da hangi oranda oldu, ne kadar etkiledi? Vaka tespiti ve tedavide başarılı olundu mu?”

Sorulara…

PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli edindiği raporlar doğrultusunda cevaplar verdi, Bursa’nın sanayiden kaynaklanan işçi kesimi ve yoksulluk dağılımlarına ilişkin analizler yaptı.

Sonra…

Konu ekonomik sorunlara döndü ve Kılıçdaroğlu ile ateşli bir süre de ekonominin vatandaşa yansıması üzerine konuşup değerlendirmeler yaptılar.

Söz genç işsizliğe geldiğinde Ateşli gözlemini aktardı:

“Genç işsizliği çok yoğun yaşanan bir sorun ve giderek büyüyor. İzlediğim kadarıyla belediyelerden büyük bir beklenti var, ama belediyelerin bunu çözebilecek gücü yok, merkezi iktidarın çözebileceği bir problem.”

Bu değerlendirmeye Kılıçdaroğlu destek verirken, işsizlik politikalarının önemine vurgu yaptı.

Genelde…

Toplumsal konular ve görev aldığı projelerdeki gelişmelerle ilgili olarak Kılıçdaroğlu’nu bilgilendiren Ateşli, kendisine ulaşan Gürsulu bir aileye Gürsu CHP İlçe Başkanlığı aracılığıyla yardım ulaştırılmasının yol açtığı yankıları da aktardı.

‘Bursa’da parti içi diyaloglar nasıl?’

 

CHP Parti Meclisi’nin genç üyesi Gamze Pamuk Ateşli’yle genel merkezdeki makamında 1 saate yakın görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz bir soru da yöneltti:

“Bursa’da parti içi diyaloglar nasıl?”

Soruya Ateşli şöyle cevap verdi:

“Yeni seçilen il başkanımızla Osmangazi İlçe Başkanı olduğu dönemde İlçe Gençlik Kolu Başkanı olarak 2 yıl çalıştım. İlçeyi beraber yönetmiştik, tüm sorunları çözer ili de beraber yönetiriz.  Size de çözüm projeleriyle geliriz.”

 

Bu fotoğraf önemli: Bursa milletvekilleri tam kadro hızlı tren istedi!

 

Açıkçası… Efkan Ala’nın televizyon programı nedeniyle katılamadığı ziyarette, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu önderliğinde AK Parti Bursa

milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel, Osman Mesten, Müfit Aydın, Mustafa Esgin, Refik Özen, Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç’ün birlikte Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun karşısına çıkmalarını çok önemsedik.

Çünkü…

Bu fotoğraf AK Parti Bursa milletvekillerinin Bursa’nın özlemle beklediği hızlı tren için birlikte hareket ettiklerini gösteriyor.

Geçmişte…

5-6 kişilik gruplarla ziyaretlerde bulunup görüşmeler yapıyorlardı, ama ilk kez tam kadro görüntüsüyle “Biz bu treni istiyoruz” mesajını doğrudan Ulaştırma Bakanı’na verdiler.

Gerçi…

Diğer partilerin milletvekilleri de fotoğrafta yer alsaydı daha da etkili olup kentin isteğini gösterirdi, ama Bursa’nın gücünü hissettirme noktasını da çok önemli.


Cumhurbaşkanı talimatı: Hızlandırın!

 

Hakan Çavuşoğlu önderliğindeki AK Parti’nin 10 Bursa milletvekilinin Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret ederek hızlı treni istemeleri siyasi otoritenin iradesi açısından önemli.

Nitekim…

Bakan Karaismailoğlu milletvekillerine, o iradenin üstünü de açıkladı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bakanlık görevini tevdi ederken, Bursa’nın hızlı tren ve metronun Şehir Hastanesi’ne uzatılması işini kısa sürede bitirmem talimatını da verdi.”

Bunları duyunca da umudumuz arttı.

Yıldırım’ın en büyük sanayisi Yeşim’de ‘Yıldırım zirvesi’ gibi ziyaret

 

Tam da… Yıldırım İlçesi’nin bittiği, Kestel’in başladığı çizgide bulunuyor. Arazisinin yer aldığı Ankara Yolu’nun altı ve fabrikanın tam karşısı ise Gürsu ilçesinin sınırının başladığı yer.

Yer olarak kesişme noktasında bulunan Yeşim aynı zamanda Yıldırım’daki en büyük sanayi kuruluşu olarak dünya devli firmalar için hazır giyim üretimi yapıyor.

Avrupa’daki yayınlarda Yeşim anlatılırken “Tek çatı altında en çok işçi çalıştıran fabrika” gibi, “Avrupa’nın en büyük kreşine sahip fabrikası” gibi tanımlamalar yapılıyor.

İşte…

Bursa’da ve Yıldırım’da dünya için üretim yapan tekstil devi Yeşim üretim yaptığı bölgeyi seçilmiş olarak yöneten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı ağırladı.

Yeşim CEO’su Şenol Şankaya ile dünyadaki ekonomik etkilenmelerden ihracata, üretimden istihdama iş yaşamı yanında Yıldırım’ı da konuştu.

Bir anlamda…

Yılmaz’ın ziyareti, Yıldırım zirvesi gibi bir sonuca dönüştü.

Gürsulu vekil Gürsu sanayisinin yanında

 

Gerçi… Uludağ Organize Sanayi Bölgesi eski Gürsu ve Kestel’in organize sanayi bölgelerini kapsıyor, ama yönetim yeri ve üretim yoğunluğu Gürsu’da.

Bursa’nın günden güne büyüyen OSB’si olan Uludağ OSB bir süre önce de Ankara’nın Çankaya semtinde ofis açtı.

Henüz resmi açılışı yapılmadı, ama Gürsu sanayisinin temsil edildiği ofise ilk ziyareti, Gürsulu olan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç yaptı.

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın da ofisin nasıl çalışacağını Ödünç’e anlattı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X