Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kılıçdaroğlu uyarı yaptı: İYİ Parti ile diyalogları geliştirin

Gerçi… Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in 31 Mart seçimi için CHP Büyükşehir adaylığının Parti Meclisi toplantısında ilan edileceği biliniyor ve karar da bekleniyordu.

Fakat…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’la ilgili beklenti olmasına karşın, bu toplantıda açıklamanın yapılması düşük olasılık görülüyordu.

PM kararlarının içinde Türkyılmaz’ın da yer alması bu nedenle günün dikkat çeken gelişmelerinden biriydi.

Nilüfer’deyse, Büyükşehir Adayı Bozbey’in önerisi doğrultusunda Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem bu kez Nilüfer Adayı olarak ilan edildi.

İşte…

1.-yazi-icin-kemal-kilicdaroglu-ve-chp-il-baskani-huseyin-akkus.jpgCHP Parti Meclisi’nin Bursa yönünden etkileri ve yankıları daha fazla olan toplantısı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İl Başkanı Hüseyin Akkuş buluşması yaşandı.

Görüşmede…

Bursa ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Akkuş daha sonra krize dönüşme eğilimi gösteren Osmangazi konusunu açtı:

“Eğer Osmangazi adaylığını İYİ Parti’ye verirsek, Büyükşehir seçiminde çok zorlanırız.”

Ardından…

“İttifakla ilgili örgütümüz tek bir kelime olumsuz düşünmüyor, böyle bir şey asla söylemeyiz” dedi ve Osmangazi konusunda neden böyle düşündüğünü şu sözlerle dile getirdi:

“İYİ Parti henüz 1 yıllık ve kadrosu tam oturmadı. Biz Osmangazi’de sandıkları koruma konusunda zorlanacaklarını düşünüyoruz.”

Öneri de getirdi:

“650 bin seçmenin olduğu Osmangazi’den Büyükşehir için büyük destek bekliyoruz. O nedenle, eğer ısrar edilirse 2 partinin de aday çıkarmasının makul olacağını düşünüyoruz.”

Bu sözleri sakince dinleyen Kılıçdaroğlu ise şunu söyledi:

“Yaptığınız değerlendirmelerle farklı bir bakış açımız yok. Fakat bir ittifak yapıyoruz. O nedenle sürecin daha nazik götürülmesi gerekiyor.”

Şunun altını çizdi:

“Sizlerden İYİ Parti ile diyaloglarınızı geliştirmenizi, ilişkilerinizi arttırmanızı bekliyorum. 

Şunu da ekledi:

“Bunları yaparak Millet İttifakı’nın daha büyümesini istiyorum.”

 

CHP için Büyükşehir’de mutlu son

 

Aslında… Uzun bir süreç işledi CHP’de. Süreci de tam bir yıl önce Bursa için kafasında Bozbey olduğunu” belli eden Kılıçdaroğlu oldu. Süreç dün PM kararıyla mutlu sona ulaştı.

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş da duygularını şöyle paylaştı:

“Sayın Bozbey’in adaylığını önemsiyorduk ve hep destekledik. Sonuçtan da mutluyuz. Hayri Türkyılmaz başkanımızın adaylığından da mutluyuz.”

Bu arada…

Bu sabah Anıtkabir’i ziyaret edecek olan Bozbey saat 15.00’te Barakfakih’te karşılanacak, saat 16.00’da da Kent Meydanı’nda toplumla buluşacak.

 

İYİ Parti ısrarlı: Osmangazi’de biz olursak CHP Büyükşehir’i alır!

 

3.-yazi-icin-iyi-parti-il-baskani-dr.-yahya-bahadir-001.jpgCHP’nin Büyükşehir’de Mustafa Bozbey’i, Nilüfer’de Turgay Erdem’i ve Mudanya’da Hayri Türkyılmaz’ı açıkladığı Parti Meclisi toplantısında ittifak görüşmeleri de masaya yatırıldı.

Kulislere de, “ittifakın Osmangazi ve Etimesgut’ta kilitlendiği” yansıdı.

Özellikle…

Osmangazi konusu Kılıçdaroğlu ile CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş görüşmesine de yansıyınca İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır’a işin İYİ Parti cephesini sorduk.

Söze…

“Osmangazi bizim elimizde olmazsa zaten Büyükşehir’de CHP’ye katkı koyamayız ki” diye başladı ve şunu söyledi:

“Bursa’da 240 bin oyumuz var. CHP’nin de 440 bin oyu var. Bu kadar oy karşısında merkezden bir ilçe olmazsa, teşkilatlarımızı nasıl çalıştıracağız?”

Üzerinde durduğu şu:

“CHP Büyükşehir’i almak istiyorsa, Osmangazi’deki ağırlımızla kendi gücünü bütünleştirmeli.”

Sonra da şu mesajı verdi:

“Biz Osmangazi’de her kesimden oy alabilecek, Bursa’nın tanıdığı bir ismi düşünüyoruz. Oradaki katkımız Büyükşehir’de CHP’yi güçlendirir ve kazanmasını sağlar.  Hatta bu sinerji 8-10 ilçeye yansır.“

Kaygısı şu:

“Osmangazi’de bizim olmamamız, diğer yerleri de etkiler.”

 

Gemlik ve Orhangazi nasıl çözülür?

 

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır’la ittifak görüşmelerini kilitleyen Osmangazi dışında Gemlik ve Orhangazi’deki adaylık açıklama krizlerini de konuştuk.

Önerisi şu:

“Kim nerede daha güçlüyse onun adayına destek verelim.”

Bakışı da şu:

“Orhangazi’de bizim adayımızın DP ve AK Parti’den oy alabilecek potansiyeli var. Gemlik’te CHP’nin oyu fazla, ama bizim adayımızın da geçen seçimde başarısı var.”

Durumu da şu:

“Bizim de kendimize göre parti duruşumuz var. Yoğun bir teşkilat baskısı altındayım.”

 

Kar en çok Nilüfer’i etkiledi: Kent merkezi değil, sanki Uludağ’ın zirvesi

 

5.-yazi-icin-nilufer-kar-goruntuleri.jpgEskiden… Bursa’nın doğuda Duaçınar’da, Batı’da Sırameşeler’de bittiği, dağ yamaçlarının İvazpaşa’da sonlandığı, ovanın da Merinos’tan başladığı yıllarda herkes bulunduğu yerden kentin bütünü için görüş belirtebilirdi.

Örneğin, yağmur yağıyorsa “Bursa’da yağmur var” denirdi.

Şimdi kent büyüdü, sınırlar genişledi. Öyle olunca lokal etkilenmeler farklı oldu. Artık kimse bulunduğu yerden kent merkezinin bütününü konuşamıyor.

Nitekim…

Sabah Burgaz’da kalktığımızda yağmur vardı. Evden çıktığımızda güneş ışıldıyordu. Bademli’den itibaren beyaz örtü başladı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı sanki Uludağ’daki Oteller Bölgesi gibiydi, girilemiyordu.

Acemler’de kar bitti, yağmur kendini gösterdi. Ankara Yolu’nda gazeteye ulaştığımızda hava kapalıydı, ama yağış yoktu.

Dikkat çeken şu:

Lokal anlamda aynı saat dilimi içinde bu kadar çeşitlilik gösteren Bursa merkezde kar yağışından en çok Nilüfer etkilendi. Nilüfer’den gelen görüntüler Uludağ’la yarışacak özellikteydi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X