Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kılıçdaroğlu’ndan Bursa’ya mesaj: Beton Bursa’ya yeşili biz getireceğiz

Köşe Yazısını Dinle

Yanında… CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın vardı. Kısa adı BİLDEF olan Bursa İl Dernekleri Federasyonu’na bağlı 34 derneğin başkanları da karşısındaki ekrandaydı.

Cumartesi akşamı…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu online bağlantıyla bir araya geldiği 34 dernek başkanına “İstediğiniz soruyu sorabilir, istediğiniz eleştirileri yapabilirsiniz, bütün samimiyetimle cevap vereceğim” diyerek başladı.

2.5 saat süresince 34 dernek başkanına tek tek söz verdi, öneri ve eleştirileri tek tek not aldı.

Sonra da…

Çoğunluğu sağ partilere eğimli dernek başkanlarının sorularına 1 saat cevap verdi. Ortam çok samimi olunca bazı dernek başkanları çocuklarını çağırıp Kılıçdaroğlu ile görüştürdü.

İşte…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın sunuş konuşmasıyla başlayan online buluşmada keyifli olduğu gözlenen Kılıçdaroğlu, başta Gara operasyonundaki tutumu olmak üzere dernek başkanlarının eleştirilerini cevaplarken, “Bursa’ya geldiğimde yüz yüze de görüşelim” dedi.

Ana konu…

Bursa ve Bursa’da yaşam oldu. Kılıçdaroğlu da düşüncelerini paylaşırken, “Yeşiliyle, sanatıyla, kültürüyle, tarihiyle çok önemli bir şehrimizdir Bursa” diye başlayıp şunu söyledi:

“Bursa emek ve üretim kenti. Yeni fabrikalar açılmalı, yeni istihdamlar yaratılmalı Bursa’da.”

Mesajı şuydu:

“1970’lerde gerçekten yeşildi Bursa, ama adeta Beton Bursa oldu. Yeşil şimdi Eskişehir’de. Bursa’yı alacağız ve Eskişehir’de yaptığımızın aynısını yapıp yeşili biz getireceğiz.”

Şunu da ekledi:

“Osmanlı’ya başkentlik yapan Bursa’nın tarihinin ön plana çıkarılması, turist çekmesi lazım.”

Ardından…

Orhaneli ziyaretini anımsatıp “Gelişime açık bölge. Özellikle turizmin canlandırılıp desteklenmesi lazım” dedi.

Online buluşma sonrası dernek başkanları şunu söylediler:

“Bugüne kadar bilmediğimiz samimi, mütevazı ve bilgili bir Kılıçdaroğlu ile sohbet ettik.”

 

BİLDEF-Kılıçdaroğlu buluşması nasıl geçti?

Kılıçdaroğlu’nun… BİLDEF’e bağlı 34 dernek başkanıyla online buluşmasına aracılık eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’la konuştuk.

“Çeşitli illerde benzer görüşmelere katıldım. Genel Başkanımızın bu tür buluşmalardaki etkisini biliyorum, önyargıları yok ediyor” dedi ve şunu söyledi:

“Bursa’ya dönerken yolda dernek başkanları arayıp memnuniyetlerini dile getirdiler. Yaptıkları en iyi görüşmenin bu olduğunu söyleyip teşekkür ettiler.”

 

Tatlıoğlu, ‘liderden sonra en çok konuşulan siyasiler’ arasında zirvede

Onu… Siyasi kimlik taşımadığı, yalnızca akademisyen olduğu yıllardan beri tanırız. İnsanlara yaklaşımında samimi oldu, doğru bildiğini söyledi. Siyaset yapmak adına çizgisini değiştirmedi.

Üslubuna çok dikkat etti. Eleştiri yaparken de nezaket dilini hep korudu.

Şimdi…

Kurucuları arasında yer aldığı İYİ Parti’de Bursa Milletvekilliği yanında Grup Başkanı olarak görev yapıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener milletvekili olmadığı için Prof. Dr. Tatlıoğlu bu konumuyla partisi adına Meclis’te söz söyleme hakkına sahip.

Ayrıca…

Türkiye’nin her yerini gezip vatandaşlar dinliyor.

Bu özellikleriyle de…

Paradigma Araştırma’nın yaptığı ve cumartesi günü Cumhuriyet’te yayınlanan “Liderden sonra partilerinde en çok konuşulan siyasiler” araştırmasında Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu adı zirvede yer aldı.

Mehmet Altınöz Anadolu yollarında

25 yıl olmuştur… Mehmet Altınöz’le ağabeyi rahmetli Orhan Altınöz’ün yanında tanıştık.

Milli Görüş’ün lideri rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın damadı olduğu haberini ilk biz duyurduk.

Şimdi…

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak, eşinin kardeşi Fatih Erbakan’la birlikte siyasi mücadele veriyor.  Milli Görüş seçmenini Yeniden Refah’a davet etmek için de Anadolu’yu adım adım geziyor.

Kevser Öztürk ilk görevine 9 yıl sonra deneyim ve birikimiyle döndü

Tanıyanlar… Bursa siyasetinin doğrucularından olduğunu bilir. Açık sözlülüğüyle de güven duyulan isimler arasında yer alır.

Siyasetin yanında ticarette kayak ve Uludağ turizmi konularında bir uzman kadar bilgi sahibidir.

Kevser Öztürk yıllar önce AK Parti’de İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı, İl Kadın Kolları’nda görev aldı. Geçen dönem Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi olarak kent için çalıştı.

Son dönem…

Kızılay Bursa Şubesi yönetiminde birlikte görev yaparken, Davut Gürkan’in AK Parti İl Başkanı olmasıyla siyasete döndü ve AK Parti’nin Bursa’daki yeni döneminde Sosyal Politikalar Başkanı olarak sorumluluk üstlendi.

Böylece…

2012’de yaptığı görevi Zahide Arıdan devralıp, 9 yıl aradan sonra deneyim ve birikimiyle döndü.

Tanıdığımız için biliyoruz, Kevser Öztürk bu dönem yerel siyasetin markası olur.

Celal Sönmez Spor Lisesi Balkan Şampiyonu çıkardı

Adı Ayetullah Demir… Halen BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi öğrencisi.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan Balkan U20 Salon Atletizm Şampiyonası’nda 60 metre engelli yarışını 7.99 dereceyle bitirip şampiyon oldu.

Böylece…

Bayrağı göndere çektirip Sofya’da İstiklal Marşı’nı çaldırırken, okuluna ve Bursa’ya altın madalya gururu yaşattı.

Başarıyı da İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger duyurdu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X