Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kılıçdaroğlu’nun salonlarda en büyük ilgi gördüğü Bursa gezisi

Şunu biliyoruz… Sağ partilerdeki organizasyon alışkanlığı sosyal demokrat partilerde yok. CHP de bu anlamda, toplumsal organizasyon sınavlarına takılan bir parti olarak akıllarda yer alıyor.

Nitekim…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerek 24 Haziran seçimleri öncesinde, gerek 30 Mart 2014 yerel seçimi öncesindeki Bursa ziyaretlerinde salon toplantıları vardı, ama bu toplantılar bazı yerlerde kalabalık görüntü vermelerine karşın coşku olarak ilgi eksikliği sergiliyordu.

1.-yazi-icin-chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu-keyfiyeli-bursa-programi.pngBu kez…

Hem Kestel’de, hem Gürsu’da, hem Osmangazi’de Millet İttifakı’nın CHP’li adaylarına destek istemek için düzenlenen toplantılar geçmiştekilerin hepsinden hem daha kalabalık, hem daha coşkulu geçti.

Görüldü ki…

3 ilçenin salonlarında karşısına çıkan kalabalık ve coşku Kılıçdaroğlu’nun da moralini ve Bursa umudunu arttırmış.

Bu noktada…

Şunu da bir kez daha vurgulamakta yarar var.

CHP lideri bu tür ortamlardaki konuşmalarını bir metinden değil, önündeki notlardan yola çıkarak yapıyor ve bu da kopuk kopuk ifadeler olarak yansıyor,

Gerçi…

Bu yöntem daha samimi bir konuşma olarak yansıyor, ama konuşma bütünlüğü olmadığı için mesaj anlamında hedefine tam ulaşamıyor.

Buna karşın…

Konuşmalarında 3 noktanın üzerinde durdu:

Birincisi…

Gittiği ilçelerde en pahalı suyu Bursalıların içtiğini söyledi ve adayları adına suyu ucuzlatma sözü verdi.

İkincisi…

Yine 3 ilçedeki salon toplantılarında yaptığı konuşmalarda Bursa’da ulaşımın pahalı olduğu vurgusunu özellikle yaptı.

Üçüncüsü…

Kentsel dönüşüm konusunda görevdeki AK Parti’li belediyelere yönelik eleştiriler getirdi. Osmangazi’de buna restorasyonu ekledi. CHP adaylarının seçilmeleri halinde “her kararı halka danışarak alacaklarını” söyledi.

Belediyelere bir de sosyal sorumluluk yükledi:

“Binlerce çocuğun gece yatağa aç girdiği bir kentte, milyonlarca işsizin sokaklarında dolaştığı bir kentte huzur olmaz.”

 

Yeşil kravatlı Kılıçdaroğlu

 

Siyasette kentle bütünleşen semboller daima önemli. Seçim süreçlerinde daha fazla olmak üzere Bursaspor atkısı önemli bir sembol.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise atkı takmadı, ama önce 26 Ocak’ta Mustafa Bozbey’in tanıtım toplantısında, dün de 3 ilçedeki salon toplantılarında yeşil-beyaz kravatıyla dikkat çekti.

Osmangazi Adayı Erkan Aydın’ın kökeninden yola çıkarak, dağlı geleneği olan keyfiye de boynundaydı.

 

Genel Başkan talimatıyla adaylık

 

Kılıçdaroğlu’nun 3 ilçede iş dünyası, muhtarlar, sivil toplum örgütleriyle buluşmasındaki konuşmalarda şu dikkatimizi çekti:

CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey kürsüde “Genel Başkanımın talimatıyla aday oldum” dedi. Aynı şekilde CHP Osmangazi Adayı Erkan Aydın da “Genel Başkanım talimatını verdi, adaylığı kabul ettim” dedi.

Bunlara…

CHP liderinin adaylarla ilgili “Talimatı verdim, beni kırmadılar” sözleri eklendi.

 

Demirtaş’a Çelik uyarı: Ülkenin geleceği için Cumhur İttifakı

 

4.-yazi-icin-faruk-celik-demirtas-ak-parti-secim-burosu-acilisi.pngHem Bursa, hem AK Parti siyasetinin önemli ismi Faruk Çelik bir süredir ziyaretler yapıyor, davetlere katılıyor, arkadaşlarıyla değerlendirmelerini paylaşıyor, ama siyasi ortamlara katılmıyordu.

AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Esgin ve Refik Özen’le birlikte katıldığı Demirtaş’taki AK Parti seçim ofisi açılışında mikrofonu alıp konuşma yaptı.

Böylece…

Seçim sahasına çıkan Çelik, uyarılarda da bulundu.

Örneğin…

“31 Mart seçiminin merkezi yönetimdeki yeni sistemin yerelde oluşması anlamında çok önemli olduğunu” söyledi ve ekledi:

“Yeni sistemin başlangıcındayız. Cumhur İttifakı’na verilecek oylar çok önemli. Ülkemizin gelecekteki yüzyıllarını ilgilendiriyor.”

Şu çağrıyı yaptı:

“Kırgınlar olabilir. Bütünün içinde bunlar önemli değil. Bakın, Cumhurbaşkanımız belediyeciliğin gönül işi olduğunu söylüyor.”

Şunu da ekledi:

“Mustafa Dündar çok önemli hizmetlere imza attı, daha da atacak. Osmangazi’yi hayal edilen noktaya taşıyacak. Hepimizin itimadı tam.”

 

Hüseyin Şahin omzunu 3 yerden kırdı

 

31 Mart yerel seçimine yönelik siyasi çalışmalar kapsamında ilçe ziyaretlerine başlamıştı ki, geçen dönem AK Parti Bursa Milletvekili olan Hüseyin Şahin talihsiz bir kaza geçirdi.

Dengesi bozulduğu için düşen Şahin’in omzu 3 yerden kırıldı. Ameliyatını da, AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin yaptı. Bir süre hastanede kalan, şimdi de kolu askıda olan Şahin bu nedenle seçim çalışmalarına katılamıyor.

 

Gelecek için eğitim, uluslar arası rekabet için altyapı: URTEB

 

6.yazi-icin-ahmet-ozenalp.jpgAhmet Özenalp’la tanışıklığımız hayli eski sayılır. Gazeteciliğimizin çıraklık günlerinde, yani 70’li yılların son bölümünde biz Doğru hakimiyet’te polis-adliye haberlerini kovalarken, o da Milletindir Hakimiyet gazetesinin yazı işleri müdürüydü.

Aradan yıllar geçti, gümrük müşaviri olarak toplantılarda bir araya geldik. Geçen akşam da, Zeki Zorlu ve Prof. Dr. Ali Ceylan’dan sonra üstlendiği, kısa adı URTEB olan Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği Başkanı olarak Olay Medya’yı konuk etti.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde açılan Rekabet Merkezi’ni dinlerken etkilendik.

Çünkü…

Bir yanda sanayicimiz uluslararası rekabete karşı korumasız, diğer yanda üniversiteli gençlerimiz iş yaşamına hazır değil.

Şu anda…

Türkiye’de tek olan URTEB önemli bir boşluğu doldurmanın ötesinde, iş yaşamı kapısındaki gençler için bulunmaz bir altyapı oluşturmuş. Bu merkez hem Bursa’da, hem Türkiye’de adından çok söz ettirecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X