Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kılıçdaroğlu’nun sürprizi: 3 saatlik ziyaret programı

Ülke gündemi yoğun… Terör saldırıları Türkiye’yi kocaman bir cenaze evi haline dönüştürdüğü için toplum ayakta. Şehit cenazeleriyle ortaya çıkan milli duygular, teröre karşı sokaklarda tepki seline dönüştü.

Bir yandan…

Seçime 50 gün kaldı. Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na vermeleri için de önlerinde yalnızca 7 gün var.

İşte…

Böyle bir ortamda sürpriz kabul ettiğimiz haber geldi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 14 Eylül Pazartesi günü Bursa’ya geliyor.

Duyunca şaşırdık…

Siyasi parti liderlerinin böyle bir ortamda Ankara’dan çıkmayacakları düşüncesiyle CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’ı arayıp duyduğumuzu aktardık.

Evet, doğru… Eğer bir değişiklik olmazsa Sayın Genel Başkanımız pazartesi akşamı Bursa’da olacak” dedi.

Sonra da şunu söyledi:

Kesin program yarın (bugün) belli olacak. Fakat taslak programa göre pazartesi günü akşamüstü Sayın Kılıçdaroğlu Bursa’ya gelecek.”

Şöyle devam etti:

Saat 19.00’da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda Bursalı sanayici ve işadamlarıyla bir toplantı var. Toplantıdan sonra da Ankara’ya dönecek.”

Doğrusu istenirse…

Kılıçdaroğlu’nun 3 saatlik Bursa programı tam bir sürpriz özelliği taşıyor. İl Başkanı Yıldız’a, pazartesi akşamı yapılacak toplantının amacını da sorduk.

Şu cevabı verdi:

Genel Merkezimiz 7 Haziran seçiminden sonra CHP’nin tutumu ve Türkiye’nin gidişatıyla ilgili olarak işadamlarımızı bilgilendirme toplantıları yapıyor.”

Şunu ekledi:

Sayın Kılıçdaroğlu da bu kapsamda pazartesi akşamı Bursa’ya gelip işadamlarımızı hem Türkiye’nin durumuyla ilgili bilgilendirecek, hem CHP’nin yaklaşımını ve seçimlerdeki yaklaşımını anlatacak.”

Anladığımız kadarıyla…

Daha önce böyle bir organizasyonla Gaziantep’i ziyaret CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pazartesi akşamı 3 saatlik Bursa programını önemsiyor.

BTSO Meclis Salonu’nda yapılacak toplantıya, yer kısıtlı olduğu için CHP’den il yönetimi, ilçe başkanları ve milletvekilleri katılabilecek.

 

CHP 19 aday adayı buldu!

 

CHP hem seçime aynı adaylarla gitme kararı aldı, hem de yeniden aday adaylığı başvurusuna 5 bin lira istedi. İnsanlar da seçilmeleri mümkün olmayan listeye girip çalışma konusunda istekli davranmadı.

O nedenle…

Aday adaylığı başvuruları 7 Eylül akşamı sona erdiğinde, liste dolmadı. Biz de 8 Eylül günü “CHP’de korkulan oldu, 18 kişilik aday listesi dolmadı” başlığıyla bunu aktardık.

Dün edindiğimiz bilgiye göre, aday listesinden 12 başvuru olmuş. Yeni başvurularla 19 aday adayına ulaşılmış ve 18 kişilik listeyi dolduramama riski aşılmış.

 

CHP İl Başkanı Yıldız hastanelik oldu

 

Siyasetin yalnızca temposu artmıyor, aynı zamanda gerilimi de artıyor. Üstelik hem partilerin neredeyse hepsinde iç gerilim var, hem de ülkenin içinde bulunduğu durum ve yaşananlar gerilime yol açıyor.

Buna bir de siyasetçilerin hareket alanlarıyla ilgili sağlık etkilenmeleri eklendiğinde sorunlar yaşanabiliyor.

Nitekim…

CHP İl Başkanı Zafer Yıldız kendisini iyi hissetmeyince önceki geceyi hastanede geçirdi. Dün evinde dinlenen Yıldız bugün yine parti çalışmalarının başında olacak.

 

Gürsu bitirdi, delege seçimleri durdu

 

Siyasi partiler kongrelerini 2 yıldan önce, 3 yıldan geç yapamıyorlar. 2 yıllık kongre süresini geçen yıl dolduran CHP 1 yıl uzatma kararı aldığı için kongreleri tamamlaması gerekiyor.

O nedenle ilçelerde delege seçimlerdi başlatıldı. Fakat süreç başladığında 1 Kasım’da seçim kararı alınınca CHP de kongre takvimini durdurdu.

İlçeler Genel Merkez kararıyla delege seçimleri ve kongre takvimini durdururken, Gürsu’nun Genel Merkez’in izniyle delege seçimlerini tamamladığı ortaya çıktı.

 

Ankara’da bu konuşuluyor: Davutoğlu gidip-geldi mi?

 

Aslında… Ankara ve dedikodu zaten algı yoğunlaşmasına yol açıyor. Çünkü, dedikodu diye başlayıp aşama değiştiren pek çok konu biliniyor.

Ne kadar doğrudur bilinmez, ama dün anlatılan şu:

Cumartesi günü yapılacak AK Parti kurultayı için son hazırlıklar yapılırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yeni parti yönetimiyle ilgili bazı öneriler götürülüyor.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu listesiyle ilgili öneriler üzerine Davutoğlu’nun, “düşünmek ve arkadaşlarıyla görüşmek” isteğini dile getirdiği, bunun üzerine kurultayda Binali Yıldırım’ın genel başkan adayı gösterilmesi içtin harekete geçildiği anlatılıyor.

Hatta…

Bazı illerin delegelerinden Yıldırım’ı aday göstermek üzere imza alındığı anlatılıyor. Dün Ankara’dan konuştuğumuz partinin eski etkinlerinden biri, “Ben de duydum, 268 delegenin imza verdiği söyleniyor” dedi.

Yine…

Dedikoduya göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün saat 12.00’de televizyon programına çıkması planlanmış. Televizyon kanalı programı tam sayfalık gazete ilanıyla da duyurmuş.

Gece yaşananlardan sonra programın iptal edildiği, fakat listede uzlaşma yaşanınca saat 16.30’da canlı yayının başladığı da konuşulanlar arasında.

Konuşulan şu:

Başbakan Ahmet Davutoğlu gece genel başkanlığı ve başbakanlığı kaybetmiş gibiydi, ama öğleden sonra yine kurultaya tek aday girecek.”

Dedikodu böyle…

Ne kadarı doğru Bursa’dan bilebilmemiz mümkün değil. Tek bildiğimiz, sosyal medyada ve AK Parti’ye yakın bazı haber sitelerinde Binali Yıldırım’ın adaylığı kulisleri yazılınca AK Parti’de kısa süreli de olsa bir heyecan yaşandığı.

Bakalım neler olacak?..

 

Nedim Akdemir, 44 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

 

Hani bazen birini anlatırken “iyi insan” deriz ya… Nedim Akdemir de iyi insan olarak iz bıraktı.

1 Ağustos günü bu sütunlarda, grip olduğunu sanan Nedim Akdemir’in 29 Temmuz günü kalp krizi nedeniyle ağır bir kalp ameliyatı geçirdiğini, Yüksek İhtisas Hastanesi Yoğun Bakımı’nda olduğunu duyurduk.

Yoğun bakımdan çıktıktan 1 gün sonra böbrek ve ciğerlerinde de sorun yaşayınca yeniden döndü.

İl Genel Meclisi’nin son başkanı Nedim Akdemir 44 gün süren yaşam mücadelesini dün kaybetti ve aramızdan ayrıldı. Cenazesi bugün Kaplıkaya Camii’nden kaldırılacak.

Allah’tah rahmet, ailesi ve siyaset dünyasına başsağlığı diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X