Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kişi başına düşen kapalı alanıyla en büyük stadyum Timsah Arena

Gerçi… Bugüne kadar daha çok eksikleri ile gündeme geldi, ama kamuoyunun  Timsah Arena olarak kabullendiği, resmi adıyla Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu pek çok özelliğiyle diğer stadyumlardan farklılık taşıyor.

Ne var ki…

Planlanan yollarının bitmediği, ulaşımda sıkıntı yaşandığı, otopark alanlarının henüz tam kullanılamadığı, içeride de bazı eksiklerin olması farklılıkların önüne geçtiği için gündeme gelip konuşulmasını önlüyor.

Nitekim…

Daha inşaatı bitmeden “Dünyanın Heyecan Veren Stadyumları” arasına girdiğini ve projesinin ödül kazandığını unuttuk. Çatısının Türkiye’nin ilk asma-germe sistemli stadyum çatısı olduğu da timsah kafası tartışmaları arasında pek gündeme gelemedi.

İşte…

Mimarisi ve hedeflenen işleviyle sembol yapı olan Timsah Arena’nın bilinmeyen bir özelliğini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıkladı.

Söze…

1.-yazi-icin-buyuksehir-belediye-baskani-alinur-aktas-004.jpg

“Türkiye’deki stadyumlarda, çim alan hariç olmak üzere kapalı bölümlerde kişi başına düşen kapalı alan miktarı 1.8 ile 2.1 metrekare arasında” diye başladı ve şunu anımsattı:

“Bugüne kadar, en fazla kişi başına düşen kapalı alan 2.5 metrekareyle Galatasaray’ın kullandığı Türk Telekom Arena’ydı.”

Şunu açıkladı:

“Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve Bursaspor’un kullandığı stadyumda kişi başına düşen kapalı alan tam 4.5 metrekare.”

Şunu vurguladı:

“Yani herkesten daha büyük ve Türkiye ortalamasının 2 katından fazla.”

Düşüncesi şu:

“Burası yılda yalnızca 17 maçın oynandığı ve sonra kapısına kilit vurulan yer olmamalı, bir yaşam alanına dönüşmeli. Bunu yapmamız lazım.”

Ardından…

“Bursaspor için de kalıcı gelire dönüşebilir” deyip şunları söyledi:

“Sıcak su bölgesine çok yakın, burada bir kür merkezi neden olmasın? Stadın altında belirli markaların alışveriş mağazaları neden olmasın? Spor tesisleri neden olmasın? Buralardan insanlar neden yararlanamasın?”

Sonra da şunu ekledi:

“Stadyuma ulaşan yolları, otoparkları yapıp eksikleri tamamlarız. Fakat asıl bunları yapmak lazım. Bursaspor Başkanı Ali Ay’ın da heyecanı var.”

“Büyükşehir günah keçisi olmasın”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, stadyumun eksikleri ve yaşanan tartışmalara dikkat çekerken, hafta içinde Vali İzzettin Küçük ve Bursaspor Başkanı Ali Ay’la yapılan toplantıda söylediklerini tekrarladı:

“Ben şundan rahatsızım: Büyükşehir Belediyesi tek günah keçisi olmasın. Yarım işler var, onlar için taahhüt ederiz, ama sorumluluk üstlenmesi gerekenler de  üzerlerine düşen sorumluluğu almalı.”

Şunu da ekledi:

“Kimse kaçak güreşmeyecek.”

Nilüfer’de aranan aday bulunamadı: Celil Çolak’la devam mı?

 

AK Parti ilçe kongreleri takvimini başlatırken 2017 içinde tamamlamayı hedefliyordu. Planlanan kongreler hep zamanında yapıldı. Son olarak da cumartesi günü Osmangazi ve Gemlik kongreleri tamamlandı.

Ne var ki…

Nilüfer kongresiyle ilgili belirsizlik bir türlü ortadan kalkmadı.

Aslında…

Aralık ayı başında yapılan planlamada Nilüfer kongresi ocak ayı başına bırakılmıştı. O nedenle, Celil Çolak’ın bırakması yönünde verilen kararın ardından Nilüfer’de aday adaylarının belirlenmesi de yıl sonuna kalmıştı.

Buna göre…

AK Parti Genel Merkezi’ne Nilüfer İlçe Başkanlığı için bu hafta 6 aday götürülmesi ve içlerinden birinin adaylığına karar verilmesi bekleniyordu.

Hatta…

İl Başkanı Ayhan Salman yarın Genel Merkez’de olmak üzere hazırlık yapıyordu.

Ne var ki…

Ankara’ya götürülecek 6 kişiye bir türlü karar verilemedi. Adaylar belli olmadığı için de kongre tarihi kesinleşmedi. Öyle olunca da şubat-mart aylarında düşünülen il kongresi için adım atılamadı.

Bu nedenle…

Cumartesi günü yapılan Osmangazi kongresi sonrasında “Yerine aday bulunamadığı için Nilüfer’de Celil Çolak’la devam” formülü kulislerde konuşulmaya başlandı.

Üstelik…

Fazla zaman da kalmadığı için AK Parti’nin bu hafta her türlü sürprize açık olarak Nilüfer düğümünü çözmesi gerekiyor.

Faruk Çelik: AK Parti yük alanların partisi!

 

4.-yazi-icin-faruk-celik-twitter-mesaji-001.jpgBakanlıktan ayrıldıktan sonra siyaseten dinlenmeye çekilen Faruk Çelik geçen hafta önce AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ı ziyaret edip İl Yönetim Kurulu toplantısına katıldı, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek sahaya çıktı.

Sonrasında…

Üniversitelerden sivil toplum örgütlerine çok sayıda ziyaretler yapan Çelik, hafta sonunda da sosyal medya aracılığıyla siyasi mesaj verdi:

AK Parti’de kongreler süreci devam ediyor. AK Parti hayatlarını millet için vakfedenlerin partisi. Yük olanların değil, yük alanların partisi…”

Pastacıların hedefi: Dünya ustalarıyla Uludağ’da pasta yarışması

 

5-001.jpg1966’da kurulmuş. 51 yıllık Pastacılar Odası’nda 12 yıldır Necip Daş başkanlık yapıyor. 8 Ocak’taki kongredeyse Pastacılar Odası’nı hareketlendirip gündeme taşıma sözü veren genç bir aday var: Fatih Karaman.

Bursa’ya özgü Bağdat Hurması tatlısının genç jenerasyon sahibi olan ve deneyimli pastacıların da desteğini alarak kendisi gibi genç bir ekiple yola çıkan Karaman’ın heyecan veren hedefleri var.

Örneğin…

Dünyadaki pasta ustalarının da davet edilecekleri Uludağ’da pasta yarışması yapmayı planlayan Karaman, ekibinden Gürcan Çelik, Nesim Ertaş, Sinan Yıldız, Günay Ataş’la ziyaretimize geldiğinde şunları söyledi:

“Odamız öksüz ve yetim olduğu için adayız. Heyecanlıyız. Hem üyelerimizin mağduriyetlerini önlemeye, hem Bursa’mız ve Uludağ’ımızın mesleğimizle katkısıyla da tanıtımına hazırız.”

Önemsediğimiz sosyal sorumluluk projelerinden bazılarını şöyle anlattı:

“Sevgi Evleri’nde kalan kimsesiz çocuklarımıza doğum günlerinde pasta yapmak istiyoruz. Ayrıca okul açıp usta yetiştirmek, Bursa’ya özgü tahinli pide ve cevizli lokumu da dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X