Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kollar sıvandı: Kültür projeleriyle Bursa’yı dünyaya tanıtma fırsatı!

Köşe Yazısını Dinle

Her ay… Bursa Turizm Platformu adı altında, Bursa’nın turizm bileşenleri periyodik olarak toplanıp Bursa turizmi için yapılabilecekleri konuşuyorlar.

Dahası…

İleriye yönelik stratejik turizm planlaması adına önemli kararlar alıyorlar. Bu ay ki toplantı ise başka bir havada geçti.

Çünkü…

Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilan edilmesi, Bursa turizmi için çok büyük bir fırsat ortaya çıkardı.

İşte…

O fırsatın değerlendirilmesi için kolların sıvandığı ve kurumsal anlamda harekete geçildiği de toplantı gündemine yansıdı.

Nitekim…

İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer başkanlığında yapılan ve Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü, Bursa Turizm Tanıtma Birliği, UNESCO Alan Başkanlığı, Yenişehir Havaalanı Müdürlüğü,  Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü gibi kamu kurumlarıyla TÜRSAB, GÜMTOB, BUSAD, Tarihi Hanlar ve Çarşılar Federasyonu gibi sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu  Bursa Turizm Platformu’nun son toplantısında ele alınan konu bu oldu.

Dahası…

Toplantıya katılanların tümü, “2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti payesinin Bursa’nın tüm dünyaya tanıtımı için büyük fırsat olacağını” söylediler.

Bu kapsamda…

Toplantıya başkanlık eden İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer de büyük bir heyecanla takip ettiği konularda şu bilgileri paylaştı:

“Bakanlığımız bu konuda harekete geçti ve geniş çaplı hazırlık başlatıldı. Bir yandan bazı müzeler için revizyon ve yenileme yapılması önceliğe alınırken, diğer yandan tanıtım atağı için çalışma yürütülüyor. Tanıtma Ajansı bu dönem Bursa’ya ağırlık verecek.”

Toplantıda…

Yapılacak çalışmaların koordinasyonu için turizm bileşenleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir araya gelmesi temenni kararı alınırken, geçen yıl yapılamayan yurt dışı fuarlara katılım kararlaştırıldı.

Öncelik de, 25 yıldır yapılan Yunanistan’daki Selanik Fuarı’na verildi.

 

Gelenekten Geleceğe Akan Şehir

Bursa Turizm Platformu kararıyla bir süredir çalışması devam eden Bursa’nın web sitesi de büyük ölçüde ortaya çıktı.

Turizm Tanıtma Birliği tarafından tasarımı ve bilgi metinleri hazırlanan bursa.com.tr adresindeki Bursa sitesi, Gelenekten Geleceğe Akan Şehir olarak sunuluyor

Bir şehirden Ötesi sloganının yer aldığı başlığın altında gezi rotaları, kültür-sanat, gastronomi, doğa-sağlık bölümleri yer alıyor.

 

Bursa Ovası’ndaki kuyulardan çekilen içme suyuna Bakanlık güvencesi

Önergeyi… CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın verdi. 6 Ağustos tarihli önergesinde Aydın, kentte çok konuşulan ovadaki kuyulardan çıkarılan içme suyu konusuna dikkat çekiyordu.

Nitekim…

Soruları da, özellikle Osmangazi’nin Yıldızevler ve Doğanevler mahalleleriyle BUTTİM_Panayır civarındaki vatandaş kaygısını ortaya koymaya yönelikti:

“Sondaj kuyu yeri seçimleri neye göre yapıldı? Açılan sondajların teçhizinde yer altı suyu kirliliği olabilecek seviye var mı? Bursa sakinlerinin temiz içme suyu kullanmaları için neler yapılıyor?”

Sorulara…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen cevapta, DSİ’nin yaptığı çalışmalar gösterilerek şu bilgi veriliyor:

“Barajlardaki su seviyelerinin ani azalmalarından dolayı takviye amacıyla planlanan su sondaj kuyuları öncelikle verimin yüksek olduğu bölgelerden seçildi. Derelerin akış yönü ve kirletici unsurların kuyulara verebileceği olası zararlar incelenerek planlandı.”

 

Çevre Bakanlığı’nın BUSKİ’ye güveni tam

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın kuyu sularıyla ilgili önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı cevabında dikkat çeken iki cümle var:

Bir…

“Parametrelere uygun olmayan ve arıtma işlemine tabi tutulamayacak kuyular işletmeye alınmıyor.”

İki…

“BUSKİ su kaynaklarını en etkin ve verimli yönetme misyonuyla insan sağlığını esas alarak Bursa’ya temiz içme suyu temin etmek için her gün aldığı numuneleri laboratuarda inceliyor.”

 

Yüreği de büyüktü: Boks dünyasının Big Boy’u Menduh kalbine yenildi

Fotoğrafı… Boks maçlarının vazgeçilmez spikeri, kendisi gibi Bursa’dan yetişen Bilgehan Demir ve boks dünyasında Camoka olarak anılan Hasan Yalnızoğlu ile ziyaretimize geldiklerinde, üniversite arkadaşı oldukları Melih Ünal çekti.

Menduh Kızılkula da sosyal medya hesabından 8 Temmuz 2012’de paylaştı.

Big Boy lakabıyla anılan, dev görünümüne karşın naiflik ve neşe yansıtan Menduh, dev cüssesiyle gösteri boksu ringlerine enerji, çocuksuluğuyla da filmlere eğlence getirdi.

En önemlisi, yüreği de kocamandı ve içi sevgi, nezaket doluydu.

1980 yılında Almanya’nın Düsseldorf kentinde 6 çocuklu ailenin oğlu olarak dünyaya açtığı gözlerinin, geçirdiği kalp kriziyle 27 Ekim Çarşamba günü kapandığını Bilgehan Demir’in paylaşımından öğrendik.

Cenazesi Mihraplı Camii’nden kaldırılan koca yürekli Menduh’a rahmet diliyoruz.

 

Cumhuriyet ışığı hiç sönmeyecek

Kim ne derse desin… Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde eşi benzeri görülmemiş kurtuluş Savaşı veren Türk halkı, yine Atatürk’ün armağanı olan cumhuriyetle ödüllendirildi.

Çünkü…

Halkın kendi kararıyla tercihini yaptığı en ideal sistem olan cumhuriyeti bu millet hak etti.

Dünya döndükçe de değerini bilecek ve bu ışık hiç sönmeyecek.

Cumhuriyetimizin 98. yıldönümü kutlu olsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X