Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kötü haber: Bursa’nın kent içi raylı sistemi Bakanlığın gündeminde yok

Gerçi… Gündeme hızlı tren haberleri daha çok geliyor, ama Ulaştırma Bakanlığı’ndan Bursa’nın beklediği tek destek tren değil. Kent içi raylı ulaşım projeleri için gözümüz-kulağımız Ankara’da.

Çünkü…

İstanbul Caddesi’ndeki T2 tramvay hattı, Bursaray’ın öncelik Şehir Hastanesi olmak üzere uzatma projeleri Ankara’dan destek bekliyor.

Yanı sıra…

31 Mart yerel seçiminin yıldızı olan ve tümü yeraltından yapılacak Gürsu’dan Çalı’ya yeni metro projesi de sırada bekliyor.

Bunlar…

aey1-002.jpgMerkezi bütçeden destek gelmezse Büyükşehir kaynaklarıyla yapılabilecek projeler değil. O bakımdan, Bursa siyasetçileri büyük bir içtenlikle Ankara’da her kapıyı bıkmadan çalıp Bursa’nın projelerine destek istiyorlar.

Hatta…

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun sözlerini daha pazartesi günü bu sütunlarda yayınladık.

Fakat…

Önümüzdeki listeye göre, Ulaştırma Bakanlığı’nın kent içi raylı sistem yatırımları programında Bursa maalesef yok.

Hadi…

Ankara ve İstanbul’un metrosundan tramvayına, havaalanı bağlantısından depolama alanlarına kadar tüm projelerini Ulaştırma Bakanlığı’nın yapmasına alıştık. Ankara ve İstanbul’la bu konuda yarışma hedefimiz de yok.

Ancak…

Listede öyle yerel yönetim projeleri var ki, okurken yüreğimiz sızladı.

Örneğin…

Antalya’nın tramvay projesini bitiren Ulaştırma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Konya Raylı Sistem ihalesini yapıp, sözleşmesini imzaladı.

Yanı sıra…

Erzincan ve Erzurum’daki tramvay hatları projelerini yürütüyor. Gaziantep’te Gaziray projesine devam ediyor. İzmir’de Egeray’ı Bergama’ya uzatıyor.

Gündeminde de…

Kayseri, Adana, Antalya, Balıkesir gibi kentlerin benzer projeleri var. İşte o projeler arasında Bursa’nın kent içi raylı sistemleri yer almıyor.

O nedenle, büyük bir heyecanla Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın diğer 2 Bakan gibi pozitif gelip müjdeler vereceği Bursa ziyaretini bekliyoruz.

Başka umudumuz yok.

 

Bilecik Yolu yeniden ihale edildi

 

2.-yazi-icin-ak-parti-milletvekilleri-selim-yagci,-refik-ozen,-mustafa-esgin.jpgMezitler’e alternatif olarak başlanan Bilecik-Yenişehir Yolu’nun, müteahhidin yaşadığı sorunlar nedeniyle durduğunu 7 Ekim günü duyurduk.

Yeni gelişmeyi…

AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı perşembe akşamı TBMM’de Bursa milletvekillerine duyurdu. Sonra da sosyal medya hesabından paylaştı.

Buna göre…

Bilecik-Yenişehir Yolu ihalesi 4 Kasım’da yapıldı, perşembe günü de onaylandı. Yer teslimi yapıldıktan sonra yeni müteahhit hemen başlayacak.

 

Çiftçiye güzel haber: Şeker Fabrikası bu yıl 200 bin ton pancar alacak

 

3.-yazi-icin-susurluk-seker-fabrikasi,-seker-fabrikalari-genel-muduru-mucahit-alkan,-mustafa-esgin.jpgO Bursa’yı, Bursa da onu tanıyor. Çünkü, uzun yıllar Bursagaz’da görev yaptı, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı olarak hizmet verdi, 31 Mart yerel seçimi öncesinde de AK Parti’den Yıldırım için aday adayı oldu.

Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan yeni ekim sezonu başlarken Susurluk Şeker Fabrikası’ndaydı.

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Balıkesir milletvekilleri Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey ile Mustafakemalpaşa, Karacabey, Susurluk belediye başkanlarının da katıldıkları törende Alkan bölge çiftçisinin yüzünü güldüren müjdeyi verdi:

“Geçen yıl bu bölgeden 90 bin ton şeker pancarı aldık. Bu yıl 200 bin ton alım yapacağız. Üstelik fiyatı da yüzde 28 arttırdık.”

Güzel bir haber daha verdi:

“Bölgenin şeker pancarındaki polar oranı geçen yıl kuraklık nedeniyle düşük kaldı. O nedenle çiftçi sorun yaşadı. Polar oranını yükseltip daha fazla ekim için çalışıyoruz.”

 

BEBKA’ya ilk siyasi ziyaret İYİ Parti’den

 

4.-yazi-icin-ieyi-parti-il-baskan-yardimcibi-birgul-yildiz-gunay-ve-yonetim-bebka-genel-sekreteri-ismail-gerim-ziyareti.jpgBEBKA olarak bilinen Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı bölge gelişimi için önemli çalışmalar yapıyor, projeler üstleniyor.

3 ilin Valileri ile planlama bürokrasisi yönetimi oluştururken BEBKA Genel Sekreteri olarak İsmail Gerim çalışmaları Bursa’dan koordine ediyor.

İşte…

Böylesine önemli olan BEBKA’yı ilk kez bir siyasi parti ziyaret etti.

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Birgül Yıldız Günay başkanlığındaki heyet, Genel Sekreter Gerim’den çalışmalar ve bölge hakkında bilgi aldı.

 

Uludağ’a doğalgaz götürecek proje başladı, ama vatandaş yanlış anladı

 

5.-yazi-icin-uludag-dogalgaz-goturecek-boru-hatti-koridoru,-orman-agac-kesimi.jpgBir grup doğasever, zaman zaman yaptıkları gibi Uludağ’dan kent merkezine yürüyerek inmek için harekete geçtiler.

Sarıalan’dan başlayan ve ormanın içinden devam eden güzergahlarını izleyip Süleymaniye’ye geldiklerinde ağaçların kesilip yol açıldığını gördüler.

Çevrede rastladıkları köylülerden aldıkları cevapla da şaşkına döndüler:

“Ekstrem park yapmak için ağaçları kesip yer açıyorlar.”

Doğal olarak…

Bunları duyunca şaşırdılar, hatta tedirgin oldular. Kendi aralarında “Ekstrem parklar çok ilgi görüyor olabilir, ama başka yer mi kalmadı da Bursa’nın başının üstündeki güzelim orman kesiliyor” dediler.

Yaptıkları araştırma sonunda ise gerçeği öğrendiler:

Uludağ’daki Oteller Bölgesi’ne doğalgaz götürmek için Bursa Valiliği, Milli Parklar, Orman ve Bursagaz işbirliğiyle boru hattının geçeceği koridor açılıyor.

Kesilenler de rastgele değil, çürümenin başladığı ağaçlar. Bunu öğrenince rahatladılar.

 

Avrupa Şampiyonu olmuş kadar sevindik

 

6.-yazi-icin-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-milli-mac-sonrasi-soyunma-odasi,-mustafa-caglar.jpgAçıkçası… A Milli Futbol Takımı maçlarını izlemek uzun süredir eziyet gibiydi. Şenol Güneş’le heyecan geri geldi.

Zaten…

Şenol Hoca takımı, ilk kez grup maçları bitmeden Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını kazandı.

Amerika dönüşü uçaktan inip stadyuma koşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayakta izlediği maçın sonunda soyunma odasına inip sevincini futbolcularla paylaştı.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar da karşılayanlar arasındaydı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X