Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Küçük bir dokunuşla yeni arter önerisi: Bademli’den Şehir Hastanesi’ne ara yol

Köşe Yazısını Dinle

Gerçi… Yerel yönetimler son dönemlerde gündemin ilk sırasına sürekli ulaşım ve trafik sorununu çözmeye yönelik projeleri alıyorlar. Bu amaçla yeni yollar, kavşaklar, köprüler yapıyorlar.

Fakat…

Yollarında dolaşan 536 bin 091 araçla Türkiye’nin araç sayısında beşinci ili olan Bursa’da kentin hızlı büyümesi sürekli yeni proje gereksinimi getiriyor.

İşte…

Böyle bir yeni durumun yol açtığı yeni ulaşım sorunu için öneri var. Öneriyi de, BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay dile getirdi.

Öncelikle…

Evi Bademli’de olan Türkay, yaşadığı bölgedeki değişimi anımsattı:

“Bademli çok büyüdü. Yapılaşma ve nüfus arttı. Yeni işyerleri yoğunluk getirdi. Yine, bölgedeki 30’a yakın okulun getirdiği trafik yükü oluştu.”

Şunu vurguladı:

“Eskiden evimden çıktıktan 8 dakika sonra işime ulaşabiliyordum. Şimdi bu sürede evden ana yola çıkamıyorum.”

Sorun şu:

Bademli’ye girebilmek için de, çıkabilmek için de Bursa-Mudanya Yolu kullanılıyor. Başka giriş-çıkış noktası yok. O nedenle alternatifsizlik sorunu ortaya çıktı.

Türkay işte bu soruna çözüm öneriyor:

“Hemen karşıda Şehir Hastanesi var. Bademli ile Şehir Hastanesi arasında 1,5 kilometrelik yol yapılırsa hem Bursa yeni bir arter kazanır, hem Bademli’ye giriş çıkışlar tek noktaya mahkûm kalmaktan kurtulur.”

Bu bölgede…

Trafiğin günden güne artması nedeniyle öneriye katılmamak ve BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay’a hak vermemek elde değil.

Haritada da baktık…

Bademli merkezinde eski Mudanya Caddesi ile Eğitim Caddesi’nin birleştiği kavşağa yakın bir noktadan ayrılıp Şehir Hastanesi yakınlarına ulaşan bir köy yolu var.

Fakat…

Kavşaktan yapılacak 1,5 kilometrelik yeni yol bölgeyi rahatlatacağı gibi, Çevre Yolu’na ulaşıp hem her iki yöne, hem yapımı devam eden Özlüce’ye gidecek tüm araçlar da kullanır.

Böylece…

Küçük bir dokunuşla kentin batısı yeni bir arter kazanır.

 

Pandemi sonrası Bursa turizmi planlanıyor

Yıllardır… Turizm Bakanlığı yayınladığı destinasyon tanıtımında Bursa’dan görüntüye yer vermiyordu. Geçtiğimiz ay Bursa yer alınca konu aşıldı.

Şimdi, pandemi sonrası Bursa turizmi için girişimler başladı.

Nitekim…

Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ziyaret ettiği Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la bu planlamayı konuştu.

 

Kentin yanında, tarım yapılan park projesi: Yunuseli’nde Çiftlik Park

Şu sıralar… Bursa kent kamuoyunda Yunuseli Havaalanı arazisi ile ilgili yoğun bir tartışma var. Konu zaman zaman siyasi polemiğe dönüşse de, proje önerileri geliyor.

Nitekim…

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Bölümü Başkanı olan Bursalı hemşerimiz Dr. Saadettin Topçu da hazırladığı projeyi anımsattı.

Aslında…

Dr. Topçu, projeyi birlikte hazırladıkları Serkan Basar ve Murat Çeliktaş’la birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin geçen dönem proje yarışmasına katılmışlar.

İşte…

Çiftlik Park adını taşıyan o yarışma projesi için en uygun alanın Yunuseli Havaalanı arazisi olduğunu düşünüyor.

İçinde…

Tarım ve hayvancılılık yapılan tematik park kapsamındaki Çiftlik Park’ın kentin hem yeşil örtüsüne katkı yapacağını, hem de ekolojik dengeyi sağlayacağını düşünüyor.

 

Topraksız tarımda Karacabey hamlesi

Biraz da ezber bozan bir durum var… Tarım için toprağa gerek duyulur, ama gelişen topraksız tarım ciddi bir alternatif oldu.

Üstelik…

Toprakta yörenin bilinen ürünleri yetiştirilirken, topraksız ortamda yeni ürünler yetiştirilebiliyor.

Örneğin…

Karacabey’deki seralarda topraksız yetişen marullar yeni tarım anlayışı için umut verdi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yeni yöntemi serasında inceledi.

 

Kalbini çantasında taşıyan adamın evi yandı, MHP yardımına koştu

Çevresinde… “Kalbini elinde taşıyan adam” olarak tanınıyor. Öyküsü de ilginç.

15 yıl önce nefes darlığı ve halsizlik şikayetiyle hastaneye giden Sadık Şen’in kalp yetmezliği sorunu yaşadığı anlaşılınca doktorlar kalp nakli ya da yapay kalp öneriyorlar.

O da…

Hazırlanan yapay kalbi bir çanta içinde taşımaya başlıyor. Son dönemde de sırt çantasına koyup dolaşıyor.

İşte…

Böylesine özel durumu olan Sadık Şen’in 20 gün kadar önce Alacahırka’daki evi yandı. Üstelik yapay kalbin pili de yanınca hastaneye zor yetiştiriliyor.

MHP Osmangazi İlçe teşkilatının eskilerinden olan Sadık Şen’i evinin yanması üzerine MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ile MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu ziyaret ettiler.

Kalkancı ile ziyaret sonrası konuştuğumuzda, “Yanan evin tadilatını üstlenen Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Eski dostu Coşkun Sabah’ı ağırladı

Fuat Alpaslan için “On parmağında on marifet” desek yeri.

Furpa Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı olması yanında Boks Federasyonu Asbaşkanı olarak görev yapıyor. Davut Gürkan başkanlığındaki AK Parti İl Yönetim Kurulu’nda Osmangazi İlçe Koordinatörü olarak sorumluluk üstlendi.

İşte…

Böylesine yoğun olan Fuat Alpaslan’ı eski dostu Sanatçı Coşkun Sabah ziyaret etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X