Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Kurultay bitti, agresif siyaset başlattı: Ankara Bursa’ya hiç önem vermiyor!

Köşe Yazısını Dinle

Hızlı bir süreç yaşadı… Türkiye çapında 12 bin 783, Bursa’da 283 üyesi olan Memleket Partisi önce örgütlendiği il-ilçe kongrelerini, sonra kurultayını yaptı.

Ardından da…

Daha agresif siyaset parolasıyla harekete geçti.

Nitekim…

Muharrem İnce’nin lideri olduğu Memleket Partisi İl Başkanı Güner Aklan ve yönetiminden Engin Taşdemir, Tolga Özükurt, Sezgi Hasret, Feridun Gümüş ziyarete geldiklerinde, yeni sürece konuştuk.

Aklan önve Bursa tablosu bilgisi verdi:

“Mustafakemalpaşa, Karacabey, Mudanya, Yıldırım, Gürsu, İnegöl, Yenişehir’de örgütlendik. Osmangazi, Nilüfer, Gemlik, İznik, Orhangazi’de yılbaşına kadar örgütlenmeyi tamamlayacağız. 4 ilçe ise yılbaşından sonra.”

Yine…

Üye sayısını yılbaşına kadar 6 bine çıkarma hedefi koyup yeni siyaset anlayışına dikkat çekti:

“Bursa’da etkin muhalefet yapacağız. Bursa’nın sorunlarına sahip çıkacağız.”

Sokaktaki söylemini şöyle özetledi:

“Merkezi hükümet Bursa’ya hiç önem vermiyor, kaynak aktarmıyor, aksine Bursa’nın kaynaklarını kullanıyor. O nedenle daha fazla üretmek durumunda kalan Bursa hava, su, doğa gibi varlıklarını kaybediyor.”

Şunun altını çizdi:

“Bursa bu kadar çok verirken ve kaybederken karşılığını alamıyor., sorunları da artıyor.”

Bu noktada…

Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa dikkat çekip, Şehreküstü’nde boş olan eski hastane binasının yurt olarak düzenlenmesini önerdi.

Sonra da…

İktidar ve muhalefetin seçime güvenmediklerini iddia edip, siyasi boşluktan yeni partilerin doğduğunu söyledi. Memleket Partisi’nin en farklı özelliğini ise şu sözlerle dile 3getirdi:

“Genel Başkan için eğilim yoklaması yapan tek partiyiz. Tüm listelere kadın-erkek eşitliği fermuar sistemiyle yansıyacak.”

Şu konuda duyarlı:

“Partimizde yalnızca CHP’den gelenler olduğu izlenimi çok yanlış. İlk defa siyasete girenlerin sayısı fazla, merkez sağ partilerden de katılım var.”


Babacan’dan İnegöl’e DEVA mesajı: Yolun sonu

Son dönemde… Bursa’ya en sık gelen lider DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. İl binası açılışından sonra İnegöl İlçe kongresi için gelen Babacan ilçe başkanlığını açtı, esnaf ziyaretleri yaptı, ilgi gördü.

Kongrede mesaj verirken hükümete seslendi:

“Yolun sonuna geldiklerini bildikleri için seçim yasalarıyla oynuyorlar. Birden bire demokrasiyi çok sever mi oldunuz da barajlarla oynuyorsunuz?”

Karşı siyaset yaptılar, ama hep diyalog kurdular, unvansız buluştular

Fotoğraf… Bursa siyasetinin farkını gösteriyor. Yıllarca hep karşı partilerde siyaset yapmalarına karşın, hep diyalog halinde olmayı sürdürenlerin bugün hiçbir unvanları olmadan da görüşmeye devam edebildiklerini gösteriyor.

Nitekim…

Fotoğraftakilerden Nuri Karaca 1983’te DYP Kurucu Merkez İlçe Başkanı’ydı. İdris Sevinç aynı partide İl Başkanlığı yaptı. Ayhan Barışıcı 1989-1994 döneminde Yıldırım Belediye Başkanvekili’ydi. İsmail Hakkı Arslan yıllarca DYP’de İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyaset yapması yanında DYP’den ve AK Parti’den belediye meclisine seçildi.

Toplanıp…

Altınşehir’deki yeni ofisine taşınan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe’yi ziyarete gittiler.

Adlarının önünde eski olan siyaset arkadaşları buluşmasında gündem Bursa’ydı. Onlar da enine boyuna Bursa’yı konuştular.


Bülent Arınç’tan AK Parti ziyareti

Gözlemimiz şu… 2011’de Faruk Çelik siyasi tayinle Şanlıurfa’ya gidince, yerine siyasi tayinle dönemin Başbakan Yardımcısı olarak gelen Bülent Arınç’ın elbette seveni çok, ama çözemeyenlerin sayısı da az değil.

Gerçi…

Ailesinin bir bölümü Bursa’da yaşıyor, ama Arınç geçen süre içinde pek gelmedi. Perşembe akşamı ise yanında döneminin İl Başkanı olan Cemalettin Torun’la AK Parti’ye gidip İl Başkanı Davut Gürkan’ı ziyaret etti.


Türkiye ilk defa ‘standart belirleyen’ pozisyona geldi, Milli Ses doğdu!

Yıllardır… Kaliteli ürün yanında dünya pazarlarına giriş yolu standartlar konusunda verilen büyük bir mücadeleyi biliyoruz.

O mücadelede…

Türkiye’nin, başkalarının kararını uygulayan değil, belirleyen olması için yapıldı. Amaca ulaşıldığını da Kalite Birliği Onursal Başkanı Erkan Işığıçok’tan öğrendik:

“Uluslararası mal ve hizmet değişimini hızlandırmak, entelektüel, bilimsel, teknolojik ve ekonomik faaliyetler alanında iş birliğini geliştirmek, uluslararası seviyede kabul görmüş standartları hazırlamak ve yayınlamak amacıyla 1947 yılında kurulan ve kısa adı ISO olan Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı genel kurulunda ISO Konsey üyeliğine TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin seçildi.”

165 oy alıp en yüksek oyla seçilen Prof. Dr. Şahin’i kutlayan Erkan Hoca’nın mutluluğu şu:

“Uluslararası Standard Hazırlama Komitelerine temsilci gönderilerek MİLLİ SESE destek verileceğine inancımız kuvvetlendi.”


Sporcu gençleri topluca aşıya götürdü

Koronavirüse karşı en etkili silahın aşı olduğu çok iyi biliniyor. Buna karşın, ayı olmayan sayısı az değil. İlk dozu olup devamını getirmeyenler de yüzde 35 gibi yüksek oranda.

İşte…

Yıldırım’daki Bağlaraltı Mahallesi Muhtarı Raif Kocabaş mahallesindeki Erikligücü sporcusu gençleri Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne götürüp aşı olmalarını sağladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X