Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Libya ve Ortadoğu bakışı: Kilit taşı yerinden oynadı!

Tam da… Türkiye’nin Ortadoğu ve Libya politikaları ile güvenlik konuları üzerine sohbet ediyorduk. Televizyonlar MİT’in Suriye’de PKK ve YPG kamplarına operasyonla 4 rehineyi kurtardığı haberini verdi.

Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ’un telefonu da çalmaya başladı. Televizyon kanalları, yayına bağlanıp değerlendirme yapmasını istiyorlardı.

Çünkü…

Coşkun Başbuğ kamuoyunun Güvenlik ve Terör ve Psikolojik Harp Uzmanı olarak tanıdığı bir isim. FETÖ tezgahıyla İzmir’deki askeri casusluk davasında 2.5 yıl cezaevinde yatmış bir emekli albay.

1982 yılında Işıklar Askeri Lisesi’nden mezun olduğu için Bursa’yı da biliyor. Türkiye Düşünce Kulübü’nün Mustafakemalpaşa’da düzenlediği konferans için Bursa’daydı. Ziyaretimize de, TDK Genel Başkanı Ercan Yakut’la geldi.

Türkiye’nin Libya’daki durumunu sorunca da söze “Türkiye Libya’da çok büyük başarı elde etti” diye başlayıp şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hani mimarlıkta dengeyi sağlayan kilit taşı vardır, dünyada o kilit taşı yerinden oynadı artık. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sözü de boşuna söylenmiş değil.”

Şunun altını çizdi:

“100 yıl önce çizilen haritalar vardı. O haritaları çizenler yeni haritalar da çizdiler. Anımsarsanız, 2005 yılında ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice 22 ülkenin sınırının değişeceğini söyledi. Hedefledikleri şehir devletleri siyonist bir projeydi.”

Ardından…

“En çok kazanan haritacılar” göndermesi yaptı ve “Ne var ki Ortadoğu’da başaramadılar” dedi. Türkiye’nin pozisyonunu da şöyle ifade etti:

“15 Temmuz sonrası denklem değişti. Artık Irak, Suriye, Libya ve Batı Afrika dahil coğrafyalarda fabrika ayarlarına dönülen süre yaşanıyor.”

Şu noktaya dikkat çekti:

“Sorunlu yerlere bakınca hep Osmanlı’nın eski haritası olduğu görülür. Bu bölgelerde emperyalist yapı tutmadı. Halk da Osmanlı’nın barış ve bolluk dönemini istiyor.”

Bu coğrafyada birçok bölgeyi gezdiğini, halkın inanılmaz sıkıntıda olduğunu, tüm kurtuluş umutlarını Türkiye’de gördüklerini söyledi.

Çıkardığı sonuç şu:

“Devlet olarak zorlu misyon üstlendik. Tarihteki süreç tekrarlanıyor. Başaracağız. Başarının anahtarı tabandaki destek. Hatta şunu söyleyeyim, Afrika’da Türkiye’ye en büyük halk desteği Mısır’da.”

 

“Mehmetçiğin postalını bekliyorlar”

 

Güvenlik-Terör ve Psikolojik Harp Uzmanı olan Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ farklı bir değerlendirme yaptı:

“Avrupa’nın elinde savaştıracağı bir güç yok. Askere alabileceği yaştakiler uyuşturucu ve seks batağında günlük yaşıyorlar. İnanç olmadığından sahaya süremiyorlar ve terörist örgütlere başvuruyorlar.”

Bu nedenle…

“Kara göründüğü, panik başladı” deyip ekledi:

“Türkiye’nin başarılı ve inanmış Mehmetçiği var. Üstelik o bölgeleri biliyor, oradaki muhatapları da onun postalını bekliyor.”


İYİ Parti’de Kurucu İl Başkanı Yılmaz aday, İl Başkanı Bahadır yok

 

Meral Akşener’le siyasete MHP İl Başkanı olduğu dönemde başladı. Hatta, Akşener’in Türkiye Buluşmaları adlı ilk toplantısını Kasım 2016’da  Bursa’da organize etti.

17 Kasım 2017’de İYİ Parti Kurucu il Başkanı olarak yeni bir sayfa açtı. 11 Mart 2018’de yapılan ilk il kongreni kazandı. Şimdi de, milletvekili aday adaylığı nedeniyle Mayıs 2018’de ayrıldığı İYİ Parti İl Başkanlığı görevine yeniden dönmek için yola çıktı.

Nitekim…

Ankara’da Akşener’e niyetini açtı, o da “hayırlı olsun” dileğini iletti. Konuşmamızda, “Haber vermeden aday olmak uygun olmazdı” dedi ve şunu söyledi:

“Geride kalan 3 yılda İYİ Parti Bursa’da etken bir parti oldu. Şimdi aktör bir parti olması için yarım kalan işimizi tamamlayacağız.”

Bu süreçte…

“Şampiyon kadro görev yaptı” diyen Yılmaz, o kadroya bazı ilavelerle yola devam edeceklerini ifade ederken “Nezakete dikkat ettim. Başarıyla görev yapan Yahya Bahadır arkadaşım aday olmayacağını söyleyinceye kadar harekete geçmedim” dedi.

Dr. Bahadır GİK’e girer mi?

 

9 Ağustos’ta Beşevler’deki İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda yapılacak il kongresinde aday olmama kararı alan İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır’la da konuştuk.

2 yıl İl Başkanlığı yapan Dr. Bahadır bundan sonraki süreçte “aktif olarak İYİ Parti’ye hizmet etmeye ve uygun görülecek mevkilerde aktif çalışmaya hazır olduğunu” söyledi.

Peki…

Sözünü ettiği “uygun görülecek mevki” neresi? Acaba Genel İdare Kurulu olabilir mi?


Durgun siyasetin sürprizi: Nilüfer’de CHP’den AK Parti’ye transfer

 

Açıkçası… Fotoğrafı görünce şaşırdık. AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Eşref Kurem, partili bir üyeye rozet takıyor. Dahası, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Fatoş Şahintürk’ün de yer aldığı fotoğraftaki görüntü, rozet takılanın yeni üye olduğu izlenimini de veriyor.

İşte…

Kurem’in parti merkezinde yeni üye olarak rozet taktığı o kişi Kamile Emet.

Kendisini…

Nilüfer’de CHP’nin aktif ve etkili isimlerinden biri olarak biliyoruz. Bugüne kadar Nilüfer’de CHP’nin yaptığı her toplantıya, düzenlediği her etkinliğe, hatta eyleme katıldı. Mahallelerdeki saha çalışmalarında hep önde oldu.

Ayrıca…

Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu’nun da üretken isimlerinden biri olarak tanındı.

Fakat…

Yıllardır CHP’li olan Kamile Emet, geçen hafta AK Parti’ye transfer oldu. AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Kurem’in rozetini takarkenki görüntüsü de, CHP’den çalışkan bir ismi transfer etmenin mutluluğu olarak yansıyordu.

Longozdan kuyruklu yıldız geçti

 

Keşfini… Amerika’nın uzay çalışmalarından sorumlu olan NASA yaptı ve Neowise adını verdiği kuyruklu yıldızı bir süre önce de tanıttı.

İşte…

O en yeni kuyruklu yıldız Neowise önceki gece dünyaya en yakın geçişini yaptı. Üstelik geçişi Karacabey’in ünlü longozunda bambaşka bir görüntü ve atmosferin oluşmasına yol açtı.

Doğa ve Kuş Fotoğrafçısı Alper Tüydeş’in çektiği fotoğraflarla ölümsüzleşen Neowise kuyruklu yıldızının bir sonraki geçişi 6 bin yıl sonra olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X