Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Listelere giremediler, ama seçim çalışmasına Avustralya’ya gittiler

İkisi de avukat… Üstelik, arkadaşlıkları çok güçlü ve çok eski yıllara dayanıyor.  İsmail Aydın 2 dönem, Zekeriya Birkan ise 1 dönem AK Parti Milletvekili olarak parlamentoda Bursa’yı temsil ettiler.

Son dönem…

İkisi de TBMM Anayasa Komisyonu’nda görev yaptılar.

Yani…

Geçen yıl referandumda kabul edilen ve 20 gün sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli’ne geçilecek anayasa değişikliklerinin hazırlanmasında ikisinin de katkıları var.

Ankara’da…

Daha 18 ay gibi siyaseten uzun sayılabilecek süre varken 24 Haziran’da erken seçim kararı alınmasıyla yeni bir dönemin kapıları açıldı.

Fakat…

1.-yazi-icin-ismail-aydin-ve-zekeriya-birkan.jpgHer seçimde milletvekillerinin büyük bölümünü yenileme geleneğini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, değişim listesine Bursa’dan İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan’ı da aldı.

Böylece…

Aday listelerinde yeniden yar alamayan 2 arkadaş, parlamentoya veda etti.

Ne var ki…

AK Parti’de liste dışı kalındığında bile maç bitmiyor. Eski-yeni fark etmeksizin milletvekilleri ve yöneticilere her an yeni görevler çıkabiliyor.

Nitekim…

Temayül yoklamalarında Aydın ve Birkan’a görev veren AK Parti Genel Merkezi, 24 Haziran seçimi çalışmasında 2 Bursa milletvekiline görev yazdı.

Hem de…

Türkiye’den en uzak noktada, okyanusun ortasındaki Avustralya’da seçim çalışması yapmakla görevlendirildiler.

Cuma gecesi konuştuğumuzda 5 günlük seçim çalışması için Avustralya’ya uçmak üzere havaalanına gidiyorlardı.

Programa göre…

İsmail Aydın ülkenin en eski ve en büyük kenti Sidney’de yaşayan Türklere yönelik seçim çalışması yaparken, Birkan de ikinci büyük kent Melbourne’de yaşayan Türklerle bir araya gelecek.

Hatta…

Birkan’ı 22 saatlik uçak yolculuğu bitiminde Melbourne’deki 5 bin kişilik miting bekliyordu ve havaalanından doğruca miting meydanına gidecekti.
 

Bu gruptan Başbakan Yardımcısı, milletvekili ve 2 aday çıktı!
 

Her birinin siyasi görüşleri farklı… Fakat ortak bir noktaları var. Yıllarca başta terör, ülkemizi ve milletimizi ilgilendiren milli konularda seslerini yükselttiler.

Gün geldi şehit cenazesine katıldılar, gün geldi eylem için ortaya çıktılar.

Bununla birlikte…

Bursa’daki Nevruz kutlamalarının her yerden daha farklı olmasını sağladılar.

Bütün bunları…

2.-yazi-icin-hepimiz-mehmediz-platformu.jpgÇok sayıda derneği bir araya getirdikleri Hepimiz Mehmediz Platformu ile başardılar ve farklı görüşlerden ya da yörelerden insanların konu vatan olduğunda bir araya gelebildiklerini gösterdiler.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu 2011’de milletvekili seçilene kadar Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı olarak platformdaydı. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da Dağ-Der Genel Başkanı olduğu dönemde platformun en aktif isimlerindendi.

İşte…

Son dönemde bünyesinden Başbakan Yardımcısı ve bir de milletvekili çıkaran Hepimiz Mehmediz Platformu’nun perşembe akşamı iftarı vardı.

Üstelik…

Bal-Göç Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın CHP 2. Bölge 2. Sıra’dan, Kamu-Sen Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun da İYİ Parti 1. Bölge 3. Sıra’dan aday olmalarıyla aralarından 2 milletvekili daha çıkarmaya hazırlanıyorlar.

O nedenle…

İftar her zamanki buluşmadan daha anlamlı ve keyifli geçti.
 

CHP formülü buldu: Salonda Kılıçdaroğlu, meydanda da İnce
 

Herkes aynı soruları soruyor: CHP Genel Başkanı Kemal Kıluçdaroğlu ile CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin araları açık mı?

3.-yazi-icin-chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu.pngKılıçdaroğlu ve İnce arasında çekişme mi var? CHP örgütleri Muharrem İnce’yi yalnız mı bırakıyorlar?

İşte…

Cuma günüden beri karşılaştığımız bu türden çok sayıda soruya cevap vermeye tersten başlıyoruz:

CHP örgütünün cumhurbaşkanı adayını yalnız bıraktığını söylemek haksızlık. Bursa İl örgütünün miting başarısı da bunu gösteriyor. Canla başla çalıştılar ve Atatürk Stadyumu Meydanı’nı doldurup İnce’nin en büyük mitingini yapmasını sağladılar.

Diğerleri için bir şey söylemek kolay değil. “Rozeti çıkardı… Türkiye’nin adayı oldu…” gibi açıklamaları inandırıcı bulmadığımızı dün bu sütunlarda vurguladık.

Şunu da ekleyebiliriz:

Eğer…

Kılıçdaroğlu mitinge katılsaydı, İnce’nin ayarı bozulurdu. Çünkü stilleri hiç uymuyor. İnce doğal davranışlarıyla kendini sevdirdi, Kılıçdaroğlu’nun havası ise tam biir Maliyeci görüntüsünü koruyor.

O nedenle…

CHP’nin bulduğu seçim kampanyası formülü geçerli hale geliyor:

Salonda Kılıçdaroğlu, meydanda İnce.
 

Bursa’dan gidip Çorum’da sahaya çıktı, bugün de Ordu ve Artvin’de
 

4.-yazi-icin-gurel-yilmaz-corumda-secim-calismasi-001.jpgGürel Yılmaz’ı tanıdığımız için biliyoruz. Sanayici olarak mükemmeliyetçiliği yanında üzerine aldığı görevi layıkıyla yerine getirmek için elinden geleni esirgemez.

Nitekim…

CHP’de milletvekili aday adaylığını açıkladığı toplantıyı izlerken de buna tanık olduk. Aday olamasa da sahaya çıkıp çalışacağını ve projelerinin gerçekleşmesi için milletvekillerine destek vereceğini söylemişti.

Aynı şekilde…

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a da çalışma sözü verdi ve bunu da yerine getirdi. Listelerin belli olduğu andan itibaren de seçim çalışmalarına katıldı.

Ardından…

Bursa mitingi sonrası boşluktan yararlanıp destek vermek için dost ziyaretlerine başladı.

Bu kapsamda…

Çorum’a gidip yakın dostu Çorum Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Tufan Köse’yi ziyaret eden Gürel Yılmaz birlikte saha çalışmasına çıktı.

Bugün de…
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’u ziyaret edip Ordu’da seçim çalışmalarına katılacak. Ardından da Artvin’e geçip CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan’la seçim çalışması yapacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X