Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Maaş zamları daha belli bile olmadan etiketler alev aldı: Vatandaş yanıyor!

Köşe Yazısını Dinle

Uyarıyı… Son dönem televizyonların ekonomi programlarında yıldızı giderek yükselen Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak içten bir dille yaptı.

Dedi ki…

Benim de firmalardan ricam var.

Her okul dönemi yaklaştığında ‘Nasıl olsa mecbur alacak bu insanlar’ diye kur değişmemişken peş peşe yüzde 15-20 zamları yapıştırmayın.

Her asgari ücret zammı yaklaştığında ücretler artmadan zamları giydirmeyin.

Asgari ücrete zam gelince de, sanki maliyetinizin tamamı asgari ücretmiş gibi aynı oranda zam yapmayın.

Açıkçası…

Vatandaşın sesi olarak Doç. Dr. Yüksel Okşak’ın çağrısı, verilen enflasyon mücadelesi açısından da çok önemli.

Lakin…

Asgari ücret artışının henüz konuşma aşamasında olduğu, memur ve emekli maaşlarına zam oranının tahmin sürecini yaşadığı şu günlerde fiyatlar adeta füzeyle fırlatılmış hızla yükseldi. Marketlerdeki etiketler alev alev yanıyor.

Vatandaş yanıyor.

Bir ürünü 2 gün arayla aynı fiyata alabilmek mümkün değil. Fiyatı 1 haftada yüzde yüz arttan ürünler tüketiciyi dehşete düşürüyor.

Hatta…

Marketlerde, raftaki etiketle kasa fiyatı arasındaki fark nedeniyle sepetteki ürünü kasiyer önüne bırakan vatandaşların arttığını görüyoruz.

Bu tablonun iki nedeni var:

Birincisi, her maaş zammı öncesi etiketleri ateşleyen sistem. İkincisi de, denetimsizlikten cesaretlenen pervasızlık.

Peki, kim denetleyecek?

İlçe belediyelerinin zabıta personeli raflara baksa bile donanımı bu denetime elverişli değil.

Öyleyse…

Özellikle zincir marketlerin alım satımlarını toptan yaptıkları ana depolardan başlamak gerekiyor. Bu da, Ticaret Bakanlığı’nın görevi.

Pazar günü…

Olay’da Ticaret Bakanı’nın marketlere “Zamları geri alın” çağrısını okurken acı acı gülümsedik. Bu iş ricayla düzelir mi?

Vatandaşa güven verecek eli maşalı devleti göstermenin zamanı gelmedi mi?

Bursa’nın şehit duyarlılığı: Gece yürüdüler

Çağrıyı… Önümüzdeki hafta İYİ Parti Büyükşehir Adayı olarak açıklanacak İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu yaptı.

Cumartesi akşam saatlerindeki çağrıdan 2 saat sonra binlerce kişi Şehreküstü Meydanı’ndan bayraklarla Atatürk Anıtı’na yürürken şehit duyarlığını sergilediler.

Teksas taraftar grubu da Bursaspor İnfo Yatırım basketbol maçı başladığında tribünde İstiklal Marşı söyleyip Türkiye’nin dikkatini çektiler.

Tarih ve kültürü ortaya çıkarıp Osmangazi’ye nefes aldırmak istiyor

Kökeni Orhaneli, ama Osmangazi’de doğdu, yetişti. Ali Yılmaz 2010-2014 arası AK Pati İl Başkan Yardımcısı, 2014-2018 arası AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı olarak siyaset yaptı.

Öncesinde…

İstanbul’da 1992-1993 Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı var. 1994-2004 arası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de belediyecilik deneyimi var.

Ziyarete…

İbrahim Akman’la gelen AK Parti Osmangazi Aday Adayı Ali Yılmaz, ekibiyle Osmangazi’ye nefes aldıracak projeler hazırladığını söyledi.

Önceliklerini de şöyle anlattı:

“Başlamış projeleri devam ettirip, çarpık yapılaşmayı kentsel dönüşümle düzelteceğiz. Sosyal ve yeşil alanları arttırıp trafiği çözeceğiz. Altıparmak Arap Şükrü Sokağı’ndaki sinegoğu da, Orduevi’nin altında kalan Bey Sarayı’nı da ortaya çıkaracağız.”

Mesajı şu:

“Osmangazi’ye çok güzel hizmetler yapıldı, daha fazlasını yapacağız.”

Faruk Çelik baba acısını yaşadı

Gerçi… Siyasi unvanı AK Parti Artvin Milletvekili, ama Faruk Çelik çocuk yaşta gelip yetiştiği Bursa ile özdeşleşti,  Bursa’nın siyasetçisi oldu.

Geçmişte AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan, Devlet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Tarım ve Orman bakanlıkları üstlenen Faruk Çelik pazar sabahı 104 yaşındaki babası Yaşar Çelik’i kaybetmenin acısını yaşadı.

Faruk Çelik ve ağabeyi Osman Çelik’e başsağlığı diliyoruz.

Otosansit’ten 30 ülkeye arı kovanı tabanı ve arıcılık ürünü ihraç ediyor

Bursa’nın… Tekstille başlayan ve otomotivle büyüyen sanayisinin başlangıcı emek-yoğun tercihi nedeniyle farklı bir alanda ve yönde gelişti, ama dünyaya ihracat da bu sektörlerden gelişti.

Şimdilerde…

Teknoloji sanayi bölgeleriyle sanayinin gelişimi üzerine yeni üretim ve ihracat anlayışı var. Bir yandan da, tarımın katkısıyla ihracatta pazar payını arttırıp genişletmek en büyük hedef.

İşte…

Böyle bir ortamda Otosansit’te bir atölyeyi ziyaret ettik.

Burada, arı kovanı plastik tabanları ve aracılıkta kullanılan ürünler üreten Serdar Altın’dan, tam 30 ülkeye ihracat yaptıklarını dinlerken de heyecanlandık.

Altın’ın iki ülkede de şirketleri olduğunu öğrendik.

Bir yandan sanayi üretimini dış pazarlara taşıyan Bursa’nın, Otosansit’ten 30 ülkeye ihracat yapan atölyesini kent ekonomisi adına çok önemsedik.

Alper Tüydeş’ten ‘Havadan Sudan Kuştan’ sohbetler

Karacabey’in… Doğal güzelliklerini, Uluabat Gölü kenarındaki leylekleri, Balıkçı Adem Amca-Yaren Leylek dostluğunu Türkiye’ye ve belgesellerle dünyaya tanıtan Doğa ve Kuş Fotoğrafçısı Alper Tüydeş yeni bir heyecan yaşıyor.

Bu kez…

YouTube kanalında konuk ettiği ünlülerle Havadan Sudan Kuştan Sohbetler yapıyor.

Programının ilk konukları da Sanatçı Nil Karaibrahimgil ile reklamcı eşi Serdar Erener oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X