Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Maskeli yaşam başladı: Yeşim çok kullanımlı maske üretiyor

Sorun küresel… Neredeyse 2 aydır tüm dünya koronavirüs adı verilen virüsle mücadele ediyor. İnanılmaz bir hızla yayılan bu ölümcül virüse karşı tüm devletler çare bulmaya çalışıyor.

Bu noktada…

“Sorun küresel, ama mücadele ulusal” sloganıyla mücadeleyi başlatırken ilk harekete geçerek dünyada öncü olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıkladığı son rakamlar başarıya ulaşma yolunda umut veriyor.

Hep birlikte…

Biraz daha dişimizi sıkmamız gerektiğini, ramazanı böyle geçmek gerektiğini biliyoruz. Bu seyir devam ederse bayram sonrası normalleşme adımlarının başlayacağı artık daha iyi anlaşılıyor.

Ne var ki…

Normalleşmenin başlaması, salgın tehlikesinin tümüyle ortadan kalktığı anlamına da gelmeyecek elbette. O bakımdan önümüzde yeni bir yaşam var.

Örneğin…

Maske hem koruma, hem de aksesuar olarak artık vazgeçilmezimiz olacak.

Şu an için…

Tek kullanımlık tıbbi maskeler gündemde. Fakat artık sürekli kullanım söz konusu olacağı için çok kullanımlı maskeler önem kazanacak.

Nitekim…

Türkiye’nin tekstil devi olarak dünyaya üretim yapan Yeşim Tekstil ortaya çıkan ve giderek büyüyen çok kullanımlı maske ihtiyacı için harekete geçti.

Gelişmeyi…

Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya ile konuşurken, “Sağlık Bakanımızın önerisi doğrultusunda, özel üretim kumaşla maske üretimi için hemen harekete geçtik” dedi ve şu bilgiyi verdi:

“Arkadaşlarımız, antiviral özellikleriyle virüsten koruyan, hatta virüsü yok eden, kolay nefes alınabilen özel kumaşlar üzerinde çalışıyorlar.”

Şunu vurguladı:

“Şu anda kullanılıp atılan, tek kullanımlık tıbbi maskeler var. Bizim üreteceğimiz maskeleri kullanıcılar 25-30 kere yıkayıp takabilecekler. Yani sürdürülebilir bir maske kullanımı olacak.”

Şunun altını özellikle çizdi:

“Bunlar tıbbi değil, koruyucu özellikleri olan çok kullanımlı maskeler. Fabrikada ve işyerinde çalışırken, yolda yürürken takılabilecek. Hem kullananı, hem karşısındakini koruyan daha konforlu bir ürün olacak.”

Kısacası…

Dünyayla birlikte maskeli yaşama şimdiden hazır olmak gerekiyor.

 

Mayısta 1.5 milyon, haziranda 5 milyon maske

 

Antivürüs özelliği nedeniyle kullanıcısını virüsten soruduğu gibi virüsle de savaşan ve yıkanabilir özel kumaşlardan çok kullanımlı maske üretimine geçen Yeşim Tekstil üretim hedefini de belirledi.

O hedefi…

Yeşim CEO’su Şenol Şankaya şöyle açıkladı:

“Model çalışmalarını da arkadaşlarımız yaptılar. Mayıs ayı sonu itibariyle 1.5 milyon maske üretmiş oluruz. Haziran ayında da 5 milyon civarı maskeye ulaşmayı hedefliyoruz.”

Şunu da ekledi:

Bu hafta testleri tamamlayıp üretime başlayacağız.”

 

DEVA Partisi teşkilatlanmaya başlıyor, Bursa sorumlusu Burak Dalgın

 

Kurulalı daha 1.5 ay oldu… Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi 9 Mart 2020 tarihinde yola çıkarken Türkiye’nin, dünyanın atmosferi farklıydı.

Konular da farklıydı…

Gündemdeki konular arasında siyasi alternatiflik vardı. Fakat, koronavirüsle birlikte her şey değişince hız kesen Demokrasi ve Atılım Partisi önümüzdeki sürecin siyasi gelişmelerine hazır olmak amacıyla harekete geçti.

Nitekim…

Babacan liderliğinde hafta sonu yapılan değerlendirme görüşmelerinde teşkilatlanma çalışmalarına başlanmasına karar verildi, çalışmalar için komisyonlar kuruldu.

Toplantıda. kalkınma bölgeleri kabul edilen Bursa, Eskişehir, Bilecik ve Yalova aynı komisyonun çalışma kapsamına alındı.

O komisyonda…

Dijital Dönüşüm Politikaları Başkanı olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın da var. Açıkçası, Bursa’dan yalnızca Burak Dalgın yer alıyor.

Böylece…

Dalgın doğup büyüdüğü Bursa’nın sorumlusu oldu.

 

Yüz yüze görüşmeler bayram sonrası

 

Dedesi rahmetli İsmet Dalgın, mezun olduğumuz Hamzabey İlkokulu müdürüydü. 1983 yılında da ANAP’tan Bursa Belediye Meclisi’ne seçildi, 5 yıl Grup Sözcüsü olarak görev yaptı.

Bursa teşkilatlanmasını üstlenen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın’a açık açık “Bursa’da görev kimin?” diye sorduk. “Henüz kimseye verilmedi” dedi ve süreci açıkladı:

“Çok yoğun başvuru var. Önce onları inceleyeceğiz. Sonra illerde kanaat önderlerinin görüşlerini alacağız. Yüz yüze görüşmeler de bayramdan sonra.”

 

Çalışınca maaşı kesilen gazilere Vahnapoğlu önerisiyle hak iadesi geldi

 

Hem dini anlayış olarak, hem de toplumsal geleneklerimizde şehitlik ve gazilik kavramlarının çok ayrı bir yeri var. Vatan için canını seve seve verenlerle birlikte, vatan uğruna canını ortaya koyanlara toplum olarak hepimiz minnet borçluyuz.

Nitekim…

Devlet de bu kavramların gereğini yerine getirmek için bazı düzenlemelerle adımlar atıyor. Ne var ki, gaziler için bağlanan vazife malullüğü maaşı, gazi olan kişi sigortalı bir işe başladığında kesiliyordu.

İşte…

Bunun önüne geçmek ve yol açtığı mağduriyeti gidermek üzere MHP Bursa Milletvekili ve Genel başkan Yardımcısı M. Hidayet Vahapoğlu tarafından kanun teklifi hazırlandı.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara ile birlikte hazırladıkları ve “vazife malullerinin sigortalılık süreleriyle prim ödeme gün sayısı ve prime esas kazançlarını düzenleyen hükümlerde değişiklik” isteyen Vahapoğlu, teklifini TBMM Başkanlığı’na verdi.

 

Hem dükkanlar kapansın isteniyor, hem fatura geliyor

 

Geçenlerde… CHP’de geçmiş dönemlerde İl Başkan Yardımcılığı yapan Ali Küçüksarı ile sohbet ediyorduk. Sosyal medya üzerinden “kent müfettişi” başlığıyla yerel yönetim gözlemlerini paylaşmaya devam eden Küçüksarı şuna dikkat çekti:

“Koronavirüs nedeniyle çarşıların, işyerlerinin kapanması isteniyor, fakat kapalı olan o işyerlerinin elektrik, su ve internet aboneliği faturaları ne olacak?”

Dün de…

Türk Telekom’un kapalı işyerlerine internet aboneliği faturası gönderdiğini söyledi. İtirazı haksız da değil.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X