Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Meclis gündemine taşıdı: Ne olacak bu Sanayi’den çıkan TIR trafiği sorunu?

Köşe Yazısını Dinle

Konu… Geçen hafta CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın, bir dönem Dağ-Der yönetiminde de birlikte çalıştığı eski dostu Sanayici Coşkun İrfan’ı ziyaretinde gündeme geldi.

Yıllardır…

Bursa için üretmesi yanında kent sorunlarına duyarlılığını ve çözüm önerilerini bildiğimiz İrfan, kent trafiğindeki sorunlu noktaya dikkat çekti:

“Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ne giren ya da çıkan TIR’lar Çevre Yolu ve Mudanya Yolu’ndan gelip Korupark Kavşağı’nı kullanıyor. TIR’lar girince de kavşak ve Çevre Yolu’na kadar olan bölümde trafik tıkanıyor.”

Gerçekten de…

Yoğunluğu giderek artan Mudanya Yolu’nda Korupark Kavşağı-Çevre Yolu giriş ve çıkışları arasındaki bölümde sürekli trafik sıkışıklığı var.

Kanıksanmış olsa da…

Bursa OSB’deki fabrikaların mesai bitimi ve vardiya değişimlerinde trafik durma noktasına geliyor.

Bunun üzerine…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da kentin bu noktasındaki trafik sorununu soru önergesi vererek TBMM gündemine taşıdı.

Bugüne kadar Bursa’nın istek ve beklentilerine kulaklarını tıkayan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması isteğiyle verdiği önergede Aydın şunları sordu:

Bir…

“Organize Sanayi Kavşağı’ndan Çevre Yolu güzergahına doğru giden yolda TIR ve kamyonlar için alternatif yola gereksinim var. Bu konuda planlamanız var mı?”

İki…

“Eğer yoksa bu yol için nasıl bir çalışma düşünüyorsunuz?”

Üç…

“Söz konusu bölgede kaza tehdidinin en aza indirilmesi için nasıl bir çalışma yapacaksınız?”

Konuştuğumuzda…

Aydın önerisini de dile getirdi:

“Korupark Kavşağı’ndan dönüp Geçit’e giderken özellikle sanayiden çıkan TIR ve kamyonlar İstanbul istikametine dönmek isterken hem Balat’a giren araçları, hem anayoldan gelen trafiği, hem İzmir Yolu ayrımını, hem de normal akışı engelliyor. Oysa yolun kenarından İstanbul yönüne geçiş yapılabilse trafik yüzde 50 rahatlar.”

 

OSB trafiğini Şehir Hastanesi Kavşağı rahatlatabilir

Mudanya Yolu’nda, özellikle Korupark-Çevre Yolu arasındaki trafiğinde TIR’lar için CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın, bağlantı yolu önerisi önemli.

Yanı sıra…

NOSAB ve NİLSİAD Kurucu Başkanı Yalçın Aras’ın 5 yıl önce aktardığımız önerisi de var:

Bursa OSB ve NOSAB’a giriş çıkış yapan TIR’lar Çevre Yolu’nda Şehir Hastanesi önündeki kavşağı kullanabilirler. Ancak, Özlüce’den yapılan yeni bulvarın Şehir Hastanesi’ne kadar bitirilmesi gerekiyor.

 

Teknofest’te başarılar kazanan BTÜ öğrencilerini motive eden imza

Gençleri… Geçen ay Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki atölye çalışmalarında Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’la birlikte ziyaret etmiştik.

İzlenimlerimizi…

20 Ağustos günü bu sütunlardan aktarırken, Teknofest için son hazırlıklarını yapan ve hepsi birer genç mucit gençlerin heyecanlarına da ortak olmuştuk.

İzlediğimiz kadarıyla…

İHA Döner Kanat Yarışması’nda birinci olan BTÜ ekibi ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nobel ödüllü Türk Bilim Adamı Aziz Sancar’ın elinden aldı.

Ayrıca…

Savaşan İHA Yarışması ve Karma Sürü İHA Simülasyon Yarışması’nda da birinciliğe yine BTÜ Takımları ulaştı ve başarılara imza attı.

Başka dallarda da başarılara imza atan Bursa Teknik Üniversitesi gençlerini motive eden ise Aziz Sancar’ın BTÜ öğrencilerinin geliştirdiği ve adı verilen araca attığı imza oldu.

 

Burada geleceğin bilim insanları yetişecek

Cumartesi günü… Teknofest’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buradaki konuşması yanında videokonferans yoluyla bazı açılışlar da yaptı.

Bunlar arasında…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BEBKA’nın destek verdiği Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi olan Osmangazi Gençlik Merkezi’ndeki Dene Yap Teknoloji Atölyesi de vardı.

Bu merkez ve atölyede geleceğin bilim adamları yetişecek.

 

Ufuk Çömez merkez sağın ‘siyaset abilerine’ vefa ziyaretleri yapıyor

Siyasette… Herkes kendi döneminin koşullarında bir şeyler yapıyor. Kente, ülkeye yararlı olmak, insanlara dokunmak için katkı koymaya çalışıyor.

Sonra da…

Görev sürelerini dolduranlar köşelerine çekilip eski siyasetçi olarak güncel siyaseti uzaktan izliyorlar.

Fakat…

Unutulmamak ve hatırlarının sorulması siyasetin vefası adına önemli.

İşte…

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez bir süredir merkez sağın eski siyasetçilerine vefa ziyaretleri yapıyor, hatırlarını sorup görüşlerini dinliyor.

Gerek DYP’de, gerek ANAP’ta siyaset yapıp Bursa için çalışan siyaset abilerinin kapılarını çalan Çömez’in davranışı takdir topluyor.

Bu kapsamda…

Geçen hafta, DYP’de Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı yapan Bursa siyasetinin önemli isimlerinden Hüseyin Çiftliklioğlu’nu ziyaret edip unutulmadığını gösterdi.

 

CHP’den saha taraması: Ağbaba ve Özel geliyor

Gerçi… Siyasi partiler, saha ziyaretleriyle yüksek tempolu yaz yaşadı, ama sonbaharla ziyaretlerin yerini toplumla buluşmalar anlamında saha taramaları aldı.

Bunu da…

Parti genel merkezlerinden önemli isimlerin Bursa ziyaretlerinden anlıyoruz.

Bu kapsamda…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Bursa damadı olan Grup Başkanvekili Özgür Özel salı günü ayrı ayrı yoğun programlarla Bursa’da olacaklar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X