Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Meclis kürsüsünden uyardı: Dağda 9 köyün ormanları madene gidecek

Gerçi… Küresel bir sorun olarak iklim değişikliği var ve kuraklık yaşanıyor, ama insan eliyle doğanın etkilenmesi de önemli pay sahibi.

Çünkü…

Toprağın üstünde, doğanın dengesini sağlayan en önemli unsurlar arasında ormanlar var. Oksijen üretip havayı temizleyen, yağmurları davet eden ağaçlar bazen toprağın altındaki madenler için heba ediliyor.

Örneğin…

Kömür rezervi ve üretiminde sıkıntısı olmayan ülkemizde, Uludağ gibi eşsiz bir bölgenin yerüstündeki zenginliklerinin yeraltından çıkacak kömür için heba olacağını düşünmek bile rahatsız edici.

Tehlikeyi…

TBMM’de Çevre Ajansı kurulması görüşülürken CHP Grubu adına kürsüye çıkan Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın konuşmamsıyla öğrendik.

Söze…

“Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla Köyü’nde yaşayanlar 1.5 yıldır bölgeye yapılmak istenen madene direniyorlar. Atamızdan, dedemizden gelen topraklarımızı elimizden almayın, maden yapıp mahvetmeyin diyorlar” dedi ve şuna işaret etti:

“Lübnanlı şirkete söz verilmiş, tarım alanları ve doğal zenginlikler talan ediliyor.”

Sonra da şunu açıkladı:

“Uludağ eteklerinde yüzyıllardır yaşayan köylerdeki ormanlar yok ediliyor. Soğukpınar, Bağlı, Hüseyinalan, Kirazlı gibi 9 köyün muhtarları bana ulaştı. ‘İçimiz yanıyor’ diyorlar, ‘Bu ağaçları, yeşilliği yok etmeyin, sonra sıkıntıyı hep birlikte yaşarız’ diyorlar. Ama AKP iktidarı bildiğini okumaya devam ediyor.”

Söylediği şu:

“TEMA Vakfı verilerine göre 2019 Temmuz ayından 2020 ortasına kadar 546 maden sahası ihalesi yapılmış ve 264 ruhsat verilmiş. Ruhsat verilen alanlar Kayseri ilinden fazla. Bursa ilinde toplam 8 bin hektarlık alanı kaplayan 13 maden ihalesi yapılmış. Bunların 7’si Uludağ eteklerinde.”

Çağrısı şu:

“Böyle yapmaya ve doğanın yeşilliklerini, ormanlarını mahvetmeye devam ederseniz; içecek su, yiyecek ekmek, yaşayacak alan bulamayacağız.”


Binlerce yıllık kültüre kömür tehdidi

TBMM kürsüsünden, Uludağ ormanlarının yok edileceğini dile getirip çevre kaygısıyla uyarıda bulunan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, elindeki TEMA Vakfı raporundan şu bilgileri aktardı:

“Bursa’da 13 noktada 8 bin hektar alan maden ruhsatı ihalesine çıkarıldı. Bursa’nın ormanları, tarım alanları, meraları ve binlerce yıllık kültürü metalik kömür madenciliği tehdidi altında.”

Dinlerken tedirgin olduk.

Davut Gürkan toplantılarla hızlı başladı, bugün de devir-teslim yapılıyor

Salı akşamından bu yana gelişmeler çok hızlı … AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşüp önerilirini dinleyen, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’den il başkanı atamasını alan Davut Gürkan sıcağı sıcağına TBMM’ye geçip milletvekilleriyle bir araya geldi.

Burada…

Makedonya’da bulunan Ahmet Kılıç ve Ankara’da olmayan Vildan Yılmaz Gürel dışındaki milletvekilleriyle yemekte buluştu.

Çarşamba günü Ayhan Salman’la birlikte AK Parti İl Başkanlığı’na gidip birlikte çalışacağı il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla toplantı yaptı.

Dün de…

Sabah her zamanki gibi Kızılay Bursa Şubesi’nde güne başlayıp öğleden sonra AK Parti İl’e gitti.

Bugün…

Bursa’nın bakanları Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala ile milletvekillerinin katılımıyla saat 11.00’de devir teslim yapılacak.

Böylece…

Çok farklı olacağından kuşku duyulmayan Davut Gürkan dönemi başlayacak.

AK Gençlik’te İnegöl nöbeti de değişti

Gençlik ve Kadın Kolları kongrelerinin iptal edilmesiyle yönetimler için atama kararı alınan AK Parti’de değişim sürüyor.

Bu kez de…

İnegöl İlçe Gençlik Kolu Başkanı olan Selim Emre Aydın görevini Ömer Baştürk’e devretti. Baştürk’ün atanma belgesini AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse verdi.


99 yıl önce Gaziantep için savaşan askerler gibi zerdali çekirdeği yiyecekler

1 yıl İngiliz, 2 yıl Fransız işgali altında kalan Gaziantep 25 Aralık 1921’de kurtarılırken askerlerimiz açlıkla da savaştılar.

Aç kalmamak için de zehir gibi tadı olan zerdali çekirdeği yiyen askerlerin anısına, Bursa Gaziantepliler Derneği bu yıl çok özel bir etkinlik yapıyor.

Bu akşam…

Gaziantep’in kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle Bursa Gaziantepliler Derneği üyeleri internetten iletişimle acı zerdali çekirdeği yiyerek savaşan askerleri anacaklar.

Genel Sekreter Suat Göçeroğlu ile ziyaretimize gelen Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu şunu söyledi:

“Bu güzel vatan ve Gaziantep’imiz büyük zorluklarla işgalden kurtarılıp bizlere emanet edildi. Zor koşullarda savaşıp bu mirası bize bırakanları anlayabilmek için, biz de onların aç kalmamak için yedikleri zehir gibi acı zerdali çekirdeği yiyeceğiz.”


Pandemi başladı, tüm etkinlikler durdu

Şubat ayında yapılan kongreyle Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı olarak üçüncü dönem güvenoyu alan Bilal Şengüloğlu ve yönetiminin farklı hedefleri vardı.

Örneğin…

Geçen yıl Çarşambapazarı Kapalı Pazar Alanı’nda yapılan Gaziantep Tanıtım Günleri’ne 250 bin ziyaretçi gelmişti. O deneyimle bu yıl daha fazlasını yapmayı planlıyordu ki, pandemi başlayınca her şey durdu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X