Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Meclis’te gerginlik: Bursa Milletvekili Işık kendini arbedenin içinde buldu!

Köşe Yazısını Dinle

Geçmiş yıllardan anımsıyoruz… TBMM’de bütçe görüşmeleri hemen her yıl gergin geçer ve hemen her yıl Meclis’te kavga görüntüleri kamuoyuna yansır.

Nitekim…

Pazartesi günü, bütçe görüşmeleri gerginlikle başladı, ikinci gün de sürdü.

Bu kez…

Genel Kurul’a ara verildiği sırada, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık çıkan arbedenin içinde kendini buldu.

Başında açılma olan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün yaşadığı stresten kalp pilinin etkilenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığı haberlerinin yansıdığı arbede üzerine, Bursa Milletvekili Zafer Işık’ı aradık.

Aslında…

Işık sakinliğiyle bilinir, diyaloğu önemser. Kavgaya karışıp yumruk atacağı tanıyanların aklına bile gelmez.

O nedenle…

Arayıp “geçmiş olsun” dedik ve olayın nasıl geliştiğini öğrenmek istedik.

Olayların nasıl başladığını şöyle anlattı:

“Bütçe görüşmeleri sırasında, komisyon çalışmaları devam ettiği için AK Parti Grubu olarak milletvekili sayımız azdı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de sayı tartışması başlattı.”

O tartışma büyüyünce oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Haydar Akar 10 dakika ara verdi.

O anları Işık şöyle aktardı:

“Genel Kurul’a ara verildiği ve AK Parti’li milletvekillerinin sayıca azken bir baktık İYİ Parti’li milletvekilleri bizim arkadaşlarımızın üzerine doğru geliyorlar. Üstelik küfürler de havada uçuşuyor.”

Ardından…

“Ne oldu, ne bitti farkında değilim” dedi ve şunu söyledi:

“Bir itiş-kakış oldu. Karşı taraftan hamle gelince de kendimizi savunduk. İstem dışı şeyler yaşandı. Kendimizi savunmak durumunda kaldık.”

Bu noktada…

Konuştuğumuz milletvekilleri “Zafer Işık’ın yumruk atmadığını, kargaşada elini savurduğu için parmağındaki yüzüğün yaralamaya yol açmış olabileceğini” söylediler. Işık’ın da yüzünde tırnak çiziği olduğunu aktardılar.

Işık da şunu ekledi:

“Üstelik, sevdiğimiz-saydığımız, görüştüğümüz bir abimizle karşı karşıya kaldık. Çok üzgünüm.”

 

Gürsu’da da CHP’nin camını taşladılar

Pazartesi akşamı… Saat 22.00 sıralarında Gürsu’da zeminin üstündeki 1 ve 2. katlarda bulunan CHP Gürsu İlçe Başkanlığı önüne gelen kişi camı taşlayıp kaçıyor.

Komşuların haber vermesi üzerine Gürsu Emniyeti harekete geçiyor ve kameralardan kimliğini tespit ettiği Cemal Kitapçı isimli kişiyi yakalayıp gözaltına alıyor.

Dün sorduğumuzda, soruşturma sürüyordu.

 

Acemler’de yeni bağlantı ve köprülerden sonra peyzajla güzellik geldi

Zaman zaman yazıyoruz… Geçmişte, Merinos Kavşağı’na kadar şişen trafik nedeniyle Acemler Köprülü Kavşağı yapılmasını 1996 yılında  öneren  olarak burada yapılan her çalışmayı dikkatle izliyoruz.

O nedenle…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın üzerinde durduğu yeni bağlantı yolları ve köprüler trafik akışını rahatlattı. Özellikle kendi küçük ama etkisi büyük olarak yorumladığımız İzmir Yolu’ndan gelenlere U dönüşü sağlayan lup kritik bir misyon üstlendi.

İşte…

Bu çalışmaların ardındanBüyükşehir Belediyesi yeni yapılan köprü ve bağlantı yollarının altında peyzaj çalışması başlattı. Yapılan çiçeklendirme ve dikilen fidanlarla Acemler Kavşağı alanı yemyeşil bir görünüm kazandı.

Trafiğe yönelik işlevselliği yanında görsel olarak da kente katkı sağladı.

Kısacası, Bursa’ya ve Acemler’e yakıştı.

 

Burak Edin Uşak AFAD İl Müdürü oldu

Farkı… DYP İl Gençlik Kolları Başkanı olarak siyaset yaparken belliydi. Burak Edin 2012’de siyasetten uzaklaşıp bürokrat olarak Ankara’ya gitti. AFAD Personel ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda sorumluluk üstlenirken, son dönem afetlerde merkezdeki yönetimi üstlendi.

Şimdi de…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Uşak AFAD İl Müdürü atandı. Biz de Burak Edin’le bir kez daha gurur duyduk.

 

Üniversite gençliğine ‘kalite’ çağrısı: Değerinizi bilin, geleceğe talip olun

O bir kalite savaşçısı… Yıllar önce Bursa’ya TSE’yi tanıtıp öğreten Mustafa Karaman son yıllarda Kalite Birliği Başkanı olarak Onursal Başkan Prof. Dr. Erkan Işığıçok’la birlikte Anadolu’yu karış karış gezip kaliteyi anlatıyor.

Üstelik…

Eğitimler, ciddi bütçeli kazanç sağlasa da, Kalbir silahşorları olarak ücretsiz eğitimler veriyorlar.

Dahası…

Anadolu kentlerindeki akademik odalardan sivil toplum örgütleri ve üniversitelere kadar her yere TSE ve kalite bayrağı asıyorlar. Bursa’da da iki kamu üniversitesi ile işbirliği yapıyorlar.

Bunlara…

En genç ve Bursa’nın tek özel üniversitesi Mudanya Üniversitesi’ni eklediler. Kalite ve TSE anlattıkları üniversiteli gençleri şöyle uyardılar:

“Değerinizin farkına varın ve geleceğe talip olun.”

Keşke Karaman ve Işığıçok gibi kalite fedailerini çoğaltabilsek.

 

Hanlar Bölgesi için turizm projeleri konuşuyorlar

Sonunda… Bursa’nın tarihi değeri olan Hanlar Bölgesi’nin çevresi yıkılarak açıldı. Şimdi düzenlenmesi çalışmaları başlıyor.

İşte…

Bu sürece yönelik bir buluşma TÜRSAB’da gerçekleşti. Hanlar Bölgesi esnafının turizme hazırlanması buluşmasında Tarihi Hanlar ve Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım’la turizmciler adına TÜRSAB Güney Marmara Başkanı Murat Saraçoğlu atılacak adımları konuştular.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X