Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Metro ihalesinin iptaline itirazda Danıştay karar aşamasına geldi!

Köşe Yazısını Dinle

Herkes heyecanlıydı… Çünkü, metroyu önce hızlı trenle sonra da Şehir Hastanesi’yle buluşturacak Bursa için önemli projenin temeli atılıyordu.

Nitekim…

Bursaray’ı son durağı Emek’ten önce hızlı tren istasyonuna, sonra da Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak metro hattının temeli 2 Nisan 2021 günü Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.

Ne var ki…

5 Nisan’da Danıştay’ın ihaleyi iptal ettiği haberi herkesin moralini bozdu, ama

Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yeni ihale sürecini hızlandırıp 5 Mayıs’ta da yeniden ihale yaptı.

Ardından…

2 ihaleyi de kazanan Söğüt-Taşyapı ortaklığı şantiyesini kurup hazırlıklarına başladı. Tünel kazısı için Mudanya Yolu’nun kapılatacağının açıklandığı 1 Ekim günü akşam saatlerinde ihalenin ikinci kez iptal edildiği haberi geldi.

Bu kez…

İtiraz yerelde İdare Mahkemesi’ne yapılmıştı ve karar da yerelde verilmişti.

Bunun üzerine…

Ulaştırma Bakanlığı mahkeme kararına Danıştay’da itiraz etti. Hukuki süreç için de verilecek kararın beklenmesine geçildi.

İlgi çekici olan şu:

CHP İl Başkanı İsmet Karaca 8 Kasım günü mahkeme kararıyla ihalenin iptal edilmesine karşın metro inşaatının açık alanda devam ettiğini çalışma alanından fotoğraflarla açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ise bu açıklamaya “Elzem işlerin tamamlanması için 1 aylık sürenin kullanıldığı” karşılığını verdi.

Kulağımıza gelenlere göre…

İdare Mahkemesi’nin iptal kararına itiraz edilen Danıştay’daki dosyanın tamamlandığı ve karar aşamasına gelindiği konuşuluyor.

Anladığımız kadarıyla…

Ulaştırma Bakanlığı çıkacak kararın olumlu olacağından, yani iptal kararını kaldıracağından umutlu. Yüklenici firmanın bu nedenle şantiyeyi durdurmadığı konuşuluyor.

Belki de…

Aralık ayında Bursa’ya beklenen Bakan Karaismailoğlu’nun sürprizi bu olacak ve inşaatı yeniden başlatacak.

 

Gündüz Genel Müdür geldi, gece bölge müdürü gitti

Geçmişte… Bursa’da görev yapan Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu perşembe günü geldi ve Karayolları projeleriyle ilgili toplantılara katılıp çalışmaları yerinde inceleyip Ankara’ya döndü.

Gece de…

Aralık 2019’da Karayolları 14. Bölge Müdürü atanan Ömer Güzel’in Karayolları Genel Müdürlüğü emrine mühendis olarak atandığı haberi geldi.

Bursa’ya, İstanbul 1. Bölge Müdür Yardımcısı Umut Akyazı görevlendirildi.

 

AK Parti’de sürpriz olmayan sürpriz: Mudanya İlçe’nin istifası istendi

2018’de… AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı olan Dr. Murat Ünal’ın yerine AK Parti Mudanya İlçe Başkanı atandığında, AK Parti’nin ilk kadın ilçe başkanı oldu.

İnci Söğütlü bu süreçte iki kez annelik heyecanı yaşadı. 2020 Aralık’ta ikiz bebek sahibi olurken, 1 ay önce de üçüncü bebeğini kucağına aldı.

O nedenle, siyasi çalışmaları yeterince yürütemediği konuşuluyordu.

Dün sabah…

AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir de kendisine bunu söyleyip görevden ayrılmasını isteyince Söğütlü de sağlık nedenleriyle istifasını duyurdu.

Duyurusunda…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “her daim yanımızda olan” vurgusuyla Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e ve Bölge Koordinatörü Mustafa Köse’ye teşekkür edip, Bursa’dan kimseyi anmaması dikkat çekti.

Ayrıca…

AK Parti Kestel İlçe Başkanı Sinan Aktaş da görevi bıraktı.

 

Yüksel Hoca Bişkek’te seçim gözlemcisi

Kısa adıyla… TÜRKPA olarak anılan Türkçe Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi bünyesinde yer aldığı TBMM adına Türkçe konuşan devletlerle bağları geliştirme çalışmaları yanında, seçimlerine de gözlemci gönderiyor.

Bu kapsamda…

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan da 28 Kasım Pazar günü yapılacak seçimlerde süreci gözlemek için Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e gitti.

 

Vahapoğlu çok kritik bir gelişmeyi uyardı: Kerkük’ün etrafını sardılar

TBMM’de… Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katıldığı toplantısında MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu kritik bir uyarıda bulundu.

Önce gözlemini paylaştı:

“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldığı kararlarda ‘iç ihtilaflı bölgeler’ ibaresi varsa orası Birleşmiş Milletler’in daha sonra parmağını sokup oynayacağı, kendi planladığı çerçevede yönlendireceği yerler olarak bilinir.”

Bu bölgeler arasında Irak’taki Kerkük, Diyala, Musul ve Selahaddin illerinin olduğunu anımsatıp, “Bölge statüsünün 2007’de netleştirilmesi kararlaştırılmasına karşılık, 2007’ye kadar işlem yapılmadığı için uzadı” dedi.

Kritik uyarısı şu:

“Irak Federal Mahkemesinin aldığı kararla, Irak yönetiminin Barzani’yle yaptığı gizli görüşmeler sonucunda, bugün Kerkük’ün etrafı peşmergeler tarafından sarılıyor.”

 

Basketbol milli maçı için Minsk’e gittiler

Perşembe akşamı… Basketbol milli takımımızın Dünya Kupası elemelerinde Belarus’la maçı vardı.

Gerçi…

Millilerimiz maçı kaybettiler ama Minsk’teki maçı izleyenler arasında Bursa’dan tanıdık dostlar gördük.

Örneğin…

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na seçilen Büyükşehir Belediyespor Başkanı Gökhan Dinçer, Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin ve Genel Menajeri Nedim Yücel tribündeydiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X