Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

MHP de kongre atmosferine giriyor, Ankara’dan gelecek kararı bekliyor

Geçen yıl… 31 Mart’taki yerel seçimi nedeniyle sahada partiler arası yarış vardı. Bu yıl da, siyasi partilerin içe dönük yarışları olan kongreler gündemde.

Nitekim…

CHP ilçe kongrelerini tamamladı, 9 Şubat’ta İl kongresini yapacak. AK Parti delege seçimlerini yaptı, kongre tarihleri henüz belli değil. İYİ Parti de hafta sonu aynı gün aynı saatte delege seçimini yapıp kongreleri beklemeye başladı.

Şimdi de…

İlçe kongrelerini Mart 2017’de yapan MHP kongre atmosferine giriyor.

Görünen o ki…

İlçe kongreleri için yasal süre çok geniş değil, fakat MHP’de hareket henüz başlamadı. Bunu da MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı şöyle açıkladı:

Kongre dönemindeyiz. Bunun için de Genel Başkanımızın talimatını ve Genel Merkezi’mizin kararını bekliyoruz.”

Süreçle ilgili olarak da şunu söyledi:

Genel Başkanımız kongrelerin haftaya yapılmasını isterse, hiç sorunsuz bir şekilde haftaya yaparız. Ne zaman talimat verirse teşkilatımız hazır.”

Aslında…

Siyasi partilerin hepsi kongre süreçlerini demokrasi bayramı görüyor ve bunu dillendiriyorlar, ama adaylıkları kısıtlama isteğini gösteren kararlar alıyorlar.

Oysa…

Siyaset uygulaması anlamında disiplin partisi bilinmesine karşın, kongrelerinde adaylık başvurularına hiç müdahale etmeyen partilerin başında MHP geliyor.

Buna da…

İl Başkanı Kalkancı şu yorumu yaptı:

Biz demokrasiyi gerçekten seven bir partiyiz. O nedenle kongrelerimiz de demokrasinin gereği şekilde geçiyor. 5-6 adaylı yarışlar bizde sorun olmaz. O yarış da salonda olur, dışarı çıkmaz.”

Şunu da sorduk:

Muhalefet partileri erken seçim beklentilerini dillendiriyorlar. Acaba MHP Genel Merkezi bunu da göz önünde bulundurarak mı kongre takvimi hazırlar?

Şu cevabı verdi:

Muhalefet partileri kendileri kazanana kadar her pazar seçim olmasını istiyorlar. Bunu da yadırgamıyorum. Fakat millet seçimden bıktı, bir de erken seçim baskısına sokulmamalı.”

Şunu da ekledi:

Cumhur İttifakı Türkiye’yi 2023’e götürecek güçte ve dimdik ayakta. İstikrarı bozacak bir erken seçim milletimiz ve ülkemiz için doğru değil.”

Mustafakemalpaşa’da ‘geniş aile’ fotoğrafı

Geçen hafta… Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın paylaşımı dikkatimizi çekti. AK Parti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ve ilçe yönetimiyle birlikte makamında çekilen fotoğrafı “aramıza fitne tohumları ekenlere karşı tek vücut” diyerek paylaşmıştı.

Bu kez…

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ve İl Başkanı Ayhan Salman’ın da olduğu “geniş aile” fotoğrafıyla birlik mesajı verildi.

Bu da…

Mesajların kime ya da kimlere verildiğine ilişkin merakları arttırdı.

CHP sürprizi Gürsu’da yaşadı, 10 yıllık Cavit Kaya dönemi sona erdi

Rahmetli Ferruh Kaya’yı tanırdık… Önce Şoförler ve Otomobilciler Odası liderlerinden oldu, sonra 1984-1994 arası CHP’den seçilip 10 yıl Gürsu Belediye Başkanlığı yaptı. 2004’te de yine CHP’den Gürsu adayı olarak İl Genel Meclisi’ne seçildi.

Kardeşi Enver Kaya da 1977’de CHP’den Gürsu Belediye Başkanı seçilmiş, fakat 12 Eylül 1980 darbesiyle görevi devretmişti.

İşte…

Gürsu ile böylesine özdeşleşen Kaya ailesinden rahmetli Ferruh Kaya’nın oğlu Cavit Kaya da 2010’da CHP Gürsu İlçe Başkanlığı görevini üstlendi.

Siyasi etkisini Gürsu dışına genişletip CHP Bursa örgütünün etkili isimleri arasında yer aldı.

Fakat…

Geçtiğimiz pazar günü yapılan kongrede Haşim Öztürk’e karşı seçimi 35 oya karşılık 51 oyla kaybedince 10 yıllık ilçe başkanlığı sona erdi.

93 delegeden 88’inin gelmesi katılım için çok önemli, ama 10 yıllık Cavit Kaya döneminin sona ermesi de CHP ilçe kongrelerinin en büyük sürprizi oldu.

Keles MYO öğrencilerine çorba önergesi

Sedat Akar önemsediğimiz genç siyasetçilerden. Kurduğu Bursa Gençlik Derneği gençliği bir araya getirdi. CHP Osmangazi Gençlik Kolu Başkanlığı dönemi “ana kademe gibi” geçti.

31 Mart’ta…

Millet İttifakı anlaşması gereği İYİ Parti listesinden Keles Belediye Meclisi’ne seçildi ama yine CHP’li.

Keles Belediye Meclisi’ne verdiği önergeyi de gençler için hazırladı:

Değişik kentlerden gelip Keles Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim gören öğrencilerimize destek için hafta içi her sabah çorba dağıtılması…”

İşçider öneriyor: Fitrenin bile altında kalan asgari ücret vergi dışı olmalı

Hesabı… “Abartılı rakamlarla işimiz yok” diye söze başlayan İşçi Haklarını Koruma Derneği Başkanı İsmail Doru yaptı:

Diyanet fitre miktarını 23 lira belirledi. 4 kişilik bir aile için günlük 92 lira, aylık da 2 bin 760 liraya gelir. Buna karşın asgari ücret 2 bin 324 lira. Yani, asgari ücret, Diyanet’in fitre hesabının altında kaldı.”

Bu durumda…

İyileştirme yapılması gerektiğini savunan Doru, çözüm yolunu da önerdi:

Hayat şartları ve geçim ortada. İyileştirme gerekiyor, ama yeniden yükseltilemeyeceğine göre asgari ücret vergi dışı olmalı. Başka yolu yok.”

Bununla birlikte…

İşçider Başkanı Doru, emeklilere de dikkat çekti:

13 milyon emekliden 8 milyonunun aldığı emekli maaşının asgari ücretin altında olduğunu biliyor musunuz? 1 milyon 100 bin kişi de bin liranın altında emekli maaşı alıyor.”

Önerisi şu:

Emeklilik maaşı bağlanma oranında asgari ücret taban olsun, bu haksızlık düzelsin.”

İş güvenliği sisteminde ‘yetki’ sorunu

İşçider Başkanı İsmail Doru ile sohbet ederken, iş güvenliği konusundaki uygulama sorununa dikkat çekti:

İş kazalarında işçinin de, işverenin de, makinenin da hatası oluyor. Fakat, iş güvenliği uzmanı uygulamasında sistem de sorunlu.”

Söylediği şu:

İş güvenliği uzmanı maaşını işverenden alıyor. Öyle olunca üzerinde baskı oluşuyor. Yaptırım yok, ama sorumluluğu var. Bu doğru uygulama değil.”

Önerisi şu:

Sistemde düzenleme yapılmalı ve iş güvenliği uzmanının maaşını devlet vermeli.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X