Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

MHP İl’in stratejisi: Aday belli, ittifak görüşmeleri bekleniyor

Aday belirleme sürecini ilk başlatan CHP oldu ve 2 etap halinde 9 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti ise adaylık açıklamalarını Büyükşehir’den başlattı ve Alinur Aktaş’la devam kararı aldı.

Bunu…

CHP Büyükşehir Adayı’nın Mustafa Bozbey olacağının anlaşılması izledi. Son olarak hafta sonunda İYİ Parti de Prof. Dr. Emin Balkan’ın Büyükşehir Adaylığı’nın belli etti.

Böylece…

1.-yazi-icin-mhp-il-baskani-cihangir-kalkanci-001.jpgGözler MHP’ye çevrildi.

Doğal olarak…

MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’yı arayıp adaylarının ne zaman belli olacağını sorduk. Cevabı sürpriz oldu:

“Aslında… Hem Büyükşehir, hem 17 ilçe belediye başkan adaylarımız netleşti. Kararını verdik. Fakat, 15 Aralık’ta açıklayacağız.”

Bu da bir seçim stratejisi elbette.

O nedenle…

Daha önce yaptığımız bir görüşmede “Ya ilk açıklayan olacaksın, ya en son” diyerek düşüncesini belli eden Kalkancı’ya, açıklamanın neden 15 Aralık’ta olacağını sorduk.

“İki nedeni var” dedi ve şunu söyledi;

Bir…

“Başvurular devam ediyor. Her ilçede yeni başvuran arkadaşlarımızla sayı artıyor. Örneğin Büyükşehir’de aday adayı sayımız 4’e ulaştı. Bunu da göz önüne alarak sürecin tamamlanmasını bekliyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Aday adayı olarak başvuranların tamamı parti teşkilatından. Bu dönem dışarıdan başvuru hiç yok. Bürokrat aday adayı da yok.”

İki…

“AK Parti ile 24 Haziran’da yaptığımız Cumhur İttifakı’nın 31 Mart yerel seçiminde tekrarlanması için iki parti arasında irade var. İşte o iradenin şekillenip netleşmesini bekliyoruz.”

Şu noktayı özellikle vurguladı:

“İttifak görüşmesinde Bursa olacak mı, olmayacak mı, olursa nasıl olacak bu konular henüz belli değil, bilgi de yok.”

Görüşü şu:

“Adaylarımızı netleştirmiş olmamıza karşın, tüm bu nedenlerle 15 Aralık’a kadar beklemek en doğrusu olacak. Öncelikle ittifak konusu netleşmeli.”

 

Sporun doktoru, Yıldırım’a aday oldu

 

2.-yazi-icin-dr.-suleyman-sahin.jpgDr. Süleyman Şahin bu kentin yetiştirdiği değerlerden. Yıldırım Belediyesi’nde tesis müdürlüğü yaptı, spor kulübünü yönetti, Manisa’ya Gençlik Spor İl Müdürü atandı, Gençlik Spor İl Müdürü olarak Bursa’ya döndü.

Gecesini gündüzüne katarak çalıştı, tesis ve sporcu sayısını arttırdı.

Şimdiyse…

Yöneticiliğe başladığı Yıldırım’da belediye başkan aday adayı olarak AK Parti’ye başvurdu. Ankara’da çok sevildiğini bildiğimiz sporun doktoru Şahin, spordaki yöneticiliği gibi belediyecilik yapmak istiyor.

 

İYİ Parti merkezdeki ilçeler için ‘aday portföyü’ oluşturdu

 

Kuruluşundan kısa süre sonra 24 Haziran seçimine katılan İYİ Parti, ilk yerel seçimini de 31 Mart’ta yaşayacak. Bu ilk seçim için de Bursa’da farklı siyasi yöntemlerle özel hazırlıklar yapıyor.

Örneğin…

Büyükşehir’de güçlü göçmen aday stratejisiyle Bal-Göç eski Genel Başkanı olan Prof. Dr. Emin Balkan’a teklif götüren İYİ Parti, merkezdeki ilçeler için de aday portföyü oluşturdu.

O portföyde…

CHP’de siyaset yapan Prof. Dr. Hasan Ertürk gibi, MHP’de il başkanlığı ve milletvekilliği yapan Necati Özensoy gibi, DP’de ilçe başkanlığı yapan Nevzat Kocakurt gibi, Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’i herkese öğreten Selçuk Türkoğlu gibi isimler var.

Ayrıca…

1’i hukukçu, 2’si doktor olmak üzere 3 kadın bulunuyor.

Üstelik…

Merkezdeki ilçelerin adaylarını portföyden oluşturma prensibi gereği, İYİ Parti Nilüfer Adayı olarak Prof. Dr. Hasan Ertürk’le el sıkışıldı. Orhangazi’deyse İsmail Yılmaz adı öne çıktı.

 

Mudanya’da Usta’nın sürpriz kararı

 

4.-yazi-icin-emir-ali-usta.jpgEmir Ali Usta’yı yıllardır tanırız. 2004-2009 arasında CHP Mudanya İlçe Başkanlığı yaptı, 2009’da CHP Mudanya Adayı oldu.

Aynı zamanda…

Mudanya Esnaf Odaları Birliği ve Mudanya Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı olan Usta’nın kitlesi çok geniş. Aday adaylığı başvurusu yapmadığı halde Esnaf görevlerinden istifa ettiğini duyunca arayıp sorduk.

Şunu söyledi:

“CHP’den teklif gelirse kabul edeceğim. Barışın, gerçek kardeşliğin gerçekleşmesi için Mudanya Belediye Başkanı’nın nasıl olacağını göstereceğim.”

 

Yıldırım’da Ali Mollasalih sürprizi: Gençlik efsanesi ilk kez aday

 

5.-yazi-icin-ali-mollasalih,-ak-partiden-yildirim-belediye-meclis-uyeligi-icin-aday-adayi.jpgBatı Trakyalı bir ailenin oğlu olan Ali Mollasalih üniversiteyi bitirip Bursa’ya döndükten sonra Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı olarak dikkat çekti. Proje üreten, halka dokunan siyaset anlayışıyla kuruluşuna hareket getirdiği HAS Parti’nin AK Parti’ye katılmasıyla AK Parti saflarına geçti.

Fakat…

AK Parti’de aktif siyaset yapmadı, ama her etkinliğe katıldı, her yerde oldu.

Son dönem…

Basın İlan Kurumu Bursa İl Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapan Ali Mollasalih’in cuma akşamı memuriyetten istifa etmesi tanıyan herkes için sürpriz oldu.

Asıl büyük sürpriz ise Mollasalih’in belediye meclis üyeliği için aday adaylığı dosyasını AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı’na teslim etmesiydi. Çünkü ilk kez aday oldu..

Bir anlamda…

Gençlik Kolları’nın son dönem efsanesi adaylık yoluyla siyasete ve seçim çalışmalarına geri döndü. Bursa siyaseti de onu yeniden kazandı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X