Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

MHP, ‘önce sağlık’ dedi: Maske- mesafe-temizlik kurallı kongreler

Tarihi 1 yıl öncesinden açıklanmıştı… Kurultayını 14 Mart 2021 günü yapacak olan MHP bu hafta ve önümüzdeki hafta sonu ilçe kongrelerini tamamlayacak.

Sohbetimizde…

Yarın Yıldırım’la başlayacak ve 30 Ağustos’ta Karacabey’la sona erecek ilçe kongrelerini “yeni bir başlangıç ve yeniden şahlanış” kabul eden MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı önemli bir noktaya işaret etti:

“Kovid-19 hastalığı sebebiyle kongrelerimizi yalnızca delegelerin katılımıyla gerçekleştireceğiz. Maske, temizlik ve sosyal mesafe kuralını hassasiyetle uygulayacağız.”

Salgının…

“Beşeriyetin öncelik sıralamasını mecburen etkilediğini” ifade eden Kalkancı, kongreler nedeniyle siyasi bir mesaj verdi:

“Hassas bir süreçten geçerken dik duran, ülkesi ve milletinin bütünlüğünü savunan bir partinin mensupları olarak ilkelerimizden taviz veremeyiz.”

Nedeni şu:

“Uğruna canımızı vermeye hazır olduğumuz bir vatanımız var. Mensubiyetinden gurur duyduğumuz bir milletimiz var. Ebediyete kadar yaşaması için yeminli olduğumuz bir devletimiz var. Rengini şehit kanından almış, bağımsızlık sevdamızla sembolleşmiş ay-yıldızlı al bayrağımız var.”

Bu noktada…

“Milliyetçi Hareket varsa çözüm vardır” dedi ve tabanına şu çağrıyı yaptı:

“Bu zor şartlarda MHP’ye ve Ülkücülere her zamankinden daha fazla görev düşüyor. MHP’li olmak, Ülkücü olmak, her şeyden önce özveri ister. Bu ülke toprakları için gerektiğinde canını seve seve vermeyi gerektirir. Onun için diyorum ki dünden bugüne MHP’ye ihtiyaç var.”

Bir de uyarısı var:

“MHP üzerinde hesap yapanlar bilmeli ki bu dava ilelebet sürecek. Bu davayla hesabı olanların tezgâhları ve tezviratları boşa çıkacak.”

Mesajı da şu:

“Kongrelerimizde partimize yeni bir can ve kan gelecektir. Liderimiz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin her şartta ve her durumda yanında ve emrindeyiz. Gururla ifade ediyorum ki Bursa olarak tavizsiz bir şekilde liderimizin söylediği her söz sözümüzdür.”

Şunu da ekledi:

“Partimiz kongrelerinde birlik ve beraberlik havasını yansıtan atmosferi teneffüs edeceğiz. Kongrelerimizden ‘tek ses, tek yürek, tek bilek’ çıkacağız. Kazanan Türkiye olacak.”


DEVA 75 kişilik il yönetimi hazırlıyor

 

Geçen hafta… DEVA Partisi Kurucu İl Başkanı atanan Serkan Özgöz ve 8 kişilik kurucu heyeti göreve hızlı başladılar.

Gerçi…

DEVA Partisi’nin seçime girebilmesi için gerekli olan erken kongre baskısı hissetmiyorlar, ama bir an önce hazır olup sahaya çıkmak için de zamanı iyi değerlendirmek amacındalar.

Çünkü…

Öncelikli olarak 50 kişilik asıl ve 25 kişilik yedek olmak üzere toplam 75 kişilik İl Yönetim Kurulu listesi hazırlayacaklar. Bir yandan da ilçelerdeki teşkilatlanma başlayacak.

Batı Trakya’daki Türk azınlığa Yunanistan’ın ırkçı baskıları arttı

 

Türkiye’nin haklarını korumak için Doğu Akdeniz’de sürdürdüğü petrol ve doğalgaz aramaları sonrası Yunanistan’ın Batı Trakya’da yaşayan Türk azınlığa yönelik baskıları ve ırkçı yaklaşımları arttı.

Gelişmeler…

Kendisi de Batı Trakya kökenli olan, geçmişte dernek başkanlığı yapan, son Başbakan Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun özel ilgi alanında.

Nitekim…

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih’le birlikte Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği bursa Şubesi’ni ziyaret eden Çavuşoğlu, ırkçı baskıların Doğu Akdeniz’deki gelişmeler sonrası artmasıyla ilgili değerlendirme yaptı.

Konuşmasında…

“Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi; biz soydaşlarımızın dirisini de, ölüsünü de yalnız bırakmayız. Gereğini vakti saati geldiğinde yaparız” diyen Çavuşoğlu her şeyin yakından ve büyük duyarlılıkla izlediğini söyledi.


Mücahit Alkan belediye başkanlarını ağırladı

 

AK Parti belediye başkanları değerlendirme toplantısı için Ankara’ya giden İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti’li 14 ilçe belediye başkanı, çarşamba akşamı Türk Şeker Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Mücahit Alkan’ın konuğu oldular.

Bursa doğumlu ve Bursa bürokratı olan Alkan, akşam yemeğinde bir araya geldiği belediye başkanlarına, Türk Şeker olarak salçalık domates alımı yapma kararıyla ilgili bilgi verdi ve beklentileri dinledi.


Yapılmasında katkısı olmuştu, Gürcistan’daki açılışta unutulmadı

 

Hep birlikte tanık olduk… Hüseyin Şahin 2011’de AK Parti Bursa milletvekili seçilip gittiği Ankara’da yüksek performans gösterdi, 3 dönemde de Bursa için çalışıp kentin her sorunuyla ilgilendi.

Görev aldığı komisyonlar yanında TBMM’de Gürcistan ve Sırbistan dostluk grupları başkanı olarak önemli çalışmalar yaptı.

O süreçte…

Yakından ilgilendiği ve çaba gösterdiği işler arasında, Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’ndeki kültür merkezi vardı. Keda ilçesinin tek kültür merkezinin onarımını onun girişimleriyle kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı üstlendi.

İşte…

Bu yapının açılışı ve yerel hükümete teslim törenine Gürcistan vefa gösterip Hüseyin Şahin’i davet etti. Şahin’in Bursa eski milletvekili İsmail aydın’la birlikte katıldığı törende Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, TİKA Tiflis Koordinatörü Necla Demirdağ, Gürcistan Parlamentosu Gürcistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Arçil Khabadze ile milletvekilleri de hazır bulundular.


TİKA, Acara’da köye su götürdü

 

Gürcistan’ın Türkiye sınırına yakın Acara Özerk Cumhuriyeti’nde TİKA bir projesinin daha açılışını yaptı.

O proje de…

Khulo ilçesi Okruaşvilebi köyüne içme suyu ve yangınlarda kullanılmak üzere su toplama havuzu yapılmasıydı.

TBMM Gürcistan Dostluk Grubu Başkanlığı yapan AK Parti’nin Bursa eski milletvekili Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın da TİKA’nın bitirdiği projelerin açılışına katıldılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X