Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

MHP yerel seçim için start verdi: Bursa projeleri kitabı hazırlıyor!

Anımsıyoruz da… 2009 yerel seçimlerine gidilirken MHP farklı yol izlemiş ve Bursa kamuoyu karşısına 2023 Yeşil Metropol Bursa proje kitabıyla çıkmıştı.

Kitapta…

Bursa’nın ulaşımdan imara kadar tüm sorunları tek tek ele alınırken, hem çözüm için düşünceler ortaya konuyor, hem de Bursa’nın gelişimi için yeni projeler öneriliyordu.

Üstelik…

Kağıt üzerinde kalacak, ya da laf olsun diye söylenmiş türden değil, ciddi incelemelere ve bilimsel araştırmalara dayalı öneriler açıklanmıştı.

O süreçte de yazdık, MHP’nin tanıttığı 2023 Yeşil Metropol Bursa proje önerileri kitabının her sayfasında Bursa için çok önemli konular vardı.

Gelin görün ki…

2009 seçiminden sonraki süreçte MHP bu kitabı ve önerileri pek anımsayamadı. O nedenle, son seçimde diğer partilerin adayları MHP’nin önerilerinden esinlendi ya da önerilen projeleri kopyalayıp açıkladı.

Bir bakıma, MHP’nin kitabı Bursa için yol haritası oldu.

Bilimsel araştırmaya dayalı o proje kitabı açıklandığında MHP İl Başkan Yardımcısı olan Tevfik Topçu bugün İl Başkanı ve yeni bir yerel seçimin hazırlık sürecini yönetiyor.

Parti teşkilatlarını 2019 yerel seçimleri startı ve hazırlıkları başlatmak üzere İznik’te kampa alan Topçu, bir yandan da 2009 kitabının daha gelişmişini hazırlamak için harekete geçti.

Bu konuda iddialı:

“2023 Yeşil Metropol Bursa kitabımızı yeniliyoruz. Projelerimizle, önerilerimizle Bursa’nın geleceğini ortaya koyan bir kitap hazırlayacağız.”

Şunu vurguladı:

“Üniversiteden akademisyen arkadaşlarımızla teknik arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Önceki kitabımızda yer alan proje önerilerimizi herkes aldı kullandı, ama bu kez biz bu projelerle Bursa’yı kazanmak istiyoruz.”

Şunu vurguladı:

“2009’daki çalışmamızın kötü kopyalarıyla kamuoyu önüne çıkıldığı için elbette mutsuzuz. Yine herkese ilham veren bir çalışma olacak, ama bu kez projelerimizi kaptırmayacağız.”

Hedefi de net bir şekilde koydu:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yerel yönetimlerdeki başarısızlığı, CHP’nin milletin değerleriyle örtüşmeyen siyaset anlayışı bize sorumluluk yüklüyor. O sorumluluğu almaya hazırız.”

 

MHP adayını 6 ay önce açıklayacak

 

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerin startını şimdiden veren MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, önemli bir kararı açıkladı:

“Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımızı seçimden 6 ay önce açıklayıp Bursa kamuoyuyla buluşturacağız.”

Erken adaylığın nedeni şu:

“Proje kitabımız için Ar-Ge çalışmalarına başladık. Seçime 6 ay kala adayımızı da açıklayıp projelerimizi herkese tek tek anlatacağız.”

 

Bahçeli’ye Bursa bilgisi verdi

 

​Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz… Bursa’da yaşayıp da Deniz Üzülmez kadar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM ve AK Parti Genel Merkezi’ne sık girip çıkabilen yoktur. Siyasetçi olmadığı halde bu çevrelerde Deniz Üzülmez kadar tanınan da yoktur.

Bursa’da yaptığı anketler nedeniyle Ar-Ge Deniz olarak tanınan Deniz Üzülmez hafta içinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de ziyaret etti ve anket çalışmalarıyla ilgili olarak Bahçeli’yi bilgilendirdi.

 

Su Kuşu’nun her yere uçmasını bekliyorduk, ama tümüyle durdu!

 

Bursa için önemli 2 çıkış noktasından birini vizyon kent oluştururken, diğerinde de İstanbul’un gölgesinden kurtulmak var.

Bu kapsamda…

Mudanya’dan Eminönü’ne çalışan BUDO deniz otobüsleriyle Haliç’ten Yunuseli Havaalanı’na uçan Su Kuşu uçakları ayrı bir değer katıyor.

Zaten, iki proje de bu nedenle kentin vizyonu kabul ediliyor.

O nedenle…

Gerek BUDO seferlerinde, gerek Su Kuşu uçaklarında hep yeni rotalar gündeme geldi. Örneğin BUDO yeni limanlardan davet alırken, Su Kuşu rotasını Çeşme-İstanbul uçuşlarına çevirdi.

Dahası…

Ankara’da Etimesgut Havaalanı’na inebilmek için THK ile görüşmelere başlandı, Ege ve Akdeniz hedeflendi, Balkanlara uçuş düşünüldü.

Tüm bunlar için de Yunuseli Havaalanı kullanımı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Ne var ki…

Büyükşehir Belediyesi basın bülteninde, daha da artmasını beklediğimiz Burulaş uçuşlarının durdurulduğunu okuyunca hüzünlendik.

Hele…

Böyle bir kararı, İnegöl Belediyesi’ne uçak kazandıran Alinur Aktaş’ın alması da tam bir ironi oldu. Umarız, zarar ettiği için Otobüs İşletmesi de kapatılmaz.

 

Günümüzdeki ‘kadına şiddet’ olaylarına karşı farkındalık çalıştayı

 

Gazete sayfalarında, televizyon ekranlarında, radyo bültenlerinde ya da internet portallarında kadına şiddet haberleri giderek artıyor.

İşte..

Rahatsız edici noktaya gelen bu toplumsal soruna farkındalık oluşturabilmek için Bursa Kadın Kuruluşları Birliği harekete geçti.

Projeyi de…

Kadının Statüsü Derneği’nde de birlikte çalıştıkları Gülsever Gönenç ve Deniz Güney ile birlikte ziyaretimize gelen Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Avukat İlknur Kutucu açıkladı:

“Dünya Kadına Şiddette Farkındalık Günü olan 25 Kasım’da biz de akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileriyle yapacağımız çalıştayla soruna dikkat çekmek istiyoruz.”

4 ayrı masada oluşturulacak katılımcılarla planlanan çalıştay, 25 Kasım günü Nilüfer Belediyesi Dernekler Bileşkesi’nde gerçekleştirilecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X