Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

MHP’de alternatifli hazırlık: Son karar karşı ittifaka göre

Hafta sonu Antalya’da MHP’nin il başkanları kampı vardı. Toplantıların hem açılışında, hem kapanışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 31 Mart’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmayıp Cumhur İttifakı’na destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Açıklama…

Siyaseten, üstelik seçime doğru hızla gidilen bir süreçte stratejik önem taşıyor.

Bununla birlikte…

1.-yazi-icin-mhp-il-baskani-cihangir-kalkanci-ve-genel-sekreter-ismet-buyukataman.jpgİttifak kapsamında Bursa Büyükşehir ya da bazı ilçelerin olup olmadığını yerel kamuoyu merak ediyor. O nedenle soruyu, Bursa’ya dönüşünde MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’ya sorduk.

Şu cevabı verdi:

“Genel Başkanımız konuşmalarında çerçeveyi çizdi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de kayıtsız şartsız AK Parti adaylarını destekliyoruz.”

Şunu da vurguladı:

“Her yerde Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun davranmaya kararlıyız.”

Ardından da…

MHP İl Başkanı olarak Bursa’daki stratejilerini açıkladı:

“Büyükşehir ve ilçelerin tümünde aday çıkaracak şekilde çalışmalarımızı ve seçim hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz.”

Aday isimlerini sorunca da şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Büyükşehir için üç başvuru var, üçü de parti içinden ve Bursa kamuoyunun tanıdığı isimler. Ancak isimlendirmek için acele etmiyoruz.”

Bunun anlamı da şu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçen hafta Ankara’da yaptıkları görüşmede üç ilde MHP’nin aday çıkarmaması yoluyla ittifak kararı almışlardı.

Bu ittifak çerçevesinin genişleme olasılığı var.

Çünkü…

Gözler CHP-İYİ Parti arasında başlayan, Saadet Partisi’ne de çağrı yapılan Millet İttifakı’nın yeniden oluşturulması arayışlarında.

İşte…

AK Parti ile MHP ittifakının çerçevesini bu Millet İttifakı’nın boyutu belli edecek. Millet İttifakı’nın uygulamasına göre bir karar verilecek.

Onun için…

MHP İl Başkanı Kalkancı bugünden partisinin aday adayı konuşmayı doğru bulmuyor. Hazırlıklarını ittifak olmazsa her yerde aday çıkaracak şekilde sürdürüyor. İttifak olursa da çerçevesine göre hareket edecek.

 

CHP’de ‘komisyon’ çalışmaya başladı

 

CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger komisyonun başkanı. Adıyaman Milletvekili Abdülrahman Tutdere, Adana Milletvekili Orhan Sümer ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de üyeleri.

Gerçi…

Bu sütunlarda dün Salı ya da Çarşamba geleceklerini yazmıştık, fakat CHP’nin Aday Belirleme Komisyonu pazartesi günü geldi, öğle saatlerinden akşama kadar hem aday adaylarıyla hem adayı belirlenen 9 ilçe dışındaki örgütlerle tek tek görüştü.

Şimdi Ankara’dan haber bekleniyor.

 

AK Parti’de 8 saatlik toplantı: Tek tek aday adayları konuşuldu

 

3.-yazi-icin-ak-parti-ilce-baskanlari-toplantisi.jpgToplantı… Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde saat 12.00 gibi başladı. Masada Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş vardı.

Yanı sıra…

Kayınpederi vefat eden Hakan Çavuşoğlu dışındaki 10 milletvekili yerlerini almışlardı.

Masanın başındaysa…

AK Parti Marmara Bölge Koordinatörü Mustafa Köse ile Bursa Koordinatörü olan Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı vardı.

Karşılarında da AK Parti’nin 17 ilçe başkanı oturuyordu.

2 koordinatör 8 saati aşan toplantıda her ilçedeki tüm aday adaylarını tek tek masaya yatırdı ve görüş aldı.

İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı milletvekilleri ve ilçe başkanları da aday adaylarıyla ilgili görüşlerini tek tek anlattılar. Her ilçenin değerlendirmesinin yaklaşık yarım saat sürdüğü toplantıda dosyalar açılıp incelendi, teşkilat görüşleriyle karşılaştırmalar yapıldı.

Böylece…

Genel Merkez ilçe teşkilatlarının görüşlerini ve beklentilerini almış oldu. İlçe belediye başkanlarınınsa hafta sonu açıklanmaları bekleniyor.

 

Kestel’de her kesimi birleştirdi: Hafızoğlu

 

4.-yazi-icin-fikri-hafizoglu.jpgKestel ilçe merkezinde yerliler, Doğu illerinden gelenler ve Erzurumlular nüfusu oluşturuyor. Göçmen Konutları’nın da ciddi potansiyeli var.

Tüm kesimleri bir araya getirecek model olarak herkesi bir araya getirebilecek bir aday adayı AK Parti’ye başvurdu: Diş Doktoru Fikri Hafızoğlu.

1989’da zorunlu göçle Bulgaristan’dan gelen, 2004’te CHP adayı olan, 1994’te ANAP’tan ve 2009’da AK Parti’den belediye meclisine seçilen, 2 dönem AK Parti ilçe yönetiminde yer alan Hafızoğlu 25 yıldır Kestel’de.

 

Tıp Fakültesi’nde tam 3.5 yıl 7 gün 24 saat çalıştı, nöbeti devretti

 

5.-yazi-icin-doc.-dr.-yakup-canitez.jpgDoç. Dr. Yakup Canıtez 3.5 yıl boyunca 7 gün 24 saat çalışma prensibiyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı.

Ulaşılabilir ve sorun çözme odaklı Başhekim oldu.

Bir yandan da…

Kent gündemini ihmal etmedi. Otoyol inşaatı proje aşamasındayken güzergah tartışmalarında Otoyol Platformu’nu kurup Bursa’nın gündemine taşıdı. İzmir Yolu trafiğiyle ilgili de adeta ihtisas yaptı ve çözüm önerileriyle yerel yönetime katkı sağladı.

Güler yüzlü, içten yönetim anlayışıyla Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 90 alanda iyileştirme sağladı. Bir anlamda, geçmiş yılların açığını biraz kurumsal ve kamusal, biraz da kendi sosyal ilişkileriyle kapattı.

İşte…

Böylesine özel bir görev adamı olan Doç. Dr. Yakup Canıtez akademik kariyerini tamamlamak amacıyla Başhekimlik görevini Prof. Dr. Levent Özdemir’e devretti.

Yakup Hoca bu süreçte Rektör Danışmanı olarak görev yapacak.

 

Çocukta 3 dalda uzman 24 kişiden biri

 

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi olarak 3.5 yıl hizmet verdikten sonra Rektör Danışmanı olarak Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı’na dönen Doç. Dr. Yakup Canıtez üç alanda uzmanlık sahibi bir doktor.

Hem çocuk hastalıkları, hem çocuk alerji, hem çocuk göğüs alanlarında uzman olan Doç. Dr. Canıtez çocukta 3 uzmanlığa sahip Türkiye’deki 24 kişiden biri.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X