Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

MHP’de imzalar 40’ı buldu, Oğan sürpriz ziyaret yaptı!

MHP’nin Bursa’da 51 delegesi var. Bu delegelerin 47’i il kongresinde seçildi. Diğer 4 delegeden 2’si milletvekili oldukları için, 1’i Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olduğu için, 1’i de Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olduğu için doğal delege konumunda.

İlginç olansa şu:

MHP İl Başkanı Yüksel Yılmaz kurultay delegesi değil.

Çünkü…

İl kongresi yapılırken, kendini kurultay delegesi yazmak yerine bir arkadaşını onore etmeyi tercih etti. Bu da, kongrenin kritik süreci göz önüne alındığında oy getirici bir hareket oldu.

Bu noktada…

9 ay önce yapılan kurultayın yenilenmesini isteyenlerin topladıkları imzalara milletvekilleriyle MYK ve MDK üyelerinin katılmaları beklenmiyor. O nedenle de, çalışmalar seçilmiş delegeler ağırlıklı olarak sürüyor.

Kulağımıza gelenlere göre…

MHP lideri devlet Bahçeli kurultay isteklerine karşı çok sert tavır takınsa da, tabanda ilk kez yönetim eleştiriliyor, delegeler de imza atmaktan çekinmiyor.

Nitekim…

Kulağımıza gelenlere göre, Bursa’dan toplanan imzalar dün itibarıyla 40’ı buldu ve çalışmalar sürüyor.

Yine…

Kulislerden öğrendiğimize göre, genel başkan adaylığı beklenenler ortak imza toplama çalışmasını sürdürüyorlar. Yani, her aday ayrı imza toplamıyor. Toplanan imzalarla olağanüstü kurultay için ortak başvuru yapılacak.

Onun için de…

Delege şu anda adaylar arasında açık tercih belli etmeye gerek duymadı.

Nitekim…

Önceki gün sürpriz bir ziyaretle Bursa’ya gelen Sinan Oğan’ın Kükürtlü’deki Vamtes salonunda yaptığı toplantıya delegelerin büyük bölümü katıldı.

Gidenler, “Neredeyse tüm delegeler buradaydı” diyorlar.

Toplantıda…

Ben buraya imzalarınızı almaya gelmedim, onları topladığınızda hangi arkadaşım olursa olsun gelip alırız. Ben buraya sizin sıkıntılarını dinlemeye geldim” diyen Oğan partinin yeni bir heyecana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bu arada…

Adaylık yolunda ilerleyen Meral Akşener’in de önümüzdeki hafta Bursa’ya gelip delegelerle toplantı yapması bekleniyor.

 

MHP Yıldırım’a söyleşi konuğu olduk

 

Hep tekrarlıyoruz… MHP’de en üretken teşkilat olan Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı etkinlik anlayışına yenilik getirdi ve Perşembe Söyleşileri düzenledi. İlk söyleşiye de bizi davet etti.

Subaşı’nın davetini, Başkan Yardımcısı Emin Seymen’in ısrarını kıramadık. MHP Yıldırım İlçe’ye gittiğimizdeyse şaşırdık. Çünkü, televizyonda 2 maç olmasına karşın parti dolu, ilgi de yüksekti.

Eski Milletvekili Necati Özensoy ve eşi Sermin Özensoy’un yanı sıra, eski Yıldırım ilçe başkanları Özcan Mertyürek ve Ahmet Koç ile Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi Cemil Aydın da oradaydılar.

2 saati aşan söyleşide Bursa ve Yıldırım’ı konuştuk.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan için sürpriz: Fahri Doktora!

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıl bitmeden gelip, kamuoyunda Timsah Arena olarak bilinen Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nu açmak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katılmak istediğini ilk olarak 6 Aralık Pazar günü bu sütunlarda yazdık.

Tarih olarak…

19 Aralık’ın önerildiğini, ancak Cumhurbaşkanı’nın başka bir programı nedeniyle de 20-21-22 Aralık tarihlerinden biri olacağını yazdık. Önceki gün de, yani perşembe günü de geliş tarihinin 21 Aralık olarak kesinleştiğini duyurduk.

Ayrıca…

Timsah Arena’nın açılışı sonrası Bursaspor ve milli takım şöhretleri arasında yapılacak maçta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Bursaspor formasıyla sahaya çıkıp 15 dakika oynayacağını duyurduk.

Gece de…

Erdoğan’ı katılımıyla BTSO ödül töreni yapılacak.

O yazıda…

21 Aralık günü Cumhurbaşkanı’nı taşıyan uçağın saat 15.00’te Yenişehir Havaalanı’na ineceğini duyurmuştuk. Programda dün değişiklik ve yeni bir ek oldu.

Buna göre…

Erdoğan 21 Aralık’ta helikopterle İstanbul’dan gelecek. Saat 14.00’te Uludağ Üniversitesi Kampusu’na inecek olan Cumhurbaşkanı’na burada fahri doktora unvanı verilecek. Cumhurbaşkanı da akademisyenlere konuşma yapacak.

Sonraki program ise değişmedi.

 

Ahmet Kılıç AK Parti MKYK’da

 

Ahmet Kılıç’ın AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı olduğu dönemden başlayan yükselişi sürüyor. Kılıç daha sonra Ankara’ya alındı ve Gençlik Kolları Genel Merkezi Teşkilat Başkanı oldu.

Son AK Parti kurultayındaysa MKYK birinci yedek üyesi seçildi.

Dün …

Ankara’dan aranan Ahmet Kılıç’a, Meclis Başkanvekili seçilen Ayşenur Bahçekapılı’nın yerine Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi olduğu bildirildi.

Böylece…

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten sonra Ahmet Kılıç da partinin karar organı MKYK’ya girdi.

 

CHP gençliği heyecanlı: Partiyi büyütme projeleri hazır

 

CHP’de ana kademede olduğu gibi gençlik kolları kongreleri de pazar günü sona eriyor. En son kongreyiyse Osmangazi Gençlik Kolu yapıyor.

Kongrede…

Kadının sesi ve gücü” adına aday olan Damla Acar ekibinden Barış Şam, Merve Kaya, Ercan Acar ve Işıkhan Kaya ile birlikte ziyaretimize geldi.

Gördük ki…

Damla Acar’ın arkasında adeta milli takım gibi bir ekip oluşmuş. CHP Osmangazi’nin sembolleşmiş Gençlik Kolu Başkanları olarak Sedat Akar, Kerim Tetik, Barış Şam, Uğur Tosun ve mevcut başkan Umut Mısır kongrede Acar’ı destekliyorlar.

O da…

Kongre sonrasına yönelik projelerini şöyle sıraladı:

Kimseyi ötekileştirip dışarıda bırakmayacağız. Birleşe birleşe partimizi büyütüp iktidara taşıyacağız.Her mahallede Gençlik Temsilciliği oluşturacağız. Kadınlarımızın, genç kızlarımızın siyasete daha fazla katılmalarını sağlayacağız.”

Kongre Ördekli Kültür Merkezi’nde pazar günü saat 17.00-19.00 arası yapılacak

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X