Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

MHP’de karar: 24 Eylül’de il kongresi, sonra 3 bin katılım!

Görevden alınan ya da teknik deyişle feshedilen ilçelerle, il yönetimi için fesih sonrası atama yapan MHP, yasa gereği kongre süreci yaşıyor.

Bu süreçte…

Genel Merkez ilçe kongrelerinin tek adaylı olmasını istendi, ama 4 ilçede iki adaylı kongreler oldu ve 3’ünü muhalif olarak adlandırılan ekipler kazandı.

Bunun üzerine…

Kongrede seçilen yönetimler Genel Merkez’in görüşlerinin aksine davranış sergiledikleri gerekçesiyle görevlerinden alınınca yeni bir sürece geçildi.

İşte…

Böyle bir süreçte, MHP’nin yenileyemediği 3 kongre kaldı. Dağ ilçelerinden Keles, Büyükorhan ve Harmancık’ta kongre hazırlıkları sürüyor.

Buna karşın…

MHP İl kongresinin daha fazla gecikmemesi için kalan 3 dağ ilçesi kongreleri beklenmeden yapılması kararı alındı.

Bunu da…

Sorumuz üzerine MHP İl Başkanı Tevfik Topçu şöyle dile getirdi:

“Kongresini henüz yapmayan 3 dağ ilçesi kaldı. Ancak bu ilçelerin toplam delege sayısı il kongresinin etkilemeyecek. O nedenle il kongremizi önce yapacağız. Önümüzdeki ay da bu 3 kongremizi tamamlayacağız.”

Tarihi de açıkladı:

“MHP İl kongresi 24 Eylül Pazar günü Merinos Atatürk Kongre Merkezi Orhangazi Salonu’nda toplanacak. Kongremize Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi de davet edeceğiz.”

Siyasi partilerde kongrelerle ilgili konusunda farklı bir işleyiş var. Yasa, çoğunluk sağlanamazsa kongrenin aynı gün yapılabilmesine izin veriyor.

Bu nedenle…

Kongre saati 10.00 olarak gözüküyor, çoğunluk sağlanamazsa ikinci kongre saat 14.00’te yapılacak. Gerçi yasa gereği böyle karar alındı, ama, MHP kongresi çoğunluk aranmaksızın saat 14.00’te başlayacak.

Bununla birlikte…

MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, kongrenin ardından kamuoyunun önüne çıkmak üzere daha büyük bir organizasyon hazırlığı yapıyor.

Söze…

“Son dönemde MHP’ye yönelik olumsuz algılar oluşturulmaya çalışılıyor” diye başlayıp şunu açıkladı:

“Kamuoyunda MHP’ye büyük teveccüh var Nitekim, kongremizden sonra en az 3 bin kişinin partimize katılacağı büyük bir tören hedefliyoruz.”

 

Topçu’dan Akşener yorumu

 

MHP İl Başkanı Tevfik Topçu sohbetimizde, Meral Akşener liderliğindeki siyasi hareketi şöyle değerlendirdi:

“Şunu biliyorum: Bu hareketin bizim tabanımızda karşılığı yok. Hatta, bizdeki değerlerini kaybetmeye başladığını söyleyebilirim.”

Bu gözleminin “milliyetçi siyaset yapmayacaklarını” söylemesinden sonra daha da güçlendiğini vurgulayıp şunu da ekledi:

“Estirilen hava ne olursa olsun, Kurban Bayramı’nda MHP tarihinin en kalabalık ve coşkulu bayramlaşmasını yaptık. Bu işaret çok önemli.”

MHP İl Başkanı “Turan” topraklarında

 

Ülkücü camia için Turan akımının doğduğu, Anadolu’dan önce Türklerin yaşadıkları Ortaasya topraklarının ayrı bir anlamı ve önemi var.

MHP İl Başkanı Tevfik Topçu da geçtiğimiz günlerde bir grup arkadaşıyla işte bu “Turan topraklarına” gitti.

Gezisi sırasında kıl çadırlarda konaklayıp yaylalarda soluklanan Topçu, sırf ülküleri nedeniyle Stalin döneminde toplu katliama uğrayan Türklerin mezarlarını ziyaret etti, Karahan Devleti’nin kurulup yönetildiği yerleri gezdi.

CHP’ye Karaca güvencesi: Delege seçimi demokratik olacak

 

Daha gençlik kollarında siyaset yaptığı günlerden tanırız, CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca çekirdekten yetişmiş siyasetçilerdendir.

10 Aralık’ta Merinos’ta yapılmasına karar verilen CHP Osmangazi İlçe Kongresi öncesi, pazar günü başlayacak delege seçimlerini konuşurken net bir güvence verdi:

“Her mahalleye sandık koyacağız. 1 üye olan köye bile sandık götürüp o 1 üyenin oy kullanmasını sağlayacağız. Delege seçimini şeffaf ve demokratik yapacağız.”

Delege seçimleri için Seçim Kurulu’ndan sandık ve kabin aldıklarını vurgulayıp, demokratik yöntemi örnekledi:

“Kendi mahallem Emek’te pazar günü yapılacak delege seçimi öncesinde, mahalle temsilcisi arkadaşımız mahalledeki üyeleri topladı. Kimlerin delege olması yönünde tek tek görüş aldı.”

Şunun altını çizdi:

“Emek’te bir çeşit önseçim yaptık. Bu yöntemi diğer mahallelere de öneriyoruz ve uygulamak istiyoruz.”

Düşüncesi şu:

“Parti üyelerinin en doğal hakkı seçmek ve seçilmek. Delege seçimi için üyenin önüne sandık götürerek bunu sağlayacağız. Çünkü sandığı üyeye götürmek yöneticilerin lütfu değil, görevi.”

Kriteri de açıkladı:

“Önümüzde Türkiye’nin kader seçimi var. Partiye emek veren, çalışacak ve zaman ayıracak arkadaşlar delege olmalı.”

Şunu da ekledi:

“Eğer parti içinde demokrasiyi sağlayamazsak, ülkeye demokrasiyi getiremeyiz.”

Karaca: Parti nereye isterse oraya adayım!

 

CHP kulislerinde Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca’nın il başkanı adayı olması bekleniyor. Karaca ziyarete geldiğinde buna açıklık getirdi:

“Adaylık konusunda şu an tüm seçenekler açık. Şuraya aday olacağım diyemem. Parti örgütüm nereye aday olmamı isterse, oraya aday olurum.”

Şunu özellikle vurguladı:

“Henüz verilmiş kararım yok. Arkadaşlarımla konuştuktan sonra karar vereceğim.”

Şunu da ekledi:

“Fakat Osmangazi ilçe başkanlığına adaylığım daha ağırlıklı gözüküyor.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X