Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

MHP’de yüksek gerilim: Bu gidiş kayyuma doğru

Aslında… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olağanüstü kurultay yoluyla değişim isteyenlere karşı tavrı hiç de sürpriz değil.

1 Kasım seçim gecesinden beri aynı ses tonuyla aynı tepkiyi veriyor:

Kurultay yok. Kurultay isteyenler 18 Mart 2018’i beklesinler.”

Buna…

Dün daha sert bir açıklama ekledi. Üstelik adaylık için yola çıkanlara yönelik ilk kez açık yorum yaptı.

Sinan Oğan için “İhraç edildi, partinin üyesi değil, davası Yargıtay’da devam ediyor” derken Meral Akşener için şaşırtıcı bir itiraz ortaya koydu:

Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirilme meselesidir. Bu da ne ona ne de bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın.”

Kuşku yok ki, bu yaklaşım kızgınlık işareti. Fakat, dün MHP kurultay delegelerinden bazılarıyla konuştuğumuzda çok farklı baktıklarını gördük.

Bir kere…

MHP’de Bursa’nın 47’si seçilmiş toplam 51 kurultay delegesi var. Doğal 4 delegeden 2’si halen milletvekili. 1’i Merkez Yönetim Kurulu, diğeri de Merkez Disiplin Kurulu üyesi.

Şunu da anımsatmak gerekiyor: 22 Şubat’ta yapılan il kongresinde MHP İl Başkanı Yüksel Yılmaz kendini kurultay delegesi yazmamıştı. O nedenle İl Başkanı kurultay delegesi değil.

Doğal delegelerin Genel Merkez’e bağlılıkları son derece doğal bir durum.

Ne var ki…

Seçilmiş delegelerin tamamı olmasa bile tamamına yakını gelişmelere çok farklı bakıyor. Dahası, değişim istiyorlar.

Tüzüğe göre…

1231 kurultay delegesi olan MHP’de olağanüstü kurultay toplamak için beşte bir imza gerekiyor, Yani 247 imza kurultayın toplanması için yeterli.

Buna karşın…

Konuştuğumuz kurultay delegesi son derece iddialıydı ve “Diğer illerdeki delege arkadaşlarla da görüşüyoruz, her yerde değişim isteği var. İmza sayısı 500’ü rahat bulur” dedi.

Bu noktada…

Bahçeli’nin kurultay toplamama kararını anımsattığımızdaysa şunu söyledi:

Devlet Beye elbette saygımız sonsuz. Ama değişim isteği giderek artıyor. Artık engelleyebilmesi mümkün değil.”

İmzaya rağmen kurultay toplanmazsa ne olacağını da söyledi:

Öyle bir şey olursa hukuki süreç başlar. Mahkeme partiye kayyum atar, kurultayı da kayyum toplar.”

Şunu da ekledi:

Gidişat kayyuma doğru… Öyle gözüküyor.”

 

CHP’de il başkanlığı için ilk aday: Prof. Dr. Hasan Ertürk

 

Seçim sonrası CHP’de başlatılan olağanüstü kurultay girişimleri yeterli imza toplanamadığı için sonuca ulaşamadı, ama olağan kurultay süreci devam ediyor.

Bu kapsamda…

2 hafta önce başlayan ilçe kongreleri bu pazar günü yapılacak Osmangazi ve Kestel kongreleriyle sona erecek. İl kongresi de 27 Aralık’ta yapılacak.

İl kongresine için öncelikle ilçe kongrelerinin tamamlanması, sonra da İl Başkanı Zafer Yıldız’ın aday olup olmama kararını vermesi beklenirken, adaylığını ilk açıklayan Prof. Dr. Hasan Ertürk oldu.

Aslında…

Hem CHP için, hem de Bursa siyaseti için Hasan Hoca hiç de yabancı değil.

Metin Çelik yönetiminde İl Başkan Yardımcılığı yaptı, geçen yıl yerel seçimde Nilüfer Aday Adayı oldu, ancak Mustafakemalpaşa İlçesi’nden belediye meclisine seçildi.

Bu göreviyle de Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi oldu. Aynı zamanda, Siyasi Dürüstlük Hareketi Derneği’nin kurucusu ve başkanı.

Üstelik…

Adaylığını 6 maddelik manifesto ile duyuran Prof. Dr. Hasan Ertürk iki noktaya özel vurgu yapıyor:

Bir…

Proje siyaseti yapacağız.”

İki…

Hedefimiz 2019 seçiminde CHP’yi Bursa’da birinci parti yapmak.”

 

AK Parti’de gençlik kurultayı ertelendi

 

AK Parti’de 6 Aralık Pazar günü yapılması planlanan Gençlik Kolları Kurultayı 20 Aralık’a ertelendi.

Abdurrahim Boynukalın’ın yeniden tek aday olacağı kurultayda seçilecek Gençlik Kolları Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na girecekler arasında Bursa’dan Nilüfer İlçe Gençlik Kolu Başkanı Gökhan Dinçer’in de yer alması bekleniyor.

 

Bursa’da başlayıp dünyada saygı bulan bir yaşam öyküsü

 

Gündeme… Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde önceki gün Vahap Munyar getirdi. Biz de oradan alıp dün sütunlarımıza taşıdık.

Amerika’da yaşayan ve reoloji adı verilen akışkan malzemeler bilimi alanında dünyanın en saygın ve etkili isimlerinden biri olan Prof. Dilhan Kalyon geliştirdiği çok özel katalizöre memleketi Bursa’nın adını verdi ve buluş nanobursa adıyla literatüre girdi.

İşte…

Bu bilgiyi aktarırken, Prof. Dilhan Kalyon’u tanımadığımızı, yaptığımız küçük araştırmada da tanıyana rastlayamadığımızı vurgulamıştık.

Bunun üzerine…

Çekirge’deki Kalyon Eczanesi’nin sahibi olan kardeşi Tevhide Boğazkesenli aradı.

Prof. Kalyon’u bizim sorduklarımız tanıyamadı, ama meğer Bursa’da çok geniş bir kesimin tanıdığı Mehmet Beysel’in damadıymış. Yani, Busiad’ın eski başkanı Celal Beysel’in kız kardeşiyle evliymiş.

Dahası…

Babaları Ahmet Refik Kalyon 8 yıl süreyle İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yapmış, Uludağ Üniversitesi’nin de kurucuları arasında yer almış.

Tevhide Boğazkesenli, kardeşi Dilhan Kalyon’un öyküsünü anlatırken küçük bir düzeltme de yaptı:

O zamanlar Amerikan Kolejleri Kayseri Talas ve Mersin Tarsus’taydı.

Tayin nedeniyle değil, babamız oralarda sınava girmesini sağladı.”

Şunu da ekledi:

Bursa’yı çok seviyor ve çocukluğunun geçtiği bu kente her yıl geliyor.”

 

Amputelerle Bursasporlu şöhretler arasında anlamlı maç!

 

Bu akşam… 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında organize edilen çok anlamlı bir futbol maçı var.

Mihraplı Parkı’ndaki sahada saat 19.00’da başlayacak maçta, engellilerden oluşan ve Ampute Ligi’nde oynayan Bursa Ampute Futbol Takımı ile aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bulunduğu Bursaspor’un şöhretler maç yapacaklar.

Ampute Ligi’nde düdük çalan Bursalı hakem Orhan Kaya’nın yöneteceği maçta Bursaspor şöhretleri Sedat Özden, Sinan Bür, Kemal Batmaz, Beyhan Çalışkan, Bahtiyar Yorulmaz, Mümin Kaşmer, Okan Yılmaz, Sedat Özbağ, Dr. Recai Özdemir, Erdinç Kayan, Selim Özer, Nevzat Dinçbudak, Eser Kardeşler sahaya çıkacaklar.

Ayrıca…

Başkan Altepe’nin yanı sıra Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile Büyükşehir Belediyespor yöneticileri İlhan Satık ve Cemal Vardar da sahada olacaklar.

Maçı engelli milletvekili Bennur Karaburun da izleyecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X