Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

MHP’nin kararı: 47 delegeden 41+3’ü pazar günü Ankara’da

Çağrıyı… Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından onaylanan kararıyla görevlendirilen Çağrı Heyeti yaptı.

Buna göre…

MHP’nin olağanüstü tüzük kurultayı 19 Haziran 2016 Pazar günü Ankara’daki Anadolu Oteli’nde toplanacak. Kurultayda öncelikle tüzük değişikliği yapılacak ve olağanüstü kurultaylarda seçim yapılamayacağı maddesi değiştirilecek.

Sonra da seçimli kurultay için ikinci aşamaya geçilecek.

Ne var ki…

10 Temmuz’da seçimli kurultay kararı alan MHP Genel Merkezi, pazar günü Çağrı Heyeti’nin davetiyle yapılacak kurultayı korsan ilan etti ve katılmama kararı aldı.

Delegelere de katılmamaları çağrısı yapılırken ısrarcı olanlar için disiplin mekanizması anımsatıldı.

Bu noktada…

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman cumartesi günü bu sütunlarda yayınladığımız söyleşide, “Kurultayı Genel Başkan, yoksa Teşkilat Başkanı, yoksa Genel Başkan’ın görevlendireceği Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden biri açar. Biz olmayacağımıza göre o kurultay nasıl açılacak?” dedi ve ekledi:

Çağrı Heyeti’nin görevi salonu tutup çağrıyı yapmakla sınırlı, görevleri kapıda biter.”

Kulislerde…

Hafta sonu, illerdeki MHP üst kurul delegelerine Ankara’dan telefonlar geldiği ve “toplantıya katılmamalarının” istendiği konuşuluyor.

Buna karşın…

Pazar günü mahkeme kararı gereği Çağrı Heyeti davetiyle Ankara’da toplanıp kurultayı yapmak üzere hazırlıklarını sürdürenler ise kongrenin açılışı konusunda farklı düşünüyorlar.

Onlar da…

Çağrı Heyeti kongreye daveti yaptıktan sonra toplantıyı açar. Divan Heyeti oluştuktan sonra da Çağrı Heyeti’nin görevi biter” diyorlar.

Dahası…

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararında da bunun bu şekilde açık açık anlatıldığını söyleyip “Kongrenin başlayabilmesi için sorun yok” diyorlar.

İşte…

Böyle bir süreçte üst kurul delegelerinin kararı önemli hale geldi. Pazar günü Ankara’ya gidecekler mi, yoksa Genel Merkez’i mi dinleyecekler?

MHP’nin Bursa’da seçilmiş 47 delegesi var. Bu rakam, 4 doğal delege ile 51’e ulaşıyor. Doğal delegelerden 2’si milletvekili. Merkez Yönetim Kurulu’nda 1, Merkez Disiplin Kurulu’nda da 1 doğal delege var.

Kulağımıza gelenlere göre, 47 seçilmiş delegeden 41’i pazar günü Ankara’ya gideceğini teyid etti. 3 delege ise son gelişmeleri izliyor.

Yani…

Pazar günü Ankara’da Bursa’dan 41 ile 44 arasında bir delege katılımı olacak. 47’de 41 de olsa iyi bir katılım olduğunu söylemek gerek.

Bu da tabanın kararlılığını gösteriyor.

 

31 il başkanı: 19 Haziran dönüm noktası


 

MHP’nin son seçilmiş il başkanları olarak 31 il başkanı Bursa’da görevden alınan Yüksel Yılmaz’ın öncülüğünde dün Ankara’da toplandı.

Toplantı bildirisini de Yüksel Yılmaz okudu.

19 Haziran kurultayına katılmama çağrılarına karşı “Biz orada olacağız” denilen 31 il başkanı ortak bildirisinde, 19 Haziran’ın yalnızca MHP için değil, Türk siyaseti için de dönüm noktası olduğu vurgulandı.

Teşkilat fesihlerine de değinilen bildiride “Ülkücü iradeyle inatlaşmaktan ve bilek güreşi yapmaktan vazgeçilmesi” çağırısı yapılırken, “MHP’de kardeşlik hukukunu yeniden tesis edeceğiz” denildi.

 

Üsküp’e tanıdık yeni Büyükelçi: Tülin Erkal Kara

 

Dışişleri Bakanlığı’nca geçen hafta ilki yayınlanan Büyükelçiler Kararnamesi’nin ikincisi de dün çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnamede Bursalılar açısından sürpriz bir isim de var: Tülin Erkal Kara.

Kararnamede Dışişleri dışında atanan iki kişiden biri olan Tülin Erkal Kara siyasetten geliyor. AK Parti’de önce Orhangazi İlçe Kadın Kolu Kurucu Başkanı olarak görev yaptı, Candemir Çelik’ten sonra da İl Kadın Kolları Başkanlığı’nı üstlendi.

2011-2015 dönemindeyse AK Parti Bursa Milletvekili olarak görev yaptı. Bu süreçte Avrupa Parlamentosu’ndaki çalışmalarıyla dikkat çekti. Özellikle Türkiye aleyhine bazı kararları önceden görüp engellenmesini sağladı.

Haberi duyunca arayıp “Şaşırdığımızı” kendisine de söyledik. Kara ise son derece sakin ve sorumluluğunu bilen bir diplomat olarak şunu söyledi:

Bölgeyi milletvekili olduğum dönemden iyi biliyorum. En önemlisi Bursa ile çok fazla benzerlikleri ve bağı var. Belediyelerimizin Üsküp’te hizmetleri var. Elimden gelenin en iyisini yapıp koordinasyonu sağlayacağım ve ülkem adına hizmet vereceğim.”

Ardından…

Üsküp Bursa’ya uzak değil, Bursa’daki tüm dostları oraya bekliyorum” diye de ekledi.

Kara, iki aylık bir eğitimin ardından Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi olarak göreve başlayacak.

 

Demirel’i yıldönümünde anıtmezarda anacaklar

 

Hiç kuşku yok ki… Süleyman Demirel siyasetçi ve devlet adamı olarak Türkiye’nin bir dönemine damgasını vurdu, 40 yılı aşkın süre bu ülkeye ve millete hizmet etti.

Kendi deyimiyle 6 kez gittiği Başbakanlığa 7. kez döndü, darbeler ve muhtıralar gördü.

12 Eylül’de siyaseten yasaklandı, ama dönüşünde önce Başbakan, sonra da Cumhurbaşkanı oldu. Özellikle cumhurbaşkanlığı dönemi kritik bir sürece rastladı, Demirel de deneyimiyle topluma güven verdi.

Geçen yıl 91 yaşında vefat etti.

17 Haziran Cuma günü, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ölümünün birinci yıldönümünde Isparta’da, doğdu yer İslamköy’de adına yaptırılan Anıtmezar’da devlet töreniyle anılacak.

Bu törenin yanı sıra, Bursa’daki yol arkadaşları da ölüm yıldönümünde Demirel’i unutmadılar.

Hatta…

Tören içinde bir de mevlit organize ettiler. İşte o mevlit için Hüseyin Çiftliklioğlu, İdris Sevinç, Nuri Karaca, Işık Uğurtuğ, Abdullah Biçen’in cuma günü Isparta İslamköy’e gidecekler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X