Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Milletvekili Aydın: Gemlik’i taşımak sözü yanlış olur!

Gündemde Gemlik var… Üstelik yalnızca Bursa’nın değil, yaygın medya ilgi gösterdiği için Türkiye’nin gündeminde de Gemlik yer alıyor.

İstanbul merkezli gazeteler Gemlik’in taşınacağı haberlerini her gün tam sayfa yayınlanmaya, televizyonlar Gemlik’ten canlı yayınlara devam ediyorlar.

Tüm bunlardan…

Gemlik için verilen kararın Türkiye için örnek olacağını anlıyoruz.

Yani..

Gemlik kararının emsal olacağı ve deprem riski taşıyan başka kentlerle ilgili de benzer uygulamalar yapılacağı anlaşılıyor. İzlenimimiz bu.

Konu…

1.-yazi-icin-bursa-milletvekilleri-ismail-aydin-ve-zekeriya-birkan.jpgAK Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan’ın birlikte yaptıkları ziyaret sırasındaki sohbetimizin de ana gündemiydi.

Öncelikle de…

Orman özelliği olmadığı halde ormanlık alan kabul edilen Manastır-Cihatlı arasındaki bölge için 2 dönemdir emek harcayan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’a kafa karışıklığına yol açan farklı açıklamaları anımsatıp işin aslını sorduk.

O da…

“Bu konuyu Gemlik’i taşıma diye anlamak yanlış olur” diye söze başladı. Sonra “Problem şu” deyip anlattı:

“Gemlik’te 10 bine yakın binanın yenilenmesi gerekiyor. Çünkü Gemlik’te depreme dirençli olmayan yapı stoğu var. Kumla ve diğer yerler de böyle.”

Şunu vurguladı:

“Bunları kentsel dönüşümle yerinde çözmek mümkün değil. Çünkü sorun imar verebilirseniz çözülür. Oysa Gemlik’te bu şans yok.”

Örnek verdi:

“Düşünün şimdi… Orada 5 ya da 7 katlı bina var, ama siz 2 kat imar verebiliyorsunuz. Nasıl olacak bu iş? Bu nedenle çözümsüzlük yaşanıyor.”

Önemsediği nokta şu:

“Gemlik yaşayan bir şehir. Birden taşınması diye bir şey yok. Eğer böyle anlaşılırsa Gemlik’te hayat durur. Ruhsat alıp başlayan inşaatlar da var.”

Ardından…

“Kısa vadede çözüm, Manastır-Cihatlı arasındaki arazide yeni konutların yapımına bir an önce başlamak. Milletvekilleri olarak sürecin hızlı işlemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi ve uzun vadeli yapılması gerekenlere dikkat çekti:

“Sonra uzun vadeli olarak Gemlik’i yeniden planlamalıyız. Herkes görüşünü, düşüncesini, önerisi söyler ve ortak akılla uzlaşma sağlanır.”

 

Aydın’dan güvence: Zeytinlik yok

 

Pazar günü yayınlanan kanun hükmünde kararname ile Yeni Gemlik’in önü açılırken, orman vasfını yitirdiği halde orman gözüken yerler tanımı yapıldı.

Fakat…

Gemlik kamuoyu başta olmak üzere, Bursa’da da, bu kararla zeytinliklerin yok edileceği kaygısı ortaya çıktı.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın bu konuda şunu söyledi:

“Arazi makilik ve çalılık. Orman yok. Hele zeytinlik hiç yok. Kararname zeytinlikleri kapsamıyor. Çünkü zeytinliklerin özel bir durumu var.”

 

Sürecin sonunda “takas” var!

 

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aldın süreçle ilgili olarak da bilgi verdi:

“Orman Bakanlığı heyeti gelip araziyi tespit edecek. Bu arazi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilirken, aynı miktarda bir arazi de ormana dönüştürülmesi için Orman Bakanlığı’na devredilecek.”

Şunu ekledi:

“Devirler bittikten sonra Şehircilik Bakanlığı, Gemlik Belediyesi ve TOKİ oturup bir planlama yapacak.”

Şunu da ekledi:

“Hızlandırılması için her şeyi yapacağımız sürecin sonunda takas olur. Çözüm böyle gözüküyor.”

 

Zekeriya Birkan: En ağır dönem geçildi, büyüme devam eder

 

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ile İsmail Aydın’ın iki iyi arkadaş oldukları, pek çok yere de birlikte gittikleri bilinir.

Nitekim…

Ziyaretimize de birlikte geldiler. İsmail Aydın’la 2012’den bu yana takip ettiği ve Ankara gündemine taşıdığı Yeni Gemlik konusunu konuşurken, Zekeriya Birkan’a önümüzdeki yılın falını sorduk.

Birkan önce şu tespiti yaptı:

“2017’de Türkiye’nin ekonomik anlamda en ağır dönemlerinden birini yaşadık. Buna rağmen büyümede dünya lideri olduk. Bunu kimse küçümsememeli.”

Ardından…

Yeni yılla birlikte Türkiye’nin geleceğini yorumladı:

“Görünen şu: Yaşanan ağır sıkıntılar, daha açık söylemek gerekirse en ağır dönem geride kaldı. Göstergeler büyüme rakamlarının artarak devam edeceğini gösteriyor.”

Beklentisi şu:

“Kimse moralini bozmasın. Türkiye için her açıdan çok güzel bir yıl ve gelecek gözüküyor.”

 

Bursa dışına ‘marka’ olmuş halkla ilişkiler ödülü gönderiyorlar

 

5.-yazi-icin-bursa-halkla-iliskiler-dernegi-bhid-baskani-mustafa-sonmezay-ve-yonetimi.jpgKurulalı 25 yıl oldu… Bursa Halkla İlişkiler Derneği 6 yıldan beri verdiği Halkla İlişkiler Çalışmaları Ödülleri’ni HİÇ kısaltmasıyla markalaştırdı.

Dahası…

Türkiye’de ödül veren 2 Halkla İlişkiler Derneği’nden biri olmanın yanında, yarışmasını tüm Türkiye’ye açarak Bursa dışına marka olmuş ödül gönderen dernek haline geldi.

Üstelik…

HİÇ adıyla düzenlenen yarışmaya katılım her geçen yıl daha da artıyor, Türkiye’nin her yerinden yarışma projeleri geliyor.

Bu yıl 6. düzenlenen HİÇ Ödülleri’nde başvuruların başladığının açıklandığı toplantıda BHİD Başkanı Mustafa Sönmezay ve yönetim kurulundaki arkadaşlarını izlerken şunu düşündük:

Gencecik, pırıl pırıl bir ekip. El ele, omuz omuza verip mesleklerinde Bursa’yı lider düzeye getiriyorlar.

İnsan tanıdığı ve gelişimlerini bildiği gençlerin başarılarını görünce mutlu oluyor. Ne mutlu BHİD’lilere.

 

Yılbaşı sabahı Ulucami ve Şehreküstü buluşması

 

Yıllardır… Yılbaşı gecesi sabahı Ulucami sabah namazında dolar taşar. Öyle ki, geçen yıl sabah namazına gelenlerin araçlarından Atatürk Caddesi trafiği kapandı.

Bu geleneğin yanında geçen yıl Şehreküstü Camii’nde de gençler sabah namazı için buluştu.

Şehreküstü Camii İmamı Lütfi Taşçcı, bu yılbaşı sabahı da kendini genç hissedenleri sabah namazı için Şehreküstü Camii’ne beklediğini duyurdu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X