Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Mudanya Çevre Yolu onaylandı, en farklı proje Görükle Kavşağı!

Köşe Yazısını Dinle

1977’de… Artık kent trafiğini sırtlayan Kestel-Görükle ekspres yol yapıldı. 1982’de Mudanya Yolu bugünkü güzergahıyla açıldı. 1993’te Yalova Yolu tamamı duble yol oldu. 1993-1995 arası Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve Gökdere Bulvarı kazanıldı. 2005’te Çevre Yolu, 2 yıl önce de otoyolu açıldı.

8 yıl önce Uludağ ve Mudanya yolları genişletilirken, son yıllarda Bursa adeta bitmeyen yol projeleri merkezi gibi oldu.

İşte…

Karayolları bu algıyı değiştirmek ve Bursa ulaşımını kolaylaştırmak için yeni yol projeleriyle adeta yol harekatı başlattı. Öncelikli olarak da 2 proje seçildi.

Biri…

16. yılına giren Yenişehir-Bilecik Yolu’nun önümüzdeki yıl bu zamanlar bitirilmesi için Karayolları irade koydu.

Yanı sıra…

Dağ Yolu’nun tamamlanması öncelikli projelerin ilk sırasında. Bu amaçla, tünelde 24 saat çalışılırken, yakında viyadük inşaatının başlaması planlandı.

Ayrıca…

Devam eden yol projelerinden Gemlik-Kurşunlu-Güzelyalı-Burgaz-Mudanya Sahil Yolu’nun Engürücük Kavşağı-TOGG bölümü tamamlandı. 29 Ekim’de fabrika ile birlikte açılışı yapılacak. Kurşunlu yamaçlarından geçen bölüm de hemen hemen tamamlandı.

Fakat…

Güzelyalı-Burgaz bağlantısında kafa karışıklığı hissediliyor.

Planlandığında…

Yolun Güzelyalı içinden Bursa-Mudanya Yolu’na bağlanması düşünülmüştü. Fakat trafik oluşturacağı için, Altıntaş’tan sonra, Güzelyalı’ya girmeden güneye yönelip Teperderbent’e bağlanması benimsendi.

Kulağımıza gelenlere göre, Karayolları şu sıralar yeniden güzergah çalışıyor.

Sevindirici gelişme şu…

17.5 kilometrelik Mudanya Çevre Yolu projesini Karayolları Genel Müdürlüğü onayladı. Muhtemelen önümüzdeki yılın programında olacak.

Bir de…

Görükle Kavşağı var. Proje hem Çalı-Kayapa-Hasanağa bölgesini, hem Görükle’yi rahatlatacak. Bursa’nın en farklı kavşağı olacak proje kent içi trafiği için çok önemli.

Hatta…

Bursa Uludağ Üniversitesi arazilerini de ilgilendirdiği için, Karayolları ile Üniversite yönetimi arasında pürüzleri giderme toplantısı yapıldı.

 

Ulaşım projeleri İMO’nun takibinde

Gerçi… Haber sayfalarında ayrıntısını okuyacaksınız, ama önemsediğimiz bir ziyaret gerçekleşti.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar yönetiminden Emrah Mutlu, Reyhan Loyan Dalkılıç’ın yanı sıra Danışma kurulu üyesi Mustafa Özçelik ve Ulaşım Komisyonu Başkanı M. Tözün Bingöl’le birlikte Karayolları 14. Bölge Müdürü Umut Akyazı’yı ziyaret etti.

Hem karşılıklı fikir alışverişi, hem proje takibi açısından bu ziyaret önemli.

 

Karacabey haklı: Hızlı trende 2 istasyon da yolcu ve yük istasyonu olmalı

20 gün önceydi… Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan hızlı trenin güzergahıyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’le görüştü, bazı konular çözüme kavuşturuldu.

Bu kez…

Özkan yüklenici firmayla bir araya geldi ve “Osmaneli-Yenişehir-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren çalışmalarının Karacabey bölgesinde de başlayacağını” duyurduk.

Aradığımızda önce şu bilgiyi aktardı:

“Hürriyet Mahallemizde yapılacak istasyon için şantiye kuruluyor. Kamulaştırmalar ise acele kamulaştırma yöntemiyle hızlı şekilde yapılacak.”

İsteği şu:

“Hızlı trenin, Karacabey’de iki istasyonu var. Hürriyet Mahallesi’ndeki istasyon hem yolcu, hem yük için kullanılacak. Taşlık mahallemizdeki istasyon yalnızca yolcu için planlanmış. İkisi de yolcu ve yük istasyonu olmalı.”

Biz de destekliyoruz.

 

AK Parti belediye yatırımlarını gözden geçirdi

AK Parti’nin… Başından beri uyguladığı bir sistem var. Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, belirli dönemlerde belediyelerin projelerini ve devam eden yatırımlarını gözden geçiriyor.

Şu sıralar…

Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Zenbilci bu çalışma için geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Başkanı Davut Gürkan’ın da katıldıkları toplantıda projelerin ayrıntılı sunumu yapıldı.

 

Dijital ortamlara sivim toplum güvencesi geliyor: Bilgi Güvenliği Derneği

Günümüzde… Dijitalleşmenin günlük yaşam içindeki hareketleri de içine alan hızlı gelişimi, doğal olarak bazı sorunları da beraberinde getiriyor.

Üstelik…

Dijital ortamlardaki bilgi güvenliği yalnızca kişisel güvenlik sorunu olarak kalmıyor, ülke için tehdit haline de dönüşüyor.Bu da, uluslararası alanda ülke güvenliğini tehdit eden siber saldırılar yoluyla gerçekleşiyor.

İşte…

Bu gibi olumsuzluklara karşı bilinçlendirip mücadele etmek amacıyla yeni bir sivil toplum örgütü kuruldu: Bilgi Güvenliği Derneği.

Genel merkezi Ankara’da olan ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayesinde kurulan derneğin genel başkanlığını Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel yapıyor.

Dernek…

Eskişehir’den sonra Bursa’da da örgütlenmek için adım attı ve meslektaşımız Hüseyin Yavuz’u Bursa Temsilcisi atadı.

 

Erzurum Oltu’da Bursa buluşması

Fotoğrafta… Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Muradiye Camii İmamı Lütfi Taşçı ve oğlu Av. Abdülkadir Taşçı var.

Bursa’nın tanıdığı bu isimler, memleketleri olan Erzurum’un Oltu ilçesindeki Osman Altaş’ın köy evine cağ kebap konuğu oldular.

Buluşmaları da; Bursa’dan 1.372 kilometre uzakta gerçekleşti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X