Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Mudanya Kavşağı’nda hedef: 1 ayda ana yol, 2 ayda kavşak

Bursa trafiği içinde tıkanma noktasıydı. Ayrıca U dönüşü yapılamayan kavşak olarak belki de en özel projeye sahipti.

Sonunda…

Hem Bursa’nın bugünündeki trafik yoğunluğunu karşılayabilmesi, hem stadyumun bağlantı yollarıyla entegre olabilmesi için yeniden planlandı ve inşaatına da başlandı.

Ancak…

Mudanya Kavşağı’nda köprülerin ramazan ayı içinde yıkımına başlanması, özellikle iftar saati yaklaşırken yaşanan trafik sıkışıklığını trafik kâbusuna dönüştürdü. gideceği yere zamanında ulaşamayanlar tepki gösterdi.

Dün ise…

Yine Mudanya Kavşağı merkezli trafik sorunu adeta Bursa’nın batısını tümüyle sardı.

Özellikle de…

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın çıkış saati, pek çok yerde trafik kâbusuna dönüştü. Okul çevrelerinde yaşanan yoğunluk, ana arterlerde tıkanmaya yol açtı.

Bu tablo…

Mudanya Kavşağı’ndaki çalışmalar hem Mudanya ve İzmir yönlerinden kent merkezine gelişi, hem de Bursa kent merkezinden Mudanya ve İzmir yollarına gidiş gerçekten geçit vermez hale getirdi.

Sıkıntıyı…

Mudanya Yolu’ndan gelip Carrefour Kavşağı’ndan dönerek ana yola çıkmak durumunda olan araç sürücüleri daha fazla yaşadılar. O noktada sıkışıp kalan pek çok dosttan “Kavşak çalışmaları bayramdan sonra başlayamaz mıydı?” diye soran telefonlar geldi.

Hatta…

Çalışmanın “bayrama kadar hemen durdurulmasını” isteyenler var.

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor: Köprülerin yıkımı tamamlandı. O nedenle çalışmaların durmasının artık kimseye yararı yok.

İkincisi…

Projeye başlayabilmek için okulların kapanması beklendi, tüm planlama buna göre yapıldı. Eğer erteleme olursa, bu kez okulların açılışına yetişemeyecek ve o zaman da daha başka sorunlar çıkacak.

O bakımdan…

Bir yandan inşaatın başlamasıyla ortaya çıkan sorunlara basit çözümler geliştirilirken, diğer yandan inşaat süresini öne çekebilme çalışması yapılıyor.

Örneğin…

Mudanya ve İzmir yönlerinde birer şerit arttırılması ve ek şeritlerle trafiğin hızlandırılıp yolun rahatlatılması planlandı.

Ayrıca…

Büyükşehir Belediyesi kavşak taşıyıcı ayaklarının 1 ayda tamamlanmasını hedefliyor. Ayaklar yerine konunca ana yol açılacak ve böylece ana güzergah rahatlayacak.

Ayakların bitmesinden sonraki imalatlar prefabrik olduğu için çalışmaların daha hızlı ilerlemesi bekleniyor..

Onun için de…

Kavşağın 2 ayda ulaşıma açılması hedefleniyor. Lupların da devreye girmesi ve kavşağın tamamen bitmesi ise eylül ayı başına yetişecek.

 

İrgil’den madenciye sert uyarı: Ketenli’ye hiç gelmeyin

 

Başınızı kaldırıp baktığınızda, elinizi uzattığınızda zirveye dokunacağınız hissi veriyor. Karla kaplı Uludağ’ın zirvesinin tam altında, en eski çam ormanıyla çevrili ve Bursa’ya içme suyu sağlayan Doğancı Barajı için yedek su tutan Nilüfer Barajı’nın da tam tepesinde bir yayla var: Ketenli Yaylası.

Bu yaylayı…

Soğukpınar ve Karaıslah köyleri birlikte kullanıyorlar. Ne var ki, Enerji Bakanlığı, özelleştirilen Eti Bakır şirketine Ketenli Yaylası’nda volfram aramak ve çıkarmak üzere ruhsat verdi.

Yapılan yazışmaları ve süreci 4 Haziran 2016 günü bu sütunlarda aktardık. Maden izni verilirse ortaya çıkabilecek tehlikelere de Gümçed Etik Kurulu dikkat çekti.

İşte…

Bu sorunu CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Sonra da şunu söyledi:

Bu ülkede maden çıkarılmasın diye bir şey yok, maden sorunu da yok. Sorun şu: Madenciye bir yeri verdiğinizde bütün alanı kendinin görüp işgal ediyor”

Şunu ekledi:

Bir de kolay madencilik yapıyorlar, yani açık madenciliği tercih ediyorlar. Açık madencilikte riskler ve maliyetler düşüyor.”

Ardından…

Herkes duysun” dedi ve Ketenli’de volfram arayıp çıkarmak isteyen maden şirketine doğrudan seslendi:

Hiç buralara gelmeyin. Hiç Uludağ’a ve Ketenli Yaylası’na yaklaşmayın. Orası ne Cerattepe’ye ne de başka bir yere benzer. Cerattepe’ye girilemedi, Uludağ ve Soğukpınar’a da kimse giremeyecek.”

Şunun da altını çizdi:

Bizim bir tek Uludağ’ımız var. Ekolojik dengeyi koruyor. Ayrıca Doğancı Barajı’nın suyunu karşılıyor. Burası Bursa için çok önemli. Sakın gelmeyin.”

 

Ketenli’ye sahip çıkma çağrısı

 

Ketenli Yaylası’na volfram arayıp çıkarma izni verilmesini TBMM gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, girişimini anlatırken “Sizin yazılarınızdan okudum ve harekete geçtim” dedi.

Uludağ’a kayak yapmak için hiç çıkmadığını, fakat her yıl haziran ayının ilk haftası Soğukpınar’a gidip Ketenli Yaylası’na çıktığını anlatan İrgil, buradaki yürüyüş yollarına hayran olduğunu, köylülerle konuştuğunu, rahmetli Ahmet Hamdi Gökbayrak’ın da elini öptüğünü söyledi.

Sonra da Bursa’ya seslendi:

Böyle özel bir yer dünyada yok. Duyanlar duymayanlara anlatsınlar, Ketenli Yaylası’na Bursa sahip çıkmak zorunda.”

 

Bursalı Kübra Akman, voleybol milli takımının yıldızı!

 

Daha iki gün önce babası geldi ziyaretimize… Zafer Akman geçmişte gazetecilik yaptı, Bursa Marmara gazetesinde haber kovaladı. Şimdi Kick Boks İl Temsilcisi olarak kendini spora adadı.

Geldiğinde…

Bursa’dan milli takıma 4 kick boksçu verdiğimizi, 6 Türkiye Şampiyonu çıkardığımızı anlatırken gururluydu.

Fakat…

Onun daha da gururlanmasını sağlayan biri var: Kızı Kübra Akman.

1994 İznik doğumlu olan Kübra 1.98 boyunda. 2008-2012 yılları arasında Nilüfer Belediyespor’da oynarken yıldızı parladı. Defalarca genç milli takımlarda oynadı.

2012’de transfer olduğu Vakıfbank’ta Dünya Kulüpler Şampiyonluğu yaşadı, Avrupa Şampiyonlar Ligi ikinciliği heyecanını tattı. Genç Milli Takım’la iki defa dünya şampiyonluğu, 2 defa da Avrupa şampiyonluğu gördü.

2014’te Voleybol Avrupa Ligi’nde en değerli oyuncu seçildi.

İki gündür Ankara ayağında maçlar oynanan Dünya Grand Prix turnuvasındaki Kadın Voleybol Milli Takımımızda voleyboluyla devleşiyor.

Nitekim…

Brezilya maçından sonra, dün de Ankara’da oynanan İtalya maçının tartışmasız yıldızıydı. Smaç vurdu, blok yaptı. Kübra sayıları aldıkça bizler de burada heyecanlandık. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X