Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Mudanya Yolu’nda kazı başladı, bayram sonrası Geçit kazılacak!

Köşe Yazısını Dinle

İlk planlamaya göre… Şehir Hastanesi Metrosu kazı çalışmaları Mudanya Yolu’nda 1 Ekim 2021 günü başlayacaktı. Büyükşehir Belediyesi gerekli düzenlemeyi yapıp ana yolu servis yoluna almış, Geçit’te alternatif geçiş güzergahı oluşturmuştu.

Fakat…

Metro ihalesi, 28 Nisan 2021’deki Danıştay kararından sonra, bu kez İdare Mahkemesi tarafından ikinci kez iptal edilince her şey durdu.

Gerçi…

Davayı açan firmalar daha sonra başvurularını geri çekince projenin önü açıldı, ama çalışmaların da hızı kesildi.

Derken…

Projeyi üstlenen Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından proje değişikliği için çalışma başlatıldığını 6 Nisan günü duyurduk.

Buna göre…

Geçit bölgesinde yeraltında yoğun altyapı bulunduğu, Özdilek-Özhan önünden yeraltı deresi geçtiği, bunların deplasesinin zaman alacağı gerekçesiyle Ankara aldığı kararla metroyu Geçit’te yeraltından yerüstüne çıkarmayı planladı.

19 Nisan günü de…

Bursaray’ı Balat’ta hızlı trenle buluşturup Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak projede Emek’teki son istasyondan Geçit girişindeki istasyona kadar yerüstünden gidileceğini, istasyondan 200 metre sonra hattın yeraltına ineceğini ve Şehir Hastanesi’ne kadar yeraltından gideceğini duyurduk.

Mayıs ayı başında da, servis yoluna alınan Mudanya Yolu’nun proje değişikliği nedeniyle yeniden eski haline döneceği bilgisini aktardık.

İşte…

Beklenen o çalışmalar dün sabah başladı.

Önce…

Geçit’ten Bursa’ya gidiş yönü eski haline getirilip kendi yoluna alınırken bir süredir çalışma alanı olarak yolun aktarıldığı orta bölge boşaltıldı. Geçit’e gidiş yönünde de otoyol viyadüğünün altından geçişi kolaylaştırmak için yeşil alanda genişletme çalışması yapıldı.

Edindiğimiz bilgiye göre…

Emek İstasyonu bitiminde başlayan kazı, projenin ana yolda hareketlenmesi anlamına geliyor. Bayramdan sonra da Geçit’te kazı başlayacak.

Büyükşehir desteğiyle hızlı planlama

Bursaray’ı… Son durağı Emek’ten Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak metro hattı inşaatı göz önü olan Mudanya Yolu’nda başlarken iş planı hızlı tamamlanacak sürece göre hazırlandı.

Bu da…

Büyükşehir Belediyesi’nin tam desteği ve sağladığı kolaylıklarla oldu.

Destek sayesinde, zaten çok geciken metro daha da gecikmemiş olacak.

Kazı için alternatif güzergah olarak hazırlanan yollar da sonrasında kalıcı hale gelecek.

Hızlı hedef: Okullar açılana kadar Emek-Özdilek arası normale dönecek

İnşaatı… 2 kez yargı kararı ve sonrasında proje değişikliği nedeniyle 1 yıldır başlayamayan Şehir Hastanesi Metrosu nihayet hareketlendi.

Mudanya Yolu’nun orta refüjünde, Emek İstasyonu bitiminde çalışan iş makinesi bu nedenle çok ilgi gördü.

Görüştüğümüz proje yetkilileri, bayram sonrası başlayacak Geçit kazısı dışında önemli bir hedefi daha açıkladılar:

“Okullar açılıncaya kadar Emek’le Geçit girişindeki Özdilek önüne yapılacak istasyon arasındaki çalışmayı tamamlayıp yolu normal haline getirmeyi hedefliyoruz.”

Bundan da…

Okullar açıldığında Mudanya Yolu’nda sıkıntı yaşanmamasının hedeflendiği anlaşılıyor.

Bu arada…

Çalışmalar Mudanya Yolu’nda yeni başladı, ama gözden uzak olan  Balat-Şehir Hastanesi arasındaki bölgede sürüyordu.

Hatta…

Şehir Hastanesi önünde 4 kazık çakma iş makinası birden çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Görükle hattı müjdesi verir mi?

Bilindiği gibi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Temmuz Cumartesi günü Bursa’ya geliyor.

Saat 14.00’te Gökdere’de miting yapması planlanan Erdoğan, konuşmasının bitiminde uydu bağlantısıyla T2 tramvay hattı ve TEKNOSAB’da yapımı tamamlanan bir fabrikayı açacak.

Bu arada…

Erdoğan’dan bir de sürpriz bekleniyor. O sürpriz, konuşmasında “Uludağ Üniversitesi-Görükle metro hattını açıklaması” olacak.

Turizmde heyecan: Yüzen gemi otellerle gelecek turistler için hazırlık var

İlk adımı… 2 Haziran’da Mudanya Liman Müdürü Veysel Başar ve Mudanya Gümrük Müdürü Şenol Alkan’ı ziyaret eden TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu attı.

Ziyaretlerinde…

Konaklama, yemek, eğlence seçenekleriyle yüksek hizmet standardına sahip gemiler için kullanılan, yüzer otel olarak da adlandırılan cruiser gemilerin Mudanya İskelesi’ne yanaşabilirliğini görüştü.

Bu kez…

TÜRSAB Bursa merkezinde Mudanya Liman Müdürü Veysel Başar’la yapılan ve turizm camiasını heyacanlandıran görüşmenin ilk sonuçlarını Saraçoğlu açıkladı:

“Kruvaziyer turizm için atılan adımlar ve cruise gemilerinin Mudanya’ya gelmesiyle ilgili gelişmeler var. 1618 Sayılı Yasa’ya göre hareket edilerek, Mudanya-Bursa arasında turistlerin taşınmasına ilişkin sorunları gidermek üzere ortak çalışma yapılacak.”

Bursa’ya doktor ataması müjdesi

Gündemde… Doktorların kamu hastanelerinden ayrılıp özele geçişleri var. Hatta BUÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi’nde doktor kalmadığı haberleri çok konuşuldu.

Yeni haberi AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan duyurdu:

“Bursamız yeni atamalarla 23 uzman ve 4 pratisyen hekim kazanıyor. Bakanlığımız desteğiyle de Tıp Fakültesi hastanemize çocuk hematoloji ve onkoloji uzmanı atanıyor.”

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X