Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Müezzinoğlu yeni partileri uyardı: Toplumun vicdanı zedelenmemeli

2004 yerel seçimleri süreciydi… Dönemin AK Parti İstanbul İl Başkanı olan Mehmet Müezzinoğlu, teşkilatını Uludağ’da kampa almış, yıllarca ve dost ziyaretleri için geldiği Bursa’ya bu kez siyasi ziyaret yapıyordu.

Sonrasında…

2007 seçiminde İstanbul, 2011 seçiminde Edirne milletvekili seçildi. 2013’te Sağlık Bakanı oldu. 6 Haziran 2015’te AK Parti’den Bursa Milletvekili seçildi, 1 Kasım’da yenilenen seçimde yine Bursa Milletvekili olurken, Sağlık Bakanlığı görevine devam etti.

1.-yazi-icin-mehmet-muezzinoglu-ve-eski-fatih-belediye-baskani-mustuafa-demir.jpgBu süreçte…

2016’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu, 23 Haziran 2018 seçiminde de aday olmayıp siyasetin izleyicileri arasına katıldı.

Ama…

Bursa ile ilişkisini hiç kesmedi, dostluklarını hep sürdürdü. Hatta, siyasette aktif olduğu dönemlerde yaptığı çatkapı ziyaretlere devam etti.

Nitekim…

Bilgisayara gömüldüğümüz bir anda odamıza girince büyük bir sürpriz yaşadık. Yanında da geçen dönem Fatih Belediye Başkanlığı yapan ve 2018’de AK Parti İstanbul Milletvekili seçilen Mustafa Demir vardı.

Sohbet…

Kısa süre sonra yeni siyasi oluşumlara gelince, sabah saatlerinde Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den istifa ettiğini anımsatıp ne düşündüğünü sorduk.

Kısa bir değerlendirme yaptı:

“Siyasi partilerde bakanlık, başbakanlık yapmış kişilerin şeref aldıkları makamları yaşayıp ayrıldıktan sonra partinin yanlışlarını söylemelerine bir şey demem. Eleştiri hakkı herkesin vardır.”

Devam etti:

“Fakat, kamuoyu önünde partiyi ve yönetimini suçlayıcı tavırla yeni bir yol çizilmesini doğru bulmuyorum. Bu parti bizleri bakan ve başbakan yaptı. Bunlar bireysel güce dayalı değil.”

Şunu anımsattı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği göz ardı edilemez. Toplumun vicdanını da gözetmek lazım.”

Yeni siyasi parti kurma hazırlığı yapanlara şöyle seslendi:

“Hemfikir olmayabilirsin, ama kırmadan ve dökmeden farklı yolunu söyleyebilirsin. Burada söylem tarzı önemli.”

Önemsediği ve uyarma gereği duyduğu nokta da şu:

“Toplumun vicdanındaki değerleri zedeleyecek şeyler olmamalı.”

 

AK Parti Bursa’ya ulaşan istifa yok

 

Önce… Ali Babacan randevu alıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü ve helalleşip istifa etti. Sonraki süreçte, konuşmaları nedeniyle Disiplin Kurulu’na verilen Ahmet Davutoğlu ihraç edilmeden AK Parti’den istifa yolunu seçti.

İki istifanın ardından gözler kurulmaları beklenen 2 partiye çevrilirken, bu partilerin tabanını oluşturacak yapılar da merak ediliyor.

Ne var ki…

Bursa’da dün akşam saatleri itibariyle AK Parti’ye ulaşan istifa olmadı.

 

Ertuğrul Yalçınbayır yeni partilere katılacak mı? İşte cevabı

 

3.-yazi-icin-ertugrul-yalcinbayir.jpg2001’de AK Parti kurulurken soldan gelip katılan Ertuğrul Yalçınbayır bir anda AK Parti kurucuları arasında öne çıktı, tüzüğün yazılmasına katkı yaptı.

2002’de kurulan ve ilk AK Parti hükümeti olan Abdullah Gül başbakanlığındaki kabinede Başbakan Yardımcısı olarak yer aldı.

Sonra parti yönetimiyle arası açılınca AK Parti’den uzaklaştı.

Bir dönem…

Birlikte siyaset yaptığı Abdullah Gül’ün de içinde olması beklenen yeni bir parti kurulurken acaba Ertuğrul Yalçınbayır ne yapacak?

Sorumuza…

“Bana teklif yaparlarsa sürpriz olur” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye’de konuşulan ve yerine getirilmeyeceği halde verilen sözler çok fazla. Türkiye’nin siyasi arınmayı ve demokratik tövbeye ihtiyacı var.”

Ardından şunu söyledi:

“Konuşulan isimlerin hiçbiriyle de, kurulacak partilerle de ilgim yok. Artık o parti, bu parti peşinde değilim. Ne muhabbet, ne de muhalefet… Benim aradığım adalet.”

 

Yalçınbayır: Eylül demokrasi ve barış ayı

 

Konuşurken… “Şu anda önümde Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen dünya günleri listesi var. Tam 155 özel gün ilan edilen liste üzerinde çalışıyorum” dedi.

Ertuğrul Yalçınbayır’ın önemsediği özel günler listesinde, eylül ayının özel bir yeri var.

Örneğin…

“15 Eylül Dünya Demokrasi Günü, 21 Eylül ise Dünya Barış Günü” dedi ve şunu mesaj gibi bir ifadeyle söyledi:

“Bu ay, yani eylül demokrasi ve barış ayı. Her türlü bilgiye ve belgeye ulaşım ayı.”

 

Çoban ateşini yaktılar ve adım adım partileşmeye gidiyorlar

 

5.-yazi-icin-coban-atesi-hareketi-tolga-kornosor,-emirhan-bala,-ali-kaya,-ilhan-celenk.jpgRahmetli Yılmaz Kornoşor bu kentin tarımı için çok emek harcadı. DYP’de Gençlik Kolları’nda siyasi yıldızı yükselen oğlu Tolga Kornoşor’u ise uzun zamandır görmüyorduk.

Ali Kaya, Emirhan Bala, İlhan Çelenk’le ziyaretimize geldiğinde, Sönmez Azak, Mükerrem Sarkıç, Ayşe Gündüz’ün içinde olduğu, Celal Gül’ün ağabeylik yaptığı yeni bir heyecan yaşadığını fark ettik.

Dedi ki:

“Eski bakanlarımızdan Sayın Rıfat Serdaroğlu’nun önderliğinde başlayan Çoban Ateşi Hareketi her geçen gün büyüyor.”

Her ay toplantılarını tarihte o gün Atatürk’ün gittiği ilde yaptıklarını. Bursa’da 40 kişilik bir yönetim olduğunu söyledi.

İşte bu hareket partileşme yolunda.

Hatta…

21-22 Eylül’deki Afyon toplantısında kuruluş tarihi belirlenecek. İlkeleri Tolga Kornoşor şöyle özetledi:

“Anayasanın ilk 6 maddesiyle ihtilafı olmayan, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla milli ve manevi değerlere bağlı.”

Şunu da ekledi::

“Herkesi kucaklayan bir yapı. Aramızda da her partiden arkadaşlarımız var. Hiçbir partinin devamı değiliz.”

 

Mustafa Bozbey’den Bursa’yı dinlediler

 

6.-yazi-icin-mustafa-bozbey-ve-coban-atesi-hareketi.jpgÇoban Ateşi Hareketi’nin 40 kişilik Bursa yönetimi her ay toplantılarını adeta bir panele ya da konferansa dönüştürüyor.

Geçen ay…

1980 öncesi Adalet Partisi’nde Bursa Milletvekili seçilen Ertuğrul Mat’ı konuk ettiler. Bu ay da, 20 yıl Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Bozbey’den belediyeciliği, Bursa’nın kent gerçeklerini, sorunları ve çözüm önerilerini dinlediler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X