Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Muhalefet siyasetinde yeni anlayış: Halkın derdi için ‘etkili’ muhalefet!

Köşe Yazısını Dinle

Aslında… Yerel siyasetin yeni ismi olarak başladı. Fakat, DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz kısa zamanda yeni nesil siyasetin temsilcisi oldu.

Özellikle…

Sosyal medyadaki yeni nesil muhalefet tarzını daha çok ekonomik konularda düşünce paylaşarak sürdürdü.

Şimdi…

Her konuda etkili muhalefet için sahaya çıkma zamanının geldiğini düşünüyor. DEVA Partisi Bursa yapılanmasının belli noktaya gelmesiyle başlangıcı yaptı.

Örneğin…

Ağustos 2020’de kendisinin, ekimde 10 asıl üye atanmasıyla çıkılan yolda, 50 asıl ve 25 yedekten oluşan 75 kişilik İl Yönetim Kurulu’nu tamamladı.

Ardından…

Çarşamba akşamı yapılan yönetim toplantısında, İl Başkanlık Kurulu adı altında 21 kişilik politika başkanları belirlendi. Üstelik, 75 kişi arasından 21 kişilik İl Başkanlık Kurulu yerel siyasette ilk kez seçimle yapıldı.

Sonra da…

İl Teşkilat Başkanı Sadık Kutlucan, İl Seçim İşleri Başkanı Şakir Çalışkan ve İl Sekreteri Yağmur Barmanbay Koç’la birlikte ziyarete gelen DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz, sohbet sırasında önce yönetimin yapısı hakkında bilgi verdi:

“İl Yönetim Kurulumuzda kadın üyelerin oranı yüzde 37, genç üyelerin oranı ise yüzde 22. Gençlerimiz 26.5 yaş ortalamasındayken, yönetim kurulunun tamamının yaş ortalaması ise 38.”

Bu noktada…

“Nilüfer’de, İzmir Yolu üzerindeki Bankalar Bölgesi’nin tam karşısında kiraladığımız İl Başkanlığımızı tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki hafta da açılışını yapmak istiyoruz.”

İzleyecekleri siyaset anlayışını ise şöyle açıkladı:

“Şunu açıkça söyleyebilirim. Etkili muhalefet dönemi başlıyor. DEVA Partisi olarak biz Bursa’da etkili muhalefet yapacağız. Halkın derdi neyse DEVA’nın ilgilendiği konu o olacak.”

Şunu da vurguladı:

“Yalnızca kendi yapacaklarımıza odaklanacağız. Başka partilerde olan biteni takip etmek yerine, enerjimizi halk için siyasete harcayacağız.”

 

Mudanya’nın ikinci kadın ilçe başkanı DEVA’da

CHP Mudanya’da kadın ilçe başkanı görev yaptı, ama bu dönem AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü tekti.

Dilek Durak’ın DEVA Mudanya İlçe Başkanlığı ile kadın ilçe başkanı 2 oldu. AK Parti Nilüfer İlçe Kadın Kolu Başkanlığı döneminde hareketli siyasetiyle dikkat çeken Durak bu dönem Mudanya’ya da renk katar.

Bu arada…

Orhaneli, Harmancık, İnegöl, Yenişehir, Gemlik, Mudanya, Karacabey’den sonra Kestel listesi Genel Merkez’e gönderildi.

 

DEVA yöntemi: 21 politika başkanı için yönetim kurulunda seçim yapıldı

DEVA Partisi tüzüğü gereği, 3 milyonu geçen illerde, İl Yönetim Kurulu içinden 21 politika başkanı seçiliyor.

O liste şöyle oluştu:

Gençlik Çalışmaları Asya Zeynep Dede, Kadın Çalışmaları Berrin Temuroğlu, Dış İlişkiler Burak Yalım, Bilgi ve İletişim Ferdun Şen, İnsan Kaynakları ve Parti İçi Eğitim Fırat Koçhan, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Hakan Çavuş, Eğitim Metin Kartal, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Mine Norşon, İdari ve Mali İşler Mümtaz Öztürk, Teşkilat Sadık Kutlucan, Doğa Hakları ve Çevre Selda Altun, Sosyal İşler Sıdıka Sayılır, Seçim İşleri Şakir Çalışkan, Kültür ve Sanat Tayfun Öztürk, Hukuk ve Adalet Tuğba Yıldızer, İl Sekreteri Yağmur Barmanbay Koç, Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Ali Akbaşoğlu, Sağlık Zeliha Sevin, Halkla İlişkiler Yasin Gök, Sektörel Gelişmeler Zekeriya Pehlevan.

Ayrıca…

Levent Karaaslan Tarım ve Hayvancılık, Uğur Özdemir Tekstil Sanayi, Yalçın Yaşar Çiftçi Esnaf ve Sanatkarlar, İskan Akın İnşaat, Kerem Turan Turizm ve Hizmetler komisyonu başkan oldular.

 

Doğru Parti tabelasını astı

Teşkilatlanmasını… Çoban Ateşi Hareketi olarak yapan Doğru Parti, kuruluşun ardından Bursa İl Başkanı olarak Tolga Kornoşor’u atamıştı.

Kornoşor da, partinin tabelasını Şehreküstü’nde astı ve “Zamanı müsait olanları günün her saati bekleriz” çağrısı yaptı.

 

Başkan Aktaş ve eşi Sevinç Aktaş’tan 14 Şubat hatırasıyla mesaj: BursAşk

Açıkçası… Dünyada her yıl giderek yaygınlaşıyor, hatta pek çok ülkede hediye çılgınlığı yaşanıyor, ama 14 Şubat’ta kutlanan Sevgililer Günü için bugüne kadar Bursa’da hiçbir yönetici, siyasi ya da belediye başkanı mesaj vermemişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı eşi Sevinç Aktaş’la birlikte 14 Şubat Hatırası: BursAşk panosu önünde görmek şaşırtıcı oldu.

Önemsediğimiz şu:

11 aydır yaşadığımız pandemi süreci hem günlük yaşamımızı etkiledi, hem başta esnaf iş yaşamı ağır yara aldı.

O bakımdan…

Morallerin bozuk olduğu bir süreçte, topluma moral adına Bursa aşkı mesaj veren Başkan Aktaş ve eşini kutlamak gerekiyor.

Çünkü…

Zor dönemde, siyasi risk düşünmeksizin örnek olacak büyük bir adım atıp topluma Bursa aşkı mesajı verdiler.

Sıcak görüntü yansıtan fotoğraflar bu nedenle çok hoşumuza gitti.

 

Harmancık’ta bambaşka bir Nüfus Müdürlüğü

İşareti… İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi, Bursa Valisi Yakup Canbolat da ilgisi ve desteğiyle katıldı.

Böylece…

Yaşamın her aşamasında herkesin yolunun düştüğü Nüfus ve Vatandaşlık müdürlüklerinin yepyeni bir konseptle değişimi başladı.

O değişim…

Bursa’daki 14. konsept çalışması olarak Harmancık Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne yansıdı ve dağ yöresi ilçelerinden Harmancık’ta modern bir ortam oluştu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X