Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Muhalefette yüksek tansiyon: CHP suçladı, MHP de sertleşti

Bugüne kadar… İktidar partisiyle muhalefet partileri arasında sert polemikler ve karşılıklı suçlamalar olurdu. Buna da herkes alışıktı. Ne var ki bu kez roller değişti ve iki muhalefet partisi birbirlerine karşı sertleştiler.

CHP ve MHP arasındaki siyasi tansiyon, liderlerin söylemlerinden başlamak üzere giderek yükseliyor.

Açıkçası…

Alışık olunmayan bu durumu MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’a sorduk. Süreci anımsatarak söze başladı:

“Dikkat ederseniz… CHP sözcüleri uzunca bir zamandır, süreçle de ilişkilendirerek MHP’ye ‘Sarayın ve AKP’nin arka lastiği, koltuk değneği’ gibi maksadını aşan, hatta rencide eden ithamlarda bulunuyorlar.”

Şunu vurguladı:

“Bu beyanlara karşı ikazlarımız oldu.”

Devam etti:

“En son Sayın Kılıçdaroğlu da il başkanları toplantısında ‘Bahçeli bizimle kavga etmek istiyor, tuzağa çekmek istiyor, bu oyuna gelmeyeceğiz’ dedi.”

Bu noktada…

Genel Sekreter olarak MHP’nin tavrını net şekilde ortaya koydu:

“Bizim CHP ile kavga yapmak gibi bir niyetimiz asla söz konusu değil.”

Şuna işaret etti:

“Gündemdeki konu üzerinden ve onu fırsat bilerek bizi ithama kalkışıp maksadı aşan laflar sarf eden CHP sözcüleriyle Sayın Kılıçdaroğlu’nun kavgayı kimin çıkardığını göz ardı etmemeleri gerekir.”

Ardından da…

CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu:

“Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkıyor görünüp milletin gözünü boyayan CHP, ‘Vatanı böldürmeyeceğiz’ gibi iddialı beyanlarla 3 Aralık’ta Adana’da miting düzenlediğini ilan etti, ama HDP ve sol fraksiyonların İstanbul’daki toplantısında arzı endam etti.”

Sonra da…Bahçeli’yi andıran bir söylemle şunu ekledi:

“Yani, CHP’nin zihni bulanık, kafası da karışık. Cumhuriyet değerlerini daha fazla istismar etmenin artık karşılığı olmadığını da görünce pusulası şaştı, kimyası bozuldu.”

Bir adım daha attı:

“CHP işte bu vaziyette bir oraya bir buraya saldırıyor. Nerede durduğunun belli olmadığının fark edildiğini anladığı için sağa sola saldırarak, aslı esası olmayan ithamlarda bulunarak vaziyeti idare etmeye çalışıyor.”

 

Anayasa paketi 12 maddeye indi

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’a, gündemde olan ve AK Parti ile MHP arasında ilk tur görüşmeleri tamamlanan anayasa değişikliğini de sorduk.

Şunu söyledi:

“Başlangıçta 37 maddelik çalışma yapmışlardı. Sayın Genel Başkanımız bunun uzun olduğu, zaman alacağı ve yeni tartışmalara yol açacağı uyarısı yapınca 12 maddeyle sınırlı bir çalışma hazırlayıp ulaştırdılar.”

En önemli ihtilafın ne olduğunu merak edince de şu cevabı verdi:

“Belli bir noktaya gelmeden, spekülasyona yol açmamak için konuşmayı doğru bulmuyoruz. Aynı hassasiyeti AKP cenahında da görüyoruz.”

 

MHP İl Başkanı Topçu, üniversite-belediye işbirliği önerdi

 

Yaşanan kritik süreç ve geleceğe yönelik arayışlar nedeniyle gündemde yer bulan siyaset kadar, kent konuları da yerel gündemde öne çıktı.

Özellikle…

Kentsel dönüşümden başlayıp trafik sıkışmasıyla günlük yaşamı etkileme boyutuna ulaşan kent konularına MHP İl Başkanı Tevfik Topçu’dan farklı bakış geldi.

Daha doğrusu…

Gündemdeki konuların çözümüne yönelik Topçu farklı bir yöntem önerdi.

Söylediği şu:

“Uludağ Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi şehrimizin kalkınmasına katkı koyacak kurumlar. İki üniversiteden yararlanmak lazım.”

Bu noktada…

Önerisinin çıkış noktasını kent-üniversite etkileşiminin sağlanması olarak kabul eden Topçu, akademik çalışmalara da yerel yönetimlerin maddi destek sağlamalarını istedi.

Ayrıca…

Kişisel düşünce, hayal ve hedeflerle üretilecek projeler yerine üniversitelerin yapacakları bilimsel çalışmalara dayalı projeler geliştirilmesi, bunun sonucunda da iş ortaklığı anlamında işbirliği yapılması gerektiğini savundu.

Dahası…

Bu durumun sanayi ve tarım için de uygulanması gerektiğini kaydetti.

 

Anılarında lezzet var: Abidin Usta bu kitapla ölümsüzleşti!

 

35 yıl oluyor… Abidin Usta’nın elleriyle hazırladığı aşçı tabağıyla tanıştık ve bir daha da vazgeçemedik. Tuzpazarı’ndaki lokantanın kapısından girdiğimiz anda hemen tabağı alıp doldurmaya başlardı.

Bazı günler “Bugün sebze yiyeceğim” desek de, “Et yemeden doyulmaz” deyip tabağı doldururdu.

Çocukken Kosova’nın Mamuşa Köyü’nden Bursa’ya göç ve dost biriktirerek büyüyen bir Abidin Usta. Aramızdan ayrılalı 5 yıl oldu.

Fakat…

Oğlu Abidin Şakir Özen ile oğlu gibi yetiştirdiği yeğeni Refik Özen onu ölümsüzleştirecek bir kitap hazırlattılar. Aşçı Tabağından En Lezzetli Anılar adlı kitap Abidin Özen’in hayatını anlatıyor. Editörlüğünü meslektaşımız Selahattin Adıgüzeller’in yaptığı kitapta biz de anılarımızı paylaştık.

Usta’yı unutmak mümkün mü?

 

Salieh Başparmak ‘Tigem’de

 

Salih Başparmak ilk Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak tanındı, Çanakkale’ye İl Müdürü gitti, İl Özel İdaresi’ne Daire Başkanı döndü, Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı oldu.

AK Parti milletvekili aday adayı da olan Başparmak şimdi de Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde TİGEM Genel Müdür Yardımcısı atandı.

 

Tevfik Solaksubaşı vefat etti

 

​Gemlik’in gelişiminde tarım sanayicisi olarak onun çok emeği var. Tevfik Solaksubaşı 23 yıl Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, 5 yıl Meclis başkanlığı yanında TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmet etti.

Kendini Gemlik’e adamıştı.

Yaşamını kaybettiği haberi gelince içimizden bir parçanın daha koptuğunu hissettik. Allah rahmet eylesin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X