Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Muharrem İnce’nin en büyük mitingi: Bursa’da umudu arttı

Başlangıçta… “CHP delegesi partiye başkan seçmemiş, halk cumhurbaşkanı seçer mi?” deniyordu. Gelin görün ki, Muharrem İnce 24 Haziran seçiminde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak tozu dumana katıyor.

Bir kere…

Ağzı iyi laf yapıyor, polemiklerden çekinmiyor, hiçbir lafın altında kalmıyor. En önemlisi doğal hareketler ve reflekslerle bunları yapıyor. Hiçbir hareketinde poz yok, hesap yok. İçinden geldiği gibi davranıyor.

1.-yazi-icin-muharrem-ince-bursa-mitingi.jpgİnce’nin mitinglerini televizyonlardan izliyoruz. Gittiği her yerde CHP örgütlerini harekete geçirdiği, umudu kesmiş parti tabanına umut aşıladığı görülüyor.

Bu görüntü…

Bursa’da Atatürk Stadyumu Meydanı’nda iftar saati yaptığı mitingde daha da üst noktaya çıktı. Akşamki miting hem CHP’nin Bursa’daki en iyi mitingleri arasında ilk üçteki yerini aldı, hem de Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığı kampanyasındaki en büyük ve en iyi mitingi oldu.

Tek sorun…

Bilecik’ten geç gelmesi nedeniyle konuşmasının iftar saatine rastlaması ve o nedenle kısa kesmek zorunda kalmasıydı.

Ama…

Benzer konuşmayı neredeyse her mitingde tekrarladığı için, konuşmasının kısa sürmesi çok etkileyici olmadı. Buna karşın, saat gecikmesi nedeniyle mesai çıkışında insanların evlerine gitmeden Atatürk Stadyumu Meydanı’nda dinleyebilmelerini sağladı.

Sonuçta…

Muharrem İnce en kalabalık mitingini yaptığı Bursa’dan umudunu arttırmış olarak ayrıldı. CHP de büyük moral buldu.

 

Kılıçdaroğlu’nun gerekçesi tartışılır

 

Son güne kadar, Bursa mitingine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin beraber çıkacakları duyuruldu.

Neden vazgeçildiğini Kılıçdaroğlu dün açıkladı.

“Muharrem Bey herkesin cumhurbaşkanı olacak. Adaylığını açıklarken yakasındaki rozeti bana verdi, ben de Türk bayrağı rozeti taktım. Onun için siyasete sıkıştırmak doğru olmaz.”

İyi de…

Kılıçdaroğlu bağımsız aday olsa bu siyasete sıkıştırmama anlaşılır, ama CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak seçime giriyor.

 

Kılıçdaroğlu’nun mesajı: Bursa demokrasiye sahip çıkmalı

 

3.-yazi-icin-kemal-kilicdaroglu-bursa-baob-sivil-toplum-orgutleri-toplanti.pngŞunu biliyoruz… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sivil toplum örgütleri, muhtarlar, akademik odalar ve iş dünyasıyla özel toplantılarda bir araya gelmeyi ve onlara CHP’nin bakışını anlatmayı önemsiyor.

Geçmişte Bursa merkezin yanı sıra ilçelerde de pek çok toplantılar yaptı.

24 Haziran seçimi için artık son 20 güne girilirken, bu özel buluşma yöntemini sürdürüyor.

Öğleden önce yapılan sivil toplum örgütleri, akademik odalar, muhtarlar toplantısıyla öğleden sonraki iş dünyası toplantısı karşılaştırıldığında dikkat çeken bir nokta var:

İş dünyasından davet edilen kimi isimlerin Bursa dışında işlerinin çıktığı kulağımıza geldi. Buna karşın sivil toplum örgütleri ve akademik odalar Kılıçdaroğlu toplantısına büyük ilgi gösterdiler.

Özellikle BAOB Oditoryum salonu doluydu ve bu görüntü Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına moral motivasyon olarak yansıdı, keyfi de yerindeydi.

Konuşmasında…

“Bu memleket bizim” vurgusu yapan Kılıçdaroğlu’nun Bursa’ya da özel bir mesajı oldu:

“Bursa Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri. Tarihte ilk Bakanlar Kurulu’nun toplandığı, başkentlik yapmış bir kent. Bursa’nın demokrasiye sahip çıkmasını bekliyoruz.”

 

İYİ Parti adayları: Siyasal iklim değişmezse ekonomi hırpalanır

 

4.-yazi-icin-iyi-parti-adaylari-ismail-tatlioglu,-sami-bilge,-selcuk-turkoglu,-ahmet-erozan,-hasan-toktas.jpgİsmail Tatlıoğlu hem ekonomi bilgisi, hem siyaset deneyimleri ve yorumlama yeteneği ile farklı özelliklere sahip. İYİ Parti’nin Bursa adayları olarak Olay Medya ziyaretlerinde bunu bir kez daha gözlemledik.

İYİ Parti 1. Bölge adaylarından Sami Bilge ve Selçuk Türkoğlu ile 2. Bölge adaylarından Ahmet Kamil Erozan ve Hasan Toktaş’ın da katıldıkları ziyarette 1. Bölge 1. Sıra Adayı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu tespitlerini paylaşıp değerlendirmeler yaptı.

Eleştirilerini de akademisyen zarafeti taşıyan üslupla dile getirdi

Örneğin…

“Biz siyasal iklimin değişmesini arzu ediyoruz” diye başlayıp “Türkiye’de siyasal iklim değişmezse ekonomi çok fena hırpalanır” dedi.

İYİ Parti’nin siyasi misyonunu anlatırken “Biz olmasaydık, Türkiye Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 60’la mı, yoksa yüzde 65’le mi seçileceğini tartışırdı” deyip saha gözlemini paylaştı:

“Gittiğimiz her yerde büyük bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Anketlerde de İYİ Parti’nin iyi bir karşılığı var. Bu da Türk demokrasisi için umut verici.”

Ardından…

“Güçlü Türkiye için güçlü siyasete ihtiyaç olduğunu” vurgulayıp ekledi:

“Milletin merkeziyle siyasetin merkezini birleştirmek lazım. Türkiye’nin sorunu da kaynak değil, yönetim boşluğu var ve bu her yere sirayet etti.”

 

İYİ Parti seçimden ne bekliyor?

 

İYİ Parti Bursa listesi 1. Bölge 1. Sıra Adayı olan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu 24 Haziran seçimine yönelik değerlendirmeleri sırasında “Yüzde 18-22 bandında oyumuz var” dedi ve ekledi:

“Asıl sonucu elbette alan çalışmaları belli edecek. Fakat Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in oyu partinin 5-5.5 puan üstünde.”

Gözlemi şu:

“Türkiye’de merkeze parti ihtiyacı var ve biz bunun karşılığını toplumda görüyoruz.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X