Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Muhtarlara Kılıçdaroğlu şoku: Mezarlıklar vazgeçilmez dolu!

Talep Nilüfer’deki muhtarlardan geldi… CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık’ı arayıp, Mustafa Bozbey konusunda Kılıçdaroğlu ile görüşmek için randevu almasını istediler.

Bunun üzerine…

“Genel Başkan bu gibi konularda görüşmeye kapalı. Kabul etmiyor, ama randevu alabilirsem ararım” dedi. Cuma günü de arayıp “Salı saat 15.30’da bekliyor” bilgisini verdi.

Bunun üzerine…

1.-yazi-icin-kemal-kilicdaroglu-ve-niluferli-muhtarlar.jpgBursa Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer ve Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın Saldız’ın da aralarında bulunduğu 40 muhtar salı günü Ankara’ya gittiler.

Muhtarları…

CHP Genel Merkezi’nde Bursa Milletvekili Erkan Aydın karşıladı. Görüşme sırasında Aydın’la birlikte Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan da vardı. Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal koridorda kalmayı tercih etti.

Ayakta gerçekleşen ve 20 dakika süren görüşmede muhtarlar “Nilüfer’den size selam getirdik, muhtarlara verdiğiniz destek için teşekkür ederiz” diye söze başladılar.

Sonra da…

“Halkın temsilcileri olarak, her siyasi partiden arkadaşlarımızın görüşlerini sizinle paylaşmak istedik. Bazı bilgiler size ulaşmayabilir, bazı bilgiler süzgece takılmış olabilir” dediler.

Sözü de…

Mustafa Bozbey’in 31 Mart’ta “Büyükşehir’den değil yine Nilüfer’den aday olmasına” getirdiler.

Anlaşılan…

Kılıçdaroğlu da bu ifadeyi bekliyordu ve hazırlıklıydı ki, karşı atağa geçti:

“Başka ilçelerde de benzer şeyler oldu. Değiştirdiğimiz belediye başkanları oldu, ama oralarda seçimi yine kazandık.”

Böylece…

Nilüfer’den muhtarlar yoluyla gelen isteğe defans gösterip devam etti:

“Bursa önemli bir şehir. Çok daha farklı hizmetler yapılmalı ve burayı kazanmalıyız. Yaptırdığımız anketlerde en önde Mustafa Başkan gidiyor.”

Şunu da ekledi:

“Bu noktada fedekarlık yapması gereken yapmalı.”

Tam bu noktada…

Heyette bulunan muhtarlardan biri, “Mustafa Başkan olmazsa Nilüfer kaybedilir” deyince de Kılıçdaroğlu sinirlendi:

“Geçmişte Amerikan Başkanı John Kennedy’ye de böyle söylemişlerdi. O da ‘Mezarlıklar vazgeçilmezlerle dolu’ cevabını vermişti.”

 

Odadan çıkmadan Bursa duydu!

 

CHP Genel Merkezi’nde salı günü saat 15.30’da başlayan Kılıçrdaroğlu ve Nilüferli 40 muhtar görüşmesi ayakta 20 dakika sürdü.

Kılıçdaroğlu’nun sinirlenip “Mezarlıklar vazgeçilmezlerle dolu” demesiyle şok yaşayan muhtarlar otobüse bindiklerinde, Bursa’dan arayan parti yöneticileri konuşulanları tekrarlayınca ikinci şoku yaşadılar.

Sosyal medya paylaşımlarıyla da şok büyüdü.

5 dakika olmadan, konuşmaların Bursa’ya nasıl ulaşmış olabileceğini Ankara’dan Bursa’ya yol boyu aralarında tartıştılar.

 

Sedat Yalçın Bursa için dersine iyi çalışmış: Görev verilirse hazır

 

3.-yazi-icin-sedat-yalcin-001.jpgBaştan söyleyelim… Sedat Yalçın, 1.5 saat süren Olay yazarlarıyla söyleşide “Büyükşehir’e aday mısınız?” sorusuna, “Görev talebim yok, ama bu şehir için kafamda çok proje var, hayata geçirmek isterim” deyip ekledi:

“Kime karar verilirse desteğe varım. Cumhurbaşkanımız ve Genel Merkezimiz beni uygun görmesi halinde de hazırım.”

Şunu vurguladı:

“Büyükşehir için adı geçen Faruk Çelik Bakanımızı ziyaret ettim, Alinur Aktaş Başkanımızla iki kez yemek yedim. Birbirimizin rakibi değiliz.”

Bununla birlikte…

Geliştirdiği fikirleri, sorunlara bakışı, çözüm önerileri ve projeleri ile Bursa için dersine iyi çalıştığını ve hazırlık yaptığını gördük.

Felsefesi şu:

“Bursa ortak akılla bilimsel zeminde yönetilmeli.”

Bu noktada…

Yönetim şemalarıyla ilgili hazırlıklarını paylaştı, Bursa’nın Londra başta olmak üzere dünya şehirleriyle karşılaştırmasını yaptı.

Sonra…

Yerel yönetimde yeni bir kavram olan kent göstergeleri konusunda nelerin izlenip kamuoyuyla paylaşılabileceğini anlattı. Döviz kuru farklarının dengelenip yatırıma dönüştürme yollarını işaret ettikten sonra da hem Bursa’da yaşayan yabancıları, hem de yurt dışında yaşayan Bursalıları kent yönetimine katma projesini açıkladı.

 

Yalçın’dan 2 proje: Uydukent ve sahil kent

 

Sedat Yalçın çok detaylı hazırladığı yönetim ve kent şemaları yanında Bursa için iki proje açıkladı:

Bir…

“Şehre yakın bölgelerde ekoşehir hüviyetinde uydukentler planladık.”

Ekoşehir konseptini ise “Yüzde 50 sosyal donatılı, 1 emsal olan doğayla bütünleşmiş kent” olarak tanımladı.

İki…

“Deniz kenarında en az 200 bin kişinin yaşayacağı sahil kent düşünüyoruz. Bu şehrin otoyol ve raylı sistemle de bağlantısı olacak.”

Çok merkezli şehirde ulaşım için de kent tünelleri projesi açıkladı.

 

İYİ Parti’nin en güçlü olduğu ilçe Karacabey adayı Ergün Koç mu?

 

5.-yazi-icin-ergun-koc.jpgİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Gökdere mitingi İYİ Parti’nin Bursa’da en güçlü olduğu ilçenin Karacabey, sonra da Mustafakemalpaşa olduğunu gösterdi.

İşte…

Bu iki ilçede İYİ Parti seçimi kazanma hedefli adımlar atıyor.

Mustafakemalpaşa’da altın uzmanı ekonomist Gökhan Aksu ile yol alan İYİ Parti’nin Karacabey’de de DP ve AK Parti’den 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ergün Koç’la görüştüğünü duyduk.

Bu arada…

24 Haziran seçimi adaylıklar sürecinde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın İYİ Parti listelerine önerdiği 8 isimden biri olan Koç’un, seçimin ertesi günü DP’den istifa ettiği kulağımıza geldi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X