Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Mustafa Bozbey’in en büyük projesi: Mutlu çocukların yaşadığı bir Bursa!

Köşe Yazısını Dinle

Gördük ki… CHP’nin sonuca en çok yaklaştığı 5 yıl önceki seçimden bu yana Bursa’yı gözlemlemiş. Büyüyen ve kalabalıklaşan kentin sorunlarını tespitten, çözüm yollarına kadar ayrıntılı çalışmalar yapmış.

Bunlara da…

20 yıllık Nilüfer Belediyle Başkanlığı deneyimini eklemiş.

31 Mart için…

Yeniden CHP Büyükşehir Adayı olan Mustafa Bozbey, projelerini CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de izlediği farklı bir sunumla açıkladı.

Doğal olarak, kentin ana sorunları geniş yer tutuyor.

Örneğin…

Kentsel dönüşümler kadar, afet hazırlığına da önem verip Bursa Afet Müdahale Planı hazırlamış. Bu planı son derece önemsedik.

Yanı sıra…

Ulaşım projelerini açıklarken “Bursa’yı gerçek metroyla biz tanıştıracağız” vurgusu da önemli. Büyük bölümü yerüstünden giden hafif raylı sistem Bursaray hatları yanında, kilometrelerine kadar açıkladığı gerçek metro hatları planlamış.

Yine…

Kentin gelişimi doğrultusunda planlanan tramvay hatlarını numaralandırarak tek tek açıkladı. Raylı sistemin ulaştığı Geçit’ten Mudanya’ya metrobüs hattı da en gerçekçi projelerinden biri olmuş.

İlgimizi çeken de…

Dağ treni olarak da adlandırılan, raylar üzerinde yamaç çıkabilen füniküler hatları oldu.

2009 seçiminde…

Recep Altepe’nin kente vaadi olan Ertuğrulgazi Kaplıkaya’dan Uludağ Oteller Bölgesi’ne dağ treni projesinin bir benzeri füniküler projeleri.

Bozbey de 4 füniküler hattı düşünmüş:

Arabayatağı-Mimarsinan arası, Altıparmak-Memleket Hastanesi arası, Arapşükrü-Tophane arası, Emirsultan-Teleferik arası füniküler hatları kent içi ulaşımın by-pass hatları olacağı gibi, Bursa turizmine de renk katar.

Sunumda…

5G başlığı altında açıkladığı “Gelişen, Güçlenen, Güvenli, Geçinen ve Gülümseyen Bursa” projeleri ilgi çekici. Eğitime, sosyal yaşama, yeşil alanlara bakışını anlattığı projelerin sonunda da mega projesini açıkladı:

“Mutlu ve gülümseyen çocukların yaşadığı gülümseyen bir Bursa.”

 

2050 vizyonuyla dirençli ve yeniden yeşil Bursa

Mustafa Bozbey’in…CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de izlediği sunumda Bursa 2050 Vizyonu yaklaşımına da ayrı bölüm açmak gerekiyor.

Planlama Ajansı kurmanın yanında, 100 binlik imar planlarıyla oluşacak Bursa 2050 Vizyonu aynı zamanda kentin anayasası olacak.

Kentsel dönüşümle dirençli şehir hedefi konurken, betonlaşan ve hızla grileşen kente yeniden yeşil Bursa hedefi de, yaşanabilir kenti hedefliyor.

 

Bursa damadı olan Özgür Özel’in kızı adını, Bursa ipeğinden almış

Yıllar öncesinden biliyoruz… Hatta zaman zaman yazılarımızda anımsatıyoruz.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eşi Bursalı ve geçmişte sık sık Bursa’ya, eşinin ailesinin yaşadığı Tophane’ye geliyordu.

Yani…

Bursa’nın damadı demek mümkün.

Gerçi…

Son birkaç yıldır gelemedi, hele Genel Başkan olduktan sonraki süreçte fırsat da bulamadı, ama CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’in projelerini tanıttığı sunum ve CHP’nin ilçe belediye başkanı adaylarını tanıtırken “kendini evinde hissettiğini” kürsüden söyledi.

Hem de örnek vererek:

“Biricik kızım var, adı İpek. adını Bursa’nın ipeğinden aldı. Çünkü annesi Bursalı. Ben de bugün kendi evimdeyim.”

Mesajını da böyle bir ortamda verdi:

“Geçen yerel seçimlerde kıl payı kaçırdığımız Bursa’yı bu sefer kazanıyoruz. Üstelik, Bursa’yla beraber Türkiye’yi kazanıyoruz.”

 

CHP’nin heyecanı salona yansıdı

Gerçi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasında, eşi Bursalı olduğu için kendini evinde hissettiğini söyledi, ama CHP kadroları da salonun hem içini hem dışını doldurarak ilgi ve heyecanlarını gösterdiler.

BAOB’ta…

Mustafa Bozbey’in proje sunumu yanında, 17 ilçedeki CHP adayları da tanıtıldı. Özel ayrıca, Ulucami karşısına taşınan Osmangazi İlçe ile Yıldırım İlçe’nin yeni binalarının açılışlarını da yaptı.

 

Çalışma Bakanı’ndan Bursa’daki ilk otomotiv fabrikası Tofaş’a ziyaret

Çarşamba günü… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan bir dizi programa katılmak üzere Bursa’ya geldi.

Ziyaretinde…

Kamuoyu gündemine daha çok Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek paketi projesi toplantısı yansıdı, ama özel ziyaretlerde de bulundu.

Örneğin…

Bursa’daki son otomotiv fabrikası TOGG için “Bursa adını kalkınma tarihine altın harflerle yazdırdı” dedi.

Yanı sıra…

Bursa’daki ilk otomobil fabrikası olan Tofaş’ı ziyaret etti. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’la birlikte Tofaş’ın üretim bantları arasında özel araçla dolaştı.

Prof. Dr. Işıkhan ayrıca…

Tofaş yönetimiyle bir araya gelip sorunları dinlerken, fabrika gezisinde çalışanlarla da sohbet etti.

Sonrasında…

Tekstil sektöründe, farklı üretimler yapan bazı fabrikaları da ziyaret etti.

 

Hemşeri derneklerinde değişim zamanı

Geçen hafta… Bursa Gaziantepliler Derneği’ni kentin bilinir sivil toplum örgütleri arasına sokan Bilal Şengüloğlu görevi devretti.

Hafta içinde de…

Bursa’nın demografik yapısında en büyük nüfusu oluşturan illerden Artvinlileri bir araya getiren ve Artvin-Ahıska-Kafkas Batum Dernekleri Konfederasyonu Başkanı olarak farklı çalışmalara im za atan Bahadır Manasoğlu görevini Rıdvan Kılıçoğlu’na devretti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X