Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Naim Öztürk anlattı: Bursa’da ne oldu da Yeniden Refah’a ilgi arttı?

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’da… Uzun süre Yeniden Refah Partisi İl Başkanı olarak siyaset yaptı. Bir anlamda, partinin kuruluş sürecindeki temelleri oluşturdu. Naim Öztürk şimdi de Genel Başkan Yardımcısı olarak Ankara’da siyaset yapıyor.

Ziyarete…

İl Başkan Yardımcısı Seyfullah Karakaya’yla geldiğinde,  “Bursa’da ne oldu da Yeniden Refah’a ilgi arttı?” diye sorduk.

Öztürk de iki açıdan yorum yaptı:

Bir…

“31 Mart’tan sonra 2028 genel seçimine 4 yıl  var. Bu sürede Türk siyasi hayatında çok büyük değişiklikler olacağı görülüyor.”

Gözlemi şu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bahçeli, Temel Bey gibi liderlerin yaş haddinden, pek çok siyasi aktörün farklı nedenlerle devre dışı kalacakları görünüyor. Yeni jenerasyon ve genç liderler siyasete giriş yapacaklar.”

Şunu vurguladı:

“Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan 44 yaşında genç lider olarak Türk siyasetine damga vuracak isimlerden. Toplumdaki hareketliliği, iltifatı, teveccühü biraz da bundan dolayı görüyoruz.”

İki…

“Bursa’da harıl harıl çalışıyoruz. Büyükşehir Adayımız Sayın Sedat Yalçın büyük bir teveccüh görüyor.  Bursa bu sefer Sedat Bey’i seçecek inşallah.”

Şuna dikkat çekti:

“Büyükşehir’le birlikte; Kestel, İnegöl, Harmancık, Büyükorhan, Yıldırım, Osmangazi, Gemlik, İznik, Karacabey’de de iddialıyız. Bursa bu sefer Gerçek Milli Görüş Belediyeciliği görecek.”

Bu noktada…

“AK Partili kardeşlerime sesleniyorum” dedi ve şunu söyledi:

“20 yıldır AK Partili belediyelerin güzel hizmetleri oldu, ama yapılmayan ya da yanlış yapılanlar da var. Artık değişim zamanı geldi. Belediyelerin Milli Görüş’e devredilme zamanı geldi.”

Mesajı şu:

“Bursa’nın da bir ağabeye ihtiyacı var. O ağabey de birikimi ve tecrübesiyle Büyükşehir Adayımız Sayın Sedat Yalçın.”

Şunu da ekledi:

“Projelerini açıklayan ilk aday Sedat Bey. Çok hazırlıklı. Sonra açıklanan projelerin Sedat Bey’den esinlendiklerini gördük.”

Öztürk’e sorduk: Asıl hedef kaybettirmek mi?

Sahada… AK Parti camiasından “Yeniden Refah bize kaybettirmek için aday çıkardı” serzenişi duyuluyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk’le sohbetimizde, “Asıl hedefiniz AK Parti’ye kaybettirmek mi?” diye sorduk.

“Ne münasebet” diye başlayıp şunu söyledi:

“Kimseye kaybettirme ya da kazandırma derdimiz de, niyetimiz de yok. Kendi emeğimizle devam ediyoruz. İnşallah kazanacağız.”

Ramazan fırsatçılarına Büyükataman’dan gözdağı: Ette fahiş fiyat var

45 yıldır tanırız… MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman siyasette toplumun sıkıntılarını daima göz önünde bulundurur.

Ramazana girerken…

Vatandaşın sıkıntısı fahiş fiyatları gündeme getirip fırsatçılara gözdağı verdi:

“Ekonomik tetikçiler 31 Mart öncesi yine ortaya çıktı. Milletimizin sofrasına göz diken, ekonomi üzerinden Türk milletini terbiye etmeye çalışan fırsatçılar şimdi de yaklaşan mübarek ramazan ayı ve yerel seçimi fırsat bilip kırmızı et fiyatlarında fahiş artışlarına gittiler.”

Şu sözleri önemli:

“Gıda teröristlerinin zam üstüne zam yapması, en temel ihtiyaçları milletimizin sofrasından çalmaya çalışması hiçbir vicdani ve ahlaki değerle açıklanamayacağı gibi, ekonomik verilerle de bağdaşmıyor.”

Umarız…

Milletin sesi olarak Büyükataman’ın söyledikleri ilgili bakanların ilgisini çeker.

Şadi Özdemir’den mahalle mahalle Nilüfer

Yıllarca… CHP İl Başkanı olarak ve farklı süreçlerde 1farklı siyasi nedenlerle Nilüfer’in mahallelerinde, köylerinde dolaştı.

Bu seçim…

Şadi Özdemir çok iyi bildiği o mahalle ve köyleri CHP Nilüfer Adayı olarak ve kendinden beklentileri bilerek geziyor.

Gezilerde…

Son 10 yılda çok hızlı büyüyen 23 Nisan Mahallesi’ne okul ve sosyal alanlar, Altınşehir Mahallesi’ne de yaşam kalitesini yükseltme sözü verdi.

Mudanya siyasetinde denge değiştiren güleryüzlü siyaset: Gökhan Dinçer

2012’de… Tanıdığımızdan beri Bursa siyasetinin genç potansiyeli gördük.

Gökhan Dinçer de, AK Parti Nilüfer Gençlik Kolu Başkanı olarak çıktığı yolda, 2014’te AK Parti’den Nilüfer Belediye Meclisi’ne seçildi, 2020’de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önerisiyle Büyükşehir Belediyespor Başkanı oldu. 2021’de Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na girdi.

31 Mart için…

AK Parti Mudanya Adayı olan Gökhan Dinçer’in başlangıçta bilinirliği düşüktü. Fakat gençliğinin  enerjisiyle gittiği her yerde sempatisi ve yaşlıların ellerini öpüp hatırlarını sorarak gösterdiği saygısıyla ilgi görüyor.

Mudanya’nın…

Güler yüzlü, sıcakkanlı adayı Gökhan Dinçer de Dünya Çalışan Kadınlar Günü’nde önce annesi Mevlüde Dinçer ve eşi Özlem Dinçer’e çiçek verdi.

Babası Ahmet Dinçer ve oğlu Burak Dinçer de yanlarındaydı.

AK Parti’nin ‘kadın gücü’ Kestel’de buluştu

Aynı dönemde… AK Parti İl Başkan Yardımcısı olarak Davut Gürkan yönetiminde İl Başkan Yardımcılığı yaptılar.

Kevser Öztürk’ün görevi Sosyal Politikalar, Cemile Yiğit de STK ve Halkla İlişkiler Başkanı’ydı.

Yiğit’in ekibinden Ferhat Erol 31 Mart için AK Parti Kestel Adayı oldu. Kevser Öztürk ise kontenjan olarak Belediye Meclisi aday listesinde yer aldı.

Cemile Yiğit de arkadaşlarına yardıma koşunca, Gürkan’ın İl’deki kadın gücü Kestel’de buluşmuş oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X