Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Nesil değişince beklenti de değişti: Yemek turizmi gezen turisti geçti!

Köşe Yazısını Dinle

Bizim için… Halil Güleç’in özel bir yeri var. Kızı Gülçin Güleç de otel sahibi ve yolcu taşıma sektörü olarak çocukluğundan beri turizmin içinde.

Son dönem…

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde turizmi geliştirme çalışmalarına katıldı. Şimdi de, turizm profesyonellerini bünyesinde toplayan Bursa Skal Kulübü ilk kadın başkanı olarak adımlar atıyor.

Bu kapsamda…

İmza attığı bir organizasyon var ki, turizmini çeşitlendirme yollarını arayan Bursa’nın bugüne kadar geri kaldığı alanda eksiğini kapatıp değişen ve gelen turizm anlayışı için önemli başlangıç olacak.

İşte…

Bugün Botanik Park’ta başlayacak olan ve ülkemizin ünlü mutfak şefleriyle gastronomi alanının önde gelen akademisyenleri buluşturacak 1. Bursa GastroFest bu nedenle önemli.

Aslında,..

Gülçin Güleç gibi babadan turizmci Sibel Cura, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, BTSO Meclisi üyeleri Şakir Özen ve İbrahim Özhan ile Hizmet Konseyi’nden Turgay Güler 3 yıl önce çalışmaya başladılar.

Fakat…

Araya pandemi girince aksayan çalışmalar bugün festivale dönüştü. Turizm paydaşları TÜRSAB, GÜMTOB ve Turizm Rehberleri Odası da yerini aldı.

Sohbetimizde…

Bursa Skal Kulübü Başkanı Gülçin Güleç amaçlarını şöyle ifade etti:

“Bursa’da turistlerin konaklama oranı 1.7 geceyle 2’nin altında kaldı. Bir yanda Bursa turizmini geliştirecek önemli çalışmaları kurumlarınız yürütürken, biz de farklı bir turizm kimliği için yola çıktık.”

Şunun altını çizdi

“Son yıllarda ülkemizdeki turizm hareketliliğine bakınca şunu görüyoruz: Gastronomi için gelen turist, yani yemek turizmi gezmek için gelen turistten fazla.”

Gözlemi şu:

“Nesil değişiyor. Z Kuşağı dediğimiz nesil turizmde yemek, eğlence, teknoloji arıyor. Onun için her şeyi düşünerek yapmak zorundayız.”

Hedef şu:

“Bursa’yı ve turizmi farklı nesillere pazarlamamız gerekiyor. Değişimi yakalayamazsak başaramayız.”

İskender Kebap Times’a konu oldu

155 yıllık Bursa geleneği. 1867 yılında İskender Efendi’nin Kayhan Çarşısı’ndaki dükkanında icat ettiği İskender Kebap yalnızca Bursa’yla sınırlı kalmadı, Avrupa’da en bilinen Türk yemeği haline geldi.

Son dönemde…

Yavuz İskenderoğlu’nun patent mücadelesiyle sürdürdüğü aile geleneği İskender Kebap geçen hafta, Amerika’nın dünyada bilinen gazetesi Times’a konu aldı. Yazıyı da Michelin Yıldızı sahibi Gazeteci-Şef Tasty Tales kaleme aldı.

Başarı cezasız kalmaz: Mücahit Alkan görevden alındı, Tunçak teselli oldu

Açıkçası… Resmi Gazete’de görevden alma kararlarını okurken, “Hiçbir başarı cezasız kalmaz” sözünü anımsadık.

Çünkü…

Gürsu Yenidoğan Mahallesi’nde doğup yetişen, Yıldırım Belediyesi’nde görev yapan, Ankara bürokrasisinde önemli görevler üstlenen Mücahit Alkan, 3 yıldır başarıyla yürüttüğü Türk Şeker Genel Müdürlüğü’nden alındı.

Oysa…

Alkan iki yıl önce fiyat artışı amaçlı stokçulara karşı piyasayı regüle edip vatandaşın ucuz şeker almasını sağlayan bürokrat olarak alkışlanıyordu.

Hatta…

Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da domates üreticilerinin salça fabrikalarına karşı mağdur olmamaları için de Türkşeker olarak piyasaya girip alım yapmıştı.

Görevden alınmasına şaşırdık ve üzüldük.

Tesellimizse…

AK Parti Bursa eski milletvekillerinden Mehmet Tunçak’ın aynı kararnameyle Türkşeker yönetimine girmesi oldu.

Akademisyenlere mobilya tasarımı ödülü

Yarışma… Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi önderliğinde düzenlendi. 13Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda ev mobilyaları için akademisyen ve profesyonel kategorisindeki İhracatçı Birlikleri Büyük Ödülü’Bursa Uludağ Üniversitesi’nin iki akademisyeni kazandı.

Nurettin Gökyiğit ve Ramazan Bülbül’ün ev mobilyası tasarımında büyük ödüle ulaşmaları akademik camiayı da mutlu etti.

Avrupa’da yükselen ırkçılığı ve İslamafobiyi Avrupa’nın kalbinde anlattı

Daha önce… Fransa ve Almanya’da yaptığı görüşmelerde Avrupa’da giderek yükselen ırkçılık ve İslamafobiyi anlatmıştı.

Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu bu kez yükselen ırkçılık ve İslam karşıtlığı için Adalet Konseyi’nin merkezi olan Hollanda’nın Lahey kentine komisyon üyeleriyle birlikte gitti.

3 günlük programda…

Lahey Adalet Divanı ile birlikte Hollanda parlamentosunda grubu bulunan partilerle bir araya gelen Çavuşoğlu ve komisyon üyeleri, Avusturya’da da benzer temaslar yaptılar, Türk milletvekilleriyle görüşmelerinde de Türk tezlerini ortaya koydular.

Ayrıca…

Hollanda ve Avusturya’da Türk sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelip ve vatandaşlarımızın hem sorunlarını, hem gözlemlerini dinlediler.

CHP milletvekillerine Anadolu görevi

Seçim için son yıl geri sayımının başladığı şu günlerde siyasetin temposu artarken, CHP milletvekilleri de Anadolu illerini dolaşıyorlar.

Bu kapsamda…

CHP Genel Merkezi tarafından Afyon’da görevlendirilen Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, atanması ses getiren Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ile de görüştü.

Bu arada…

Erkan Aydın’a Tunceli ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu’na da Amasya görevi verildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X