Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Nihat Yeşiltaş: Büyükşehir’i kazanmak çocuklarıma bırakacağım en büyük miras

Köşe Yazısını Dinle

1977 Mayıs’ta… Gazeteciliğe başladığımızda, ekim ayında ilk genel seçimimizi, bir ay sonra kasımda da, ilk yerel seçimimizi izledik.

11 Aralık 1977 seçimi…

Bursa Belediye Başkanlığı’Mustafa Eroğlu ile CHP’nin kazandığı son yerel seçim oldu. 1989’daki Büyükşehir statüsünden sonra da bu durum sürdü.

O bakımdan…

CHP’nin kazandığı son Bursa Belediye Başkanlığı seçimine CHP İl Başkanı olarak takım kaptanlığı yapan rahmetli Yılmaz Akkılıç tarihe geçti.

Dün…

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’la sohbet ederken, “en büyük dileğini” şu sözlerle dile getirdi:

“Yılmaz Akkılıç’tan 46 yıl sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan CHP İl Başkanı olmak istiyorum. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras bu olacak.”

Heyecanını şöyle yansıttı:

“Bursa’da Büyükşehir’i kazanabilmek için önümüzdeki 3 ay boyunca çok çalışacağız. Gerekirse evimize gitmeyeceğiz, ailelerimizi görmeyeceğiz, çocuklarımızı unutacağız.”

Bu noktada şu bilgiyi verdi:

“İlk Parti Meclisi toplantısında Mustafa Bozbey’in Bursa Büyükşehir adaylığı için karar alınacak. Sonra da adayımız Bozbey ve parti örgütümüzle birlikte sahaya çıkacağız.”

Ardından…

CHP İl Başkanı olarak kendisini umutlandıran tabloyu özetledi:

“Gittiğimiz her yerde, görüştüğümüz herkeste şunu görüyoruz: Halkta da CHP’nin Büyükşehir’i kazanması yönünde bir talep var. Bizi motive eden de bu talep.”

Şunu vurguladı:

“Bütün stratejimizi Bursa Büyükşehir’i kazanmak üzerine yaptık, bütün planlarımızı bu yönde hazırladık. Mahalle mahalle, sokak sokak bu hedef için çalışacağız.”

Hedeflerinde şu var:

“Herkes görecek. Vatandaşı önceleyen bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Bursa, sosyal belediyecilikle yönetilen bir kent olacak.”

Şunu da ekledi:

“Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanıp, çocukları aç yatağa girmesin diye kendileri aç yatan anne-babalara seçimi armağan edeceğiz.”

 

Başvuru rekoru CHP’yi umutlandırdı

Sohbetimizde… 31 Mart yerel seçimine yönelik umutlarını arttıran gelişmeyi CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş şöyle açıkladı:

“Başvuru süresi sona erdi. Her ilçede en az 3-4 aday adayı var. Nilüfer’de 16, Mudanya’da 15, Gemlik’te 7 aday adayımız oldu. Meclis üyelikleri toplamı 500’ü geçti.”

Yorumu şu:

“Başvuru rekoru yaşanan bir seçim. Bu da CHP’ye olan talebi gösteriyor. Parti olarak, Bursa’da iktidara hazırız.”

 

İYİ Parti’de iki sürpriz: Gürsoy adaylıktan çekildi, Oktay istifa etti

İlk sürpriz… Yurdanur Oktay’dan geldi. Sokakta broşür dağıtmakla başlayıp İYİ Parti’de il yöneticiliği, İl Başkan Yardımcılığı ve Ahmet Erozan’ın danışmanlığını yapan Yurdanur Oktay üyeliğini sonlandırdığını duyurdu.

Gerekçesini şöyle açıkladı:

“Yola çıkış umutlarımızın başka bir sürece ve yöntemlere evrildiğini üzülerek gördüm. Birleşe birleşe kazanacağız gibi bir ülkünün; eksile eksile azalacağız şekline dönüşmesiyle hayal kırıklığı yaşadım.”

Ardından…

Yıldırım Aday Adayı olarak renkli bir başlangıç yapan Ferit Gürsoy’dan “adaylıktan çekilme kararı” geldi.

Konuştuğumuzda…

“İYİ Parti Yıldırım İlçe yönetimiyle kan uyuşmazlığımız var” diyen Gürsoy söylemese de; Büyükşehir ve Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi olmasına karşın Ankara’ya götürülmediğini, toplantılara davet edilmediğini de biz ekleyelim.

 

MHP’de Yıldırım motivasyonu

Seçim yaklaşırken… Siyasi partiler aday çalışmalarını sürdürürken, bir yandan vatandaş buluşmalarına önem veriyorlar.

Bu noktada…

MHP  Yıldırım da mahalle açılımı programlarıyla vatandaştan esnafa, muhtarlardan derneklere kadar her yere ulaşıyor. Kadın dernekleri ve kadın kooperatiflerine önem veriyor.

MHP Yıldırım İlçe Başkanı Kadir Taşçı, çalışmalarını Yıldırım motivasyonuyla arttırdıklarını söyledi.

 

Gököz’ü dünyaya tanıttı, Keles’i de tarımı ve turizmiyle tanıtmak istiyor

Arif Doğru’yu… Gököz Göleti yanına kurduğu turistik tesisi Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan’daki turizm fuarlarıyla Arap turistlerin gözdesi haline getirmesiyle herkes tanıyor.

Ziyarete geldiğinde, AK Parti Aday Adayı olarak Keles’e soluk getirecek projelerini anlattı.

Söze…

“Gököz gibi Keles’i de dünyaya tanıtmak istiyorum” diyerek başlayıp ekledi:

“Keles’te sanayi yok. Fakat tarım var, hayvancılık var, kırsal turizm altyapısı var. Aslında her şey var.”

Hedefinde…

Orman ürünleri mamülleri üretimi, meyve-sebze işleme tesisi var. Kırsal turizmini Keles’e çekmek için deneyimlerini kullanmaya hazır. Kamp-karavan turizmi için de özel düşünceleri var. Uludağ’a bakışı da farklı.

Keles’e imar planı yapacak, saat 19.30’a kadar yolcu taşıyan minibüslerin çalışma süresini uzatacak. Yayları da spor kamplarıyla tanıştıracak.

Kısacası…

Arif Doğru’yu, Keles için kararlı gördük.

 

Gündemlerinde siyaset ve seçim var

Edebiyat dünyası… Bahadır Yenişehirliığlu’nu romanlarıyla tanıyor. Bunun yanında, AK Parti Manisa Milletvekili olarak siyasete giren Yenişehirlioğlu bu dönem TBMM’de AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev üstlendi.

Dün de…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ı ziyaret için Bursa’ya geldi.

Gündemlerinde siyaset ve seçim olsa da, AK Parti’nin aday kriteri üzerine de sohbet ettiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X